Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul Classics for Pleasure – Revival

În perioada 29 – 31 Iulie 2022 Elite Art vă invită la Classics for Pleasure – Revival. Un simbol cultural al Ardealului, festivalul aduce în Piața Mare 3 concerte de muzică clasică și o expoziție inedită pentru a sărbători renașterea în toate formele sale, de la natură, la cultură și la empatie.

Festivalul se va deschide pe data de 29 Iulie cu un concert inedit în Piața Mare care aduce în prim-plan cea mai tânără orchestră din țară. Pe data de 30 Iulie melomanii vor fi răsfățați cu un concert deosebit, dedicat curajului extraordinar al cadrelor medicale. Închiderea va avea loc pe data de 31 Iulie cu tradiționalul concert Proms of Delight care anul acesta va fi dedicat frumuseții naturii și importanței protejării mediului înconjurător.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Irina Baianț, Adela Liculescu, Mihai Urzicana, Mădălina Stan, Constantin Grigore, Iosif Ion Prunner, Garo Avessian alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești, Orchestra Medicilor Dr Ermil Nichifor și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

 

Programul festivalului va fi următorul:

 

29 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Renewal

Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești

Dirijor: Constantin Grigore

Solistă: Irina Baianț

 

30 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Hope

Orchestra Medicilor Dr Ermil Nichifor

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Solistă:  Adela Liculescu

31 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Legacy

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Garo Avessian

Soliști: Mihai Urzicana și Mădălina Stan

 

29 – 31 Iulie ora 11.00 – 13.00 și 16.00 – 22.00, Piața Mare

A Nature Scenario

Pe toată perioada de desfășurare a festivalului de muzică clasică are loc și o expoziție de arte vizuale, într-un cadru inedit. Expoziția exemplifică întocmai preocuparea artiștilor contemporani pentru redarea în moduri plastice diverse a motivelor inspirate din natură. De la tehnici clasice sau mixte de pictură în ulei pe pânză, la tehnici textile care tind să se desprindă de zona bidimensională, toate aceste reprezentări figurative sau abstracte prezente pe simeza spațiului mobil al camionului, în Piața Mare din Sibiu, dovedesc potențialul vast pe care natura îl oferă ca motiv de inspirație.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută