Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Ad Libitum Voices

Ad Libitum Voices

Tip spectacol: pop-opera, romanțe, canțonete, lieduri

Componenta muzicală:

  • Tiberius Simu
  • Sergiu Coltan
  • Vlad Morar
  • Cristian Ignuta

Durata: 1h 30min (fără pauză)

 

 

Grupul Ad Libitum Voices Official, înființat în noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, este unul dintre putinele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop-opera.

Acest stil, pop-opera, este un sub-gen al muzicii pop, caracterizat de interpretarea unor cântece pop cunoscute în maniera operei sau operetei. De asemenea, așa cum se întâmplă frecvent, pop-opera poate împrumută cântece, arii, fragmente, motive din operă și muzica clasică pentru a le converti într-o interpretare stilizată în stilul pop, al muzicii ușoare.

Termenul muzical “ad libitum”, corespondentul italienescului “a piacere”, ce definește libertatea în interpretarea unui fragment muzical, l-au considerat ca fiind unul ce descrie cel mai bine activitatea lor artistică, atât prin diversitatea repertoriului ales cât și prin faptul că își pun amprenta personală asupra pieselor abordate.

 

Trupa este formată din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta. Absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică, ei sunt colaboratori activi ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dar și ai altor instituții artistice din țară.

Sursa: Teatrul Elisabeta

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email