Atelier de teatru: terapie prin comedie | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoschi
Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi, în intervalul 19:00-21:00.
Date desfăşurare curs: 24 septembrie, 1, 8, 15 şi 22 octombrie.â
De ce ar fi nevoie de un atelier de teatru comic? Pentru că în haosul în care trăim, a-ţi permite pentru două ore să te rupi de mediul poluat al societăţii, este terapeutic. În cadrul unei comunităţi, prin teatru, prin râsul provenit din tragi-comicul vieţii oglindite în piese de teatru, poţi pleca acasă cu sufletul plin, cu zâmbetul pe buze, cu convingerea că ziua de mâine va fi frumoasă.
În actorie se spune că toate personajele sunt în noi. Ca să te apropii de un personaj, trebuie să supradimensionezi sau să minimalizezi calităţile sau defectele tale. Magicul „mai”. Mai mult sau mai puţin decât mine.
În cadrul cursului de actorie, vom merge împreună pe drumul cunoaşterii şi autocunoaşterii, prin sistemul jocului. Făcând diferenţa între joc şi joacă, stabilim că jocul are reguli. Societatea în care trăim are reguli. Ele uneori sunt rigide, ceea ce ne face să nu fim în confort întotdeauna.
De multe ori nu reuşim să ne gestionăm emoţiile, ceea ce duce la apariţia blocajelor emoţionale. Prin instrumentele specifice artei actorului vom reînvăţa să comunicăm autentic cu cei din jur, ne vom dezvolta creativitatea exprimându-ne liber, reuşind să fim noi înşine, naturali şi carismatici, ceea ce ne va ajuta în orice domeniu de activitate.
Ne vom desprinde de grijile şi problemele cotidiene şi ne vom reîncărca bateriile, crescându-ne semnificativ încrederea în noi.
Teatrul este terapie pentru că eliberează potenţialul din noi de multe ori ascuns deliberat, din frica de a greşi sau de a fi judecaţi.
Actoria este un mod de a gândi. Axiomatic, viaţa este un mod de a gândi. Putem spune că prin exerciţiile specifice artei actorului, reînvăţăm să trăim. Orice act artistic nu este altceva decât o relatare a posibilului. Relatarea presupune detaşare.
Prin cursul de actorie putem să ne punem la adăpost împotriva dezacordului dintre ceea ce suntem şi ceea ce credem că suntem, între ceea ce dorim să devenim şi ceea ce putem deveni.
Ce ne propunem şi modalităţi de realizare:
Recăpătarea componentei naturale şi obţinerea adevărului comportamental: se vor lucra exerciţii care vor pune în valoare observarea, concentrarea atenţiei, memoria, coordonarea, ritmul, viteza de reacţie, imaginaţia, coordonarea corp-minte.
Acceptarea diversităţii în gândire, diferenţierea justificărilor, descoperirea faptului că posibilităţile de relaţie interpersonală sunt multiple, fapt ce duce la câştigarea libertăţii individuale: folosind textul dramatic ca pretext, vom descoperi amplitudinea pe care o poate căpăta realitatea scenică, atunci când situaţia devine din ce în ce mai complexă.
Lector: Adelaida Zamfira (Costache)
Cost: 500 de lei (total pentru 5 întâlniri)
Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?
- Calendar Evenimente din România
- Calendar Evenimente din București
- Program Filme București
- Calendar Festivaluri Romania
—
Sursa: Fundația Calea Victoriei