Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Baroque Tour Opus 2 @ Opera Națională Iași

Baroque Tour Opus 2

Baroque Tour Opus 2 @ Opera Națională Iași

Turneu Național

Răzvan Stoica și Andreea Stoica continuă seria de promovare a repertoriului baroc cu un al doilea turneu național, de această dată alături de ansamblul Kamerata Stradivarius.

Fundația Culturală Gaudium Animae organizează turneul naţional Baroque Tour Opus 2 2023, al doilea ciclu din seria de turnee anuale dedicate unui repertoriu rarisim interpretat în România. Excepţionalul duo Răzvan și Andreea Stoica își va reîntâlni publicul într-un alt program ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Vă așteptăm la reîntâlnirea cu virtuozitatea genului baroc, prin capodopere scrise de maeștrii violoniști din secolul 17 ca Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări ale efervescenței baroce în aranjamente la creații de J.S.Bach sau Domenico Scarlatti.

Baroque Tour Opus 2 – Programul concertului:

Antonio Vivaldi – Concertul nr.4 în la minor RV 357 „La Stravaganza”

Giuseppe Tartini – Sonata în sol minor „Trilul diavolului”

Francesco Maria Veracini – Sonata da camera nr.8 „Academica”

Johann Sebastian Bach – Concertul nr.5 în fa minor BWV 1056

Domenico Scarlatti – Sonata K1 L.366 (aranjament pentru corzi R.Stoica) Kamerata Stradivarius, ansamblu înființat și condus de violonistul Răzvan Stoica

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută