Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Bastion InkFestival 2022

InkFestival este o inițiativă a unui număr de 6 trupe rock & jazz din Brașov, unele mai cunoscute, altele mai puțin, de a organiza itinerant, lunar, câte un concert în locații neconvenționale din Brașov (sedii de firme, ateliere de lucru, locații outdoor extravilane, etc.).

Bastion InkFestival este primul concert convențional al proiectului, pe o scenă mare, și reprezintă un prilej excelent pentru un feedback de la spectatorii brașoveni.

Cele 6 trupe care te așteaptă sunt: Ultimul Etaj, Musicardio, Pedestrians, Nod în Papură, The Citybreakers și Midnight Buzz.

Biletele se pot achiziționa începând de luni, 13 iunie, până la 30 iunie. Prețul unui bilet este de 39.99 lei, iar după 1 iulie prețul este de 49.99 lei.

Câte ceva despre fiecare trupă:

Ultimul Etaj este o trupă din Brașov formată din 6 tineri talentați și hotărați să intre în forță pe scena muzicală. Cu toate că abia își fac debutul sunt gata să acapereze scena. Toți membrii acestei trupe vin din domenii diferite de activitate dar împreună creează o armonie perfectă. Ultimul Etaj a cântat până acum la Jazz and Blues festival și la toate edițiile InkFestival.

Musicardio este o trupa proaspăt înființată, ai cărei membri au fost implicați de-a lungul timpului în diferite proiecte muzicale și care cântă împreună în această formulă pentru prima dată. Piesele sunt originale și abordează diferite genuri muzicale. Au cântat până acum la cele 3 ediții InkFestival Brașov.

Pedestrians este o trupă de indie rock/rock and roll din Brașov. Trupa a lansat de curând câteva single-uri, cum ar fi “Undeva” și “Inima mea”  făcând ușor trecerea către piese originale în limba română. Au cântat pe scenele festivalurilor TamTam și Jazz and Blues în Brașov iar anul trecut au avut un concert energizant la Bastionul Artiștilor. Cineva i-a descris foarte frumos:“Brașovenii cântă cu și despre fericire, dragoste, frici, entuziasm, ură, curaj, tristețe, prietenie și multe alte emoții.

Nod’N’Papură este o trupă brașoveană foarte “colorată” din punct de vedere muzical. Deține un repertoriu diversificat stilistic, toate piesele fiind compoziții proprii originale. Abordează un mod degajat de exprimare prin intermediul mai multor combinații de genuri muzicale “încrucișate”, axate în principal pe rock, rap, iar în plan secundar apar influențe de funk și folclor. Până în prezent, trupa a participat la mai multe concerte prin țară și locale, printre care: Vernisaj la fain, ediția lll, Mureș; Festivalul 42element, organizat la Sânpetru, Brașov; Tam Tam Festival, Brașov; Inkfestival Brașov, ediția l, ll, lll ș.a.

The Citybreakers este o trupă de rock/alternativ/indie din Brașov. Trupa a luat ființă la început de an 2022 și este alcătuită din foști membri ai proiectului ThElephant. Prima apariție a trupei a fost la InkFest #1 organizată de Inkspired, în Brașov, în luna februarie. Trupa a ajuns în martie 2022 la Râșnov, la Atelier “ Joa”, la cea de-a 2 a ediție a festivalului InkFest. Ugly Bikers Brașov a fost gazda evenimentului “Charity Jam Session” la care au participat și membrii trupei pe 14 Mai, alături de alte trupe brașovene. La finalul lunii iunie trupa vă concerta în cadrul festivalului Vernisaj LA FAIN IV, Lunca Bradului, Mureș.

Midnight Buzz este o trupă din Brașov, fondată în anul 2018, axată pe genurile funk, new jazz, fusion, groove, în care au dezvoltat exclusiv piese originale. Momente chill alternează cu părți energice, iar dinamica pieselor surprinzând mereu. Au susținut concerte la festivalurile: Braşov Jazz & Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, Urban Blues Fest București, Freedom Blues Festival Tg. Mureș, Tam Tam Festival, Strada dell Arte, etc.

Sursa: Inkspired

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email