Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Amintiri despre azi @ Galeriile de Artă ale Municipiului Iași Dan Hatmanu

Amintiri despre azi

Amintiri despre azi @ Galeriile de Artă ale Municipiului Iași Dan Hatmanu

Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” vă invită sa vizitați expoziția  „Amintiri despre azi” realizată de artistul plastic Dănuț Adrian Chidon – Frunză.

„Adrian Chidon Frunză tatonează cu pasiune „lumea artei”, în căutarea unei stilistici personale cât mai expresive, preocupate să descrie altfel omul și întâmplările vieții de zi cu zi. Care este miza unui asemenea interes? Gestiunea și experimentarea fericirii, în formule epurate de convenții și eliberate de clișeele obișnuite ale reprezentării. Fericirea este o iluzie, dar și obligație, și fundătură, și promisiune mereu amânată, împlinită rareori, în momentele faste ale întâlnirii cu arta.

afis2

Dacă studiile de portret par mai curând „decupate” din realitate, incursiunile în cotidian surprind cadre aleatorii, sugestive, în acord cu intensitatea evenimentelor trăite. Simbolicul și evazivul surclasează relevanța vizibilului și explicitului. În cazul peisajelor citadine, tonalitățile afective sunt mai curând negative, amplificând impresiile de vag și anxietate. Expoziția de la Galeriile „Dan Hatmanu” oferă publicului ieșean ocazia de a lua contact cu lumea reală, dar și cea expansiv-ficțională, a unui autor deopotrivă talentat și inventiv.” prof. univ. dr. Petru Bejan

Vă așteptăm la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” – Pasaj „Sfânta Vineri”.

Expoziția Amintiri despre azi va fi deschisă pana pe 15 februarie 2024.

afis1

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută