Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Acasă / La Zoo (Edward Albee) @ Teatrul Act

Acasă / La Zoo
Joi 29/02/2024
19:30

Acasă / La Zoo (Edward Albee) @ Teatrul Act

  • Restricție vârstă: 16 ani

 

După „Capra sau Cine-i Sylvia?” (r: Alexandru Dabija, 2007), Edward Albee revine la Teatrul ACT cu o poveste despre iubire, dar și despre cruzimea pe care ne-o putem provoca unii altora în fiecare zi.

Cu o oarecare brutalitate și cu un umor negru tipic lui Albee, textul „Acasă/La zoo”, montat în varianta integrală pentru prima dată în România, combină clasicul din 1958 – „The Zoo Story” cu piesa într-un act – „Home Life”, scrisă în 2004. „Home Life” precedă întâlnirea fatidică a lui Peter (Ionuț Grama) cu Jerry (István Téglás) pe o bancă din Central Park și-l prezintă pe Peter împreună cu soția lui Ann (Ada Condeescu). Sub aparența normalității se ascunde o poveste umană captivantă, care explorează temele izolării, singurătății și dezumanizării.

 

Pe lângă temele mereu actuale, cum ar fi – lipsa de comunicare, sexualitatea sau diferența dintre clasele sociale, textul «Acasă/La zoo» de Edward Albee ne propune spre dezbatere un subiect foarte interesant: oare când și cât este bine să ne lăsăm conduși de instinctul animalic? Și când și pentru câtă vreme este bine să ținem acest instinct sub control? Indiferent de opțiunile pe care le-am alege, privind și ascultând cele trei personaje ale piesei, ajungem la concluzia că instinctele animalice sunt săpate adânc în ADN-ul nostru. Indiferent de cât de mult am încerca să le negăm existența, mai devreme sau mai târziu, instinctele vor ieși la suprafață în moduri extrem de surprinzătoare sau uneori chiar șocante, reamintindu-ne fiecăruia dintre noi: «Nu esti o legumă. Stai liniștit. Ești un animal. Și tu ești un animal.» ❞ – Silviu Debu, regizorul spectacolului

 

Distribuţie: Ada Condeescu, Ionuț Grama, István Téglás

  • Autor: Edward Albee
  • Regizor: Silviu Debu
  • Scenografia: Ioana Pashca

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Act

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută