Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul internațional de folclor ”Cântecele Munților”, ediția 47

Cu dansuri și cântece populare, cu obiceiuri și preparate culinare vom sărbători cultura tradițională din America, Asia și Europa, la cel mai mare și mai vechi festival de folclor al municipiului Sibiu:„Cântecele Munților”, organizat în 2-8 august 2022, de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Peste 600 de artiști din Mexic, Turcia, Serbia, Bulgaria și România își dau întâlnire la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu. Cea de-a 47-a ediție a manifestării păstrează rețeta care a consacrat-o în spațiul național și internațional, programând spectacole folclorice în aer liber, ateliere de dans, eveniment cu specific gastronomic și parada portului popular.

După obicei, Junii Sibiului, gazdele festivalului, deschid „Cântecele Munților” cu o seară tradițională românească, marți, 2 august, ora 20, la Restaurant Cămara Boierului – Hotel Hilton.

Începând din 3 august diminețile sunt rezervate atelierelor de dans, desfășurate în Muzeul ASTRA. De asemenea, pe parcursul manifestării, Muzeul în aer liber va găzdui reprezentații folclorice ale ansamblurilor invitate.

Seara, în centrul Sibiului spectacolul se încinge în diferite spații:

*pe bulevardul Nicolae Bălcescu are loc parada portului popular, vineri, 5 august, ora 18;

*Piața Mare a municipiului Sibiu răsună de cântec și joc în 5, 6 și 7 august, ora 19, la spectacolele extraordinare, în aer liber.

„Pentru mulţi dintre iubitorii de folclor, vara este sinonimă cu Festivalul Cântecele Munţilor, un proiect internațional care s-a dezvoltat continuu, pe parcursul celor 47 de ediţii, prin eforturile multor generații de specialiști în domeniul culturii. Ne bucurăm că și în acest an, la început de august, Sibiul va redeveni punctul central de întâlnire pentru cei care prețuiesc cultura tradițională: artiști și spectatori. Ca de fiecare dată, am pregătit un calendar intens de evenimente, de dimineața până seara. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Municipiului Sibiu și partenerilor Muzeul ASTRA, Cricova și TVR1 pentru tot sprijinul acordat în organizarea acestei manifestări”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și directorul festivalului.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută