Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Abuzul. Perspective psihologice, juridice, artistice, umane

În ultimele săptămâni, mărturiile despre abuz din zona artistică românească, mai ales teatrală, au stârnit în mass-media, cât și în social media, reacții polarizate. Publicații și comunități artistice au lansat campanii de informare asupra fenomenului abuzului, iar două instituții de învățământ universitar au anunțat că fac primii pași pentru a combate abuzurile din cadrul facultăților.
Evenimentul propune o discuție despre abuz și despre formele pe care acesta le poate lua, atât din perspectivă psihologică, cât și din perspectivă juridică. Alături de invitați, vom vorbi despre contextul actual din mediul cultural românesc și vom încerca să explorăm instrumentele de combatere a abuzului, la care pot apela atât victimele, cât și martorii abuzului. Cum să reacționăm, cum putem semnala o situație de abuz și, nu în ultimul rând, cum ne putem solidariza împotriva abuzului?
Dezbaterea noastră vine în continuarea inițiativelor similare existente și își propune să contribuie la solidarizarea breslei/grupurilor/colectivelor/instituțiilor artistice pentru crearea unui mediu sigur de muncă în orice domeniu și, nu în ultimul rând, pledează pentru o dezbatere mai amplă și de durată despre abuz și combaterea lui în societate.

Invitați:
Silvia Guță, psihoterapeută
Marian Trușcă, procuror
Katia Pascariu, actriță
Radu Apostol, regizor, profesor UNATC
Dragoș Alexandru Mușoiu, regizor
Discuția va fi moderată de Oana Cristea Grigorescu.

Sursa: Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) Facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută