Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Al treilea Reich (Romeo Castellucci) @ Teatrul Național Timișoara 2022

Al treilea Reich

Al treilea Reich

UN SPECTACOL DE ROMEO CASTELLUCCI
o producție Societas

  • Durata spectacolului: 50 min.
  • Partener principal Institutul Cultural Român. Cu sprijinul Institului Italian de Cultură
  • Recomandat publicului peste 12 ani

Spectacolul-instalație Al treilea Reich este conceput ca o reflexie vizuală a cărții lui Viktor Klemperer, Language of the Third Reich. Prin intermediul acestei instalații, într-un experiment senzorial al sensurilor lui Castellucci, regizorul-creator dezvoltă o temă centrală în opera sa, privind rolul retoricii în artă. Astfel, în Al treilea Reich, o mașină de limbaj restrânge spațiile realității la dimensiuni mecanice, astfel încât toate substantivele – reproduse automatic – par clădiri prefabricate, o realitate din care evadarea este imposibilă.

Romeo Castellucci

Romeo Castellucci modelează teatrul european al ultimelor trei decenii, fiind unul dintre cei mai importanți regizori de teatru pe plan mondial, recunoscut pentru felul în care creațiile sale înglobează toate disciplinele artistice. Teatrul său răstoarnă primatul cuvântului, creând dramaturgii complexe care se bazează pe toate formele de artă. Creațiile lui Castellucci au urcat pe cele mai mari scene și festivaluri din lume. A regizat secțiunea de teatru a Bienalei de la Veneția, a fost Artiste Associé la Festivalul de la Avignon, Grand Invité la Trienala de la Milano, precum și regizor invitat la Schaubhüne din Berlin. A fost distins, printre alte premii internaționale, cu Leul de Aur la Bienala de la Veneția și două Măști de Aur pentru spectacolele sale de operă.

Spectacolul-instalație conține scene cu volum audio ridicat și imagini de înaltă frecvență, nerecomandate persoanelor cu epilepsie și celor fotosensibile. Publicul poate intra și ieși liber din spațiu în timpul reprezentației.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută