Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Ateliere de fotografie pictată: Omagiu fotografei spaniole Ouka Leele

Atelierele se adresează tuturor celor pasionați de fotografie în diferitele ei forme, precum și celor interesați de pictură. Vom învăța un nou limbaj vizual care îmbină ambele tehnici inspirându-ne din Ouka Leele – nu doar prin teorie, ci vom aprofunda și practic prin realizarea de fotografii.

 

Structura acestui atelier este împărțită în două:

1. Teorie (2h): vom studia printr-o prezentare orală și vizuală opera, cariera și importanța lui Ouka Leele în istoria artei spaniole. Vom vorbi despre simboluri, elemente cromatice, compoziție și detalii. Ulterior, vom face o reflecție și un plan de lucru pentru partea practică.
2. Practică (2h): în săptămâna de după partea teoretică, fiecare participant își va putea face fotografiile personale, astfel încât acestea să fie printate când ne întâlnim pentru partea practică. În această fază, vom picta printurile pe hârtie cu acuarelă și acrilic, transformând imaginile și dându-le noi semnificații. La final, vom face un cerc în care fiecare își va împărtăși procesul creativ.

Program:

  • Teorie → Sâmbătă, 19 noiembrie

Adulți: 9:00 – 11:00

Copii: 11:30 – 13:30

  • Practică → Sâmbătă, 26 noiembrie

Adulți: 9:00 – 11:00

Copii: 11:30 – 13:30

Participare: 240 lei
Înscrieri și rezervări de loc: pe email la cultbuc@cervantes.es
  • Ce este inclus: toate materialele de artă (pictură, pensule, palete) + printurile cu fotografia (x1 A5 pentru schiță și x1 A4 pentru lucrarea finală)
  • Ce ai nevoie să aduci: aparat foto personal (se poate folosi telefon dacă este cazul) și haine care nu te deranjează să se păteze cu pictură.

Locuri limitate: 14 persoane max / 7 persoane min

Bárbara Allende Gil de Biedma (Madrid, 29 iunie 1957 – Madrid, 24 mai 2022) – cunoscută sub numele artistic Ouka Leele – a fost o figură cheie în La Movida Madrileña (Mișcarea Madrideană) de la începutul anilor 1980 și un idol al schimbării sociale și artistice. Fotografă, pictoriță și poetă, a transformat cotidianul prin culoare și elemente suprarealiste, încântându-ne cu imagini cu adevărat fascinante. Premiul Național de Fotografie în 2005 și medalia de argint de la Comunitatea Madrid, Ouka Leele a adus o mare contributie la istoria artei și a fotografiei spaniole. Lucrările ei au călătorit prin lume și fac parte din colecții importante precum Muzeul Reina Sofia, Fundația La Caixa sau ARCO. A decedat în luna mai a acestui an, lăsându-ne o moștenire de inspirație și creativitate. Aceste ateliere de fotografie pictată sunt un omagiu artistei spaniole.

Sursa: Facebook Instituto Cervantes de Bucarest

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email