Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Băgău @ Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova

Băgău

Băgău @ Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova

SALA „I.D SÎRBU”

Băgău este o telefoniadă eroi-comică unică în felul său care se derulează de-a lungul a șapte zile, în epoca de confuzie și degringoladă în care a intrat România imediat după o revoluție în care au murit pentru libertate sute de tineri. Numai că, în capitalism, libertatea costă (și cere) bani.

Andreea, eroina romanului scris de Ioana Bradea, intră în tură la linia de telefonie erotică unde lucrează, vineri seara, când tentațiile weekendului sunt mult mai aprinse. Fauna clienților care o apelează este diversă, se revarsă în cascade lexicale care fac din roman un bric-a-brac de senzații și deversări ale unor naturi erotice apoplectice.

Satira, parodia cuplate la drama interioară a protagonistei mixează un vortex de stări și sentimente în care se regăsește o parte majoră a iluziei timpului pierdut în primii ani după căderea comunismului. Ceea ce pare scabros în primă audiție, însă, este de fapt efectul de ecorșeu și catarsis, surdina critică pe care autoarea o pune dizgrațiosului, diformului din viețile mărunte ale apelanților.

O fată care crede în iubire și în darurile frumoase ale vieții înregistrează pentru noi horcăitul lumii așa cum este…

Considerat un roman-cult, versatil și inteligent scris, Băgău, autor Ioana Bradea, a apărut în anul 2004 la Editura EST, editură internațională condusă de Samuel Tastet, cunoscut în special pentru editarea romanelor lui Henry Miller.

DISTRIBUȚIA: IULIA COLAN, EDITH MAG, ALINA MANGRA, ANCA MARIA ILINCA, MONICA ARDELEANU, COSTINELA UNGUREANU, RALUCA PĂUN, CLAUDIU MIHAIL, CĂTĂLIN VIERU, ŞTEFAN CEPOI, GEORGE ALBERT COSTEA, VLAD UDRESCU

După: Ioana Bradea

Regia Băgău: Cristina Giurgea

Scenografia: Ioana Ungureanu

Asistentă de regie: Gabriela Oprescu

Lightdesign: Doru Ispas

Lumini: Alina Mitrache

Sunet: Emy Guran, Dan Feneșan

Regia tehnică: Mihai Manea

Producător delegat: Marius Pîrlea

Sufleor: Adrian Țîrcă

Durată spectacol: 2 h fără pauză

*Spectacol cu limbaj licențios, nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 18 ani

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email