Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Adunarea transnațională pentru justiție locativă @ Casa Tranzit Cluj

Adunarea transnațională pentru justiție locativă @ Casa Tranzit Cluj

Adunarea transnațională pentru justiție locativă @ Casa Tranzit Cluj

Fundația Desire organizează adunarea transnațională pentru justiție locativă la Cluj în cadrul proiectului TransEuropa Assemblies (TEA) coordonat de European Alternatives. Proiectul constă într-o serie de întâlniri civice organizate pe întregul continent cu scopul de a implica cetățenii să delibereze asupra priorităților lor pentru alegerile europene din 2024.

Datorită faptului că una dintre problemele majore cu care se confruntă clujenii este costul locuirii, adunarea din Cluj se va concentra pe criza locuirii și justiția locativă. Prin acest eveniment, Fundația Desire își propune să contribuie la eforturile mișcării locale pentru dreptate locativă Căși sociale ACUM!/ Social housing NOW! de a conștientiza cauzele crizei accesibilității locuințelor și de a mobiliza comunitățile locale pentru identificarea de soluții și lupta comună pentru îndeplinirea lor.

" "

Oamenii din Cluj sunt invitați să se întâlnească cu invitații noștri speciali: Action Logement Bruxelles (Bruxelles), DAL – Droit Au Logement (Paris), Habita (Lisabona), Stop Evictions (Berlin) și trei din România Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (București), Căși sociale acum! și Desire (Cluj).

Vom elabora împreună Manifestul de la Cluj pentru Justiție locativă.

Întâlnirea adună activiști/experți ai crizei și mișcărilor locative, precum și chiriași din Cluj-Napoca, în mare parte studenți și câțiva tineri adulți care locuiesc în Pata Rât. Activiștii invitați la evenimentul nostru sunt angajați în acțiuni revendicative de locuințe publice sociale și/sau în organizarea chiriașilor, deoarece mișcarea locativă locală se concentrează în principal pe aceste aspecte ale problemei locuirii.

Sursa: Casa Tranzit – Facebook

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută