Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului

Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului @ Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

După romanul cu același titlu al MARTEI PETREU

Un spectacol despre prima relație pe care fiecare dintre noi o avem pe (și cu) lumea aceasta, cea cu mama. O relație care nu are cum să nu lase urme, care nu are cum să nu influențeze relația cu sinele, cu ceilalți și, finalmente, cu lumea, cu felul în care ne poziționăm și ne mișcăm în propriile vieți și în ale celor din jur. O relație care poate fi un dar, însă și cea mai mare capcană.

Din copleșitorul și amplul roman autobiografic al Martei Petreu am ales, deci, să urmărim, pe firul relației mamă-fiică, tema relațiilor de familie, ale mecanismelor preluate și abia tîrziu procesate, aceste învelișuri care acoperă și, în același timp, deschid răni. În spectacolul nostru, aceste relații sînt revizitate printr-o reconstituire, ca o călătorie înapoi pe firul apei spre amintirile care ascund, mai adînc sau mai vizibil, ne-iubirile, fricile, rușinile, trădările, neglijențele, neputințele, neîncrederile și efectele lor, moștenite de la o generație la alta.

Spectacolul nostru devine un spațiu de siguranță pentru această necesară revizitare a rănilor, care poate aduce conștientizări, crea claritate și, finalmente, poate duce la identificarea unor mecanisme moștenite și eliberarea de ele.

Distribuția: Iulia Popescu, Alexandru Pribeagu

Dramatizarea: Mihai Ignat

Scenografia: Maria Nicola

Atmosfera video: Diana Drăgan-Chirilă (editare și videomapping) și Hadrian Gavriluțiu (filmări)

Atmosfera sonoră: Ștefan Nidal

Regia: Andreea Iacob

INTRAREA ESTE LIBERĂ, în limita locurilor disponibile

 REZERVĂRI: 0746.49.99.66

„Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului” este partea a treia a trilogiei începută cu „Nora. Femininul norilor”, pe texte de Nora Iuga și continuată cu „Acestui întuneric distrugător”, pe texte de Angela Marinescu.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută