Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Târg

Bazaar de Mărțișor @ Victoria Hub

Bazaar de Mărțișor

Bazaar de Mărțișor @ Victoria Hub

 

Bună! Avem plăcerea de a vă invita pe 24-25 februarie la Bazaar de Mărțișor, prima ediție din acest an de la Apolla Events în cadrul căreia continuăm să susținem și să promovăm micile afaceri locale într-un cadru fresh plin de tineret. Primăvara se apropie cu pași repezi, așa că acesta este un prilej pentru a descoperi produse unice realizate cu migală pe care trebuie neapărat să le adaugi în colecția ta. Ba mai mult, este locul perfect în care vei găsi cele mai speciale cadouri de Mărțișor.

Evenimentul va avea loc între orele 11:00-21:00, iar intrarea este gratuită.

 

TRADIȚIE ROMÂNEASCĂ

Mărțișorul este dăruit femeilor, dar în unele zone din Bucovina, și bărbaților pe 1 martie, în prima zi a primăverii în semn de primire a primăverii. În popor, se crede că mărțișorul purtat în piept aduce belșug și protejează de rele.

Părinții au obiceiul de a lega celor mici la mână un șnur alb-roșu pentru a-i proteja de deochi și alte pericole. În unele părți ale țării, de șnur este agățată o monedă în semn de belșug și noroc. Moneda atârnată de șnurul alb-roșu face trimitere la Soare, cel care readuce primăvara.

Odată cu trecerea anilor, mărțișorul simplu, realizat din șnur și bănuț, a fost înlocuit cu interpretări mai moderne, care simbolizează primăvară, belșugul și norocul.

Mărțișorul coșar este unul dintre mărțișoarele populare, despre care se spune că aduce noroc. Și mărțișoarele potcoavă ori trifoi cu patru foi sunt considerate aducătoare de noroc, fiind foarte populare.

La sfârșitul lunii martie, mărțișorul trebuie dat jos din piept și prins într-un pom înflorit ori într-o tufă de trandafiri. Se spune că, dacă îți pui o dorință atunci când legi mărțișorul în pom, aceasta se va îndeplini. În unele zone din Transilvania, mărțișoarele se prind la ușile casei, la ferestre, la ușile grajdurilor ori de coarnele animalelor din gospodărie, pentru a ține departe spiritele rele și pentru a atrage belșugul.” (sursa: DOC.ro)

 

Evenimentul se va desfășura în inima Bucureștiului, la Victoria Hub, ce ne va servi ca spațiu de desfășurare și va oferi oportunități nelimitate pe Calea Victoriei, o zonă extrem de circulată și iubită. Vă punem împreună la dispoziție grădina superbă, dar și interiorul de poveste pentru a ne bucura de un weekend magic.

Barul vă stă la dispoziție cu licori magice pe toată perioada târgului, deci puteți savura liniștiți o cafea delicioasă sau un pahar de vin alb în timp ce legăm conexiuni și susținem comunitatea locală.

 

Iată ce fel de produse veți putea descoperi în cadrul târgului nostru:

  • bijuterii
  • lumânări
  • decorațiuni (ceramică, rășină, florale etc.)
  • accesorii
  • cosmetice naturale
  • picturi
  • deserturi
  • haine (handmade/vintage/second hand)

și multe altele.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Apolla Events

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută