Meniu Zile și Nopți

ARTmania 2023

28-30 iulie, Sibiu

Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei – ce trebuie să știi despre ARTmania 2023

Artmania-3

ARTmania 2023

28-30 iulie, Sibiu

Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei – ce trebuie să știi despre ARTmania 2023

Program festival

Zeii din fiordurile înghețate ale Nordului ajung pentru trei zile în centrul Sibiului, unde, alături de unele dintre cele mai titrate trupe de metal și rock progresiv, se vor dezlănțui în cea de-a 16-a ediție a festivalului ARTmania. Cu un lineup care include nume ca EMPEROR, PORCUPINE TREE, WARDRUNA, SAMAEL și 3 scene concept demne de sălile lui Odin, ediția 2023 promite un festin rupt din legendele vikingilor.

Când și unde? Festivalul are loc în perioada 28-30 iulie 2023. Urmând tradiția pornită încă din 2006, ARTmania se va desfășura în Piața Mare din Sibiu.

ARTmania 2023

Pe cine găsim în lineup

N-ar fi ARTmania dacă în lineup n-am găsi măcar trei legende ale muzicii rock, iar pozițiile principale sunt ocupate, în această ediție, de PORCUPINE TREE, EMPEROR și WARDRUNA. Iubitorii de armonii complexe și măsuri compuse sunt așteptați în public cu provocări noi de tactare, unde britanicii de la Porcupine Tree promit o reprezentație care încalcă (aproape) mereu normele de gen ale rockului progresiv. Norvegienii de la EMPEROR urcă pe scena ARTmania într-un headliner show de excepție, aducând cu ei riff-urile trv kvlt ale black metal-ului scandinav. Recomandăm corpse paint și antrenament la scuturatul pletelor. Cunoscătorii știu de ce 🙂 WARDRUNA vor aduce în Piața Mare din Sibiu sonoritățile neo-dark folk-ului norvegian și ne vor purta într-o călătorie către tărâmurile înghețate ale Nordului. Atenție la zeii capricioși și la troli!

Dincolo de headlineri, ARTmania a căutat prin toate cluburile și festivalurile, prin toate scorburile, trupe care să bucure și știutorii și curioșii muzicii rock. Festivalul adună într-un lineup cu facultate, cum remarca cineva lângă scenă anul trecut, o colecție neașteptată de artiști care, sub umbrela muzicii rock, vor aduce pe scenă chitare supărate, tobe nervoase, umor, magie, curaj, troli și destui zei.

3 scene concept. Bun, dar ce caută zeii vikingilor în Transilvania? Și de ce sunt prieteni cu un extraterestru? Stai, care extraterestru? Toate întrebările își vor găsi răspunsul, iar pentru curioși vom lăsa indicii în cele 3 scene concept din ediția ARTmania 2023. Vânătorii de simboluri sunt așteptați cu mic, cu mare în curând, să descopere cum a ajuns crema Asgardului în Transilvania. Vorba englezului: stay tuned!

Bilete și mai multe informații se găsesc pe https://www.artmaniafestival.ro/

ARTmania 2023

Interviu

Festival/Interviuri

ARTmania 2023 | Interviu cu Codruța Vulcu, Founder/ Festival Director

Zei nordici, riff-uri de chitară și măsuri compuse în inima Transilvaniei - ce trebuie să știi despre ARTmania 2023
Caută