Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare de carte

Angela Martin @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Angela Martin

Angela Martin @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Lansare de carte și sesiune de autografe la Brașov: Angela Martin, “Valentina”

Vineri, 15 decembrie, la ora 16.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bulevardul Eroilor 29), va avea loc lansarea romanului Valentina de Angela Martin, apărut de curând la Editura Polirom.

Alături de autoarea Angela Martin: Georgeta Moarcăs, Caius Dobrescu, Adrian Lăcătuș

Un eveniment: Polirom, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov & Librăriile Humanitas

„O voce spune povestea unei familii din Arad, o face să curgă lent, ca un fluviu bine aşezat în matcă. Captivanta, sinuoasa istorie a familiei Otescu atrage în albia sa alte zeci şi zeci de mici istorii. Se decupează astfel o Europă Centrală mai puţin cunoscută, de neuitat, prin acurateţea fiecărui detaliu. Dar şi prin forţa de a o proiecta pe fundalul marii istorii. O istorie rea. O recompune cu un amestec de scepticism şi melancolie vocea care povesteşte: Valentina. Valentina.” (Adriana Babeţi)

„Valentina este marca unei familii româneşti care trăieşte în timp de-a lungul a trei generaţii, iar în spaţiu între Arad cu împrejurimile lui, loc matricial complex, şi Viena, oraş în care s-a forjat vocaţia europeană a vestului bănăţean al ţării. Valentina evoluează subtil, mai întâi ca personaj feminin juvenil, enigmatic prin condiţia de vârstă şi gen, apoi ca personaj matur, coagulant, dând sens credibil şi fascinant unei spiţe de neam românesc.” (Rodica Zane)

„Forţă epică, intrigă bine construită, personaje memorabile, de o mare diversitate umană, socială şi etnică, o scriitură suplă, în care regionalismele – bine dozate – contribuie la configurarea universului ficţional şi la individualizarea protagoniştilor, romanul Angelei Martin are toate ingredientele necesare unei cărţi mari. Valentina este fresca unei lumi multietnice, surprinse de-a lungul mai multor ani, în care nu doar oamenii au poveştile lor, ci şi cuvintele, obiectele şi numele proprii. Un roman de citit şi de ţinut minte, original şi puternic, o veritabilă anatomie a supravieţuirii în timpuri potrivnice.” (Carmen Muşat)

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută