Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

ASTRA Rock Festival

În vara în care cele mai multe festivaluri și-au anunțat comeback-ul ca-n vremurile bune, la Sibiu un nou festival se lansează pe scena culturală românească. ASTRA Rock Festival e cel mai nou și mai promițător festival din țară, care aduce muzica rock în cadrul mirific oferit de Muzeul în aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului. Festivalul va avea loc între 12 și 14 august, iar trupa germană Guano Apes va fi cap de afiș la prima ediție.

Rememorând o declarație din urmă cu un an a directorului CNM ASTRA, Ciprian Ștefan, care susținea că odată amenajată noua scenă de pe lac, pe ea ar putea concerta chiar și formația Metallica, apariția noului festivalul nu mai pare atât de surprinzătoare. Indiciile existau deja de ceva vreme, era nevoie doar să fie puse cap la cap. ASTRA Rock Festival e primul festival de muzică rock de anvergură lansat după pandemie în România. Iar pentru a-și asigura succesul încă de la prima ediție, pe scenă va urca formația Guano Apes.

Guano Apes sunt cunoscuți pentru hituri precum ”Open Your Eyes” și ”Lords of the Boards”, un adevărat imn al snowboard-erilor din lumea întreagă. Primul lor album, ”Proud Like a God”, s-a vândut în peste un milion de exemplare și a rezistat în topuri mai bine de un an, fiind unul dintre cele mai de succes debuturi discografice din toate timpurile. Au urmat turnee internaționale, cu show-uri pe stadioane, la festivaluri mari și în săli de concerte importante, unde amestecul de riffuri de chitară, hip hop și melodic rap-ul vocalistei Sandra Nasić au încântat și energizat milioane de fani. După trei albume de top și mii de recitaluri, trupa revine cu forțe proaspete pe scenă, locul unde se simte cel mai aproape de fani. Înaintea turneului european programat în această toamnă, Guano Apes vor cânta la ASTRA Rock în seara de sâmbătă, 13 august. În cazul în care ai crescut cu muzica celor de la Guano Apes, dar nu ai apucat să îi vezi în concert până acum, în România, iată încă o ocazie să-ți îndeplinești visul de-o viață.

Alături de Guano Apes, pe scena celui mai fresh festival de muzică din România vor mai concerta și alte nume cunoscute, de data aceasta de la noi din țară, precum Dirty Shirt, Coma, Luna Amară, Dora Gaitanovici și I‘m the Trip, care acoperă o varietate de genuri muzicale.

Festivalul se adresează în egală măsură atât iubitorilor de muzică bună, cât și celor care vor să petreacă timp de calitate în atmosfera unui eveniment live de talie internațională, dar să se bucure în același timp de natură și activități conexe împreună cu familia. Concertele au loc în spațiul celui mai mare muzeu open-air din Europa și, în același timp, al celei mai importante instituții etnografice din România. Muzeul în aer liber ASTRA e amplasat într-un adevărat paradis, în rezervația naturală Dumbrava Sibiului. Cu o suprafață de 96 de hectare, un lac impresionant, vegetație bogată și peste 10 kilometri de alei, spațiul e ideal pentru un eveniment muzical precum ASTRA Rock.

În perioada primei ediții a festivalului de muzică rock, Muzeul ASTRA va fi și gazda târgului de Sfântă Mărie. Vor fi prezenți peste 200 de meșteri populari din toată România, care pe lângă produsele specifice vor desfășura ateliere pentru toate categoriile de vârstă. Maratonul gastronomic cu rețete specifice ruralității și atelierele educaționale vor întregi oferta de neratat a primei ediții ASTRA Rock.

Bilete și acces

Abonamentele de trei zile pot fi achiziționate la prețul de 250 de lei, împreună cu biletele de o zi disponibile la prețul de 100 lei. La toate prețurile acestea se adaugă comisionul de ticketing. Abonații Muzeului ASTRA beneficiază de 1.000 de bilete la preț redus, disponibile la sediul instituției. Abonamentele și biletele la festival asigură și accesul la muzeu, precum și la multiplele activități conexe organizate de acesta în perioada festivalului.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email