Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Interacțiuni posibile

Expoziția Interacțiuni posibile este o continuare a colaborării dintre Muzeul Național de Artă Contemporană și platforma Laboratorului artistic, colaborare căreia i se alătură, începând cu acest sezon expozițional, inițiativa artiștilor emergenți, Nevăzuții.  Astfel, Interacțiuni posibile propune conexiuni care pot apărea în dialogul dintre o instituție muzeală și artiștii emergenți.

Expoziția prezentă în spațiul Dialog se concentrează pe cartea obiect, cu un interes vizual și conceptual pentru imagine. Tinerii artiști, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arte, cu preocupări în zona printului vin cu intervenții care sondează dimensiuni ale relației cu spațiul, fie el interior sau exterior.

Prin dialogul dintre lucrările celor 23 de tineri artiști, expoziția își propune să ofere noi perspective plecând de la căutările cu care aceștia se confruntă în încercarea de a traversa vremuri aflate sub semnul incertitudinii.

Laborator artistic este o inițiativă a studenților UNARTE demarată la începutul perioadei de carantină din primăvara anului 2020 ce își propune să faciliteze atât dialogul între tinerii artiști și spațiile expoziționale dar și să încurajeze conversații informale menite să aducă în prim plan preocupări curente și abordări artistice actuale ale tinerii generații.

Nevăzuții este o platformă independentă, promotor al artiștilor emergenți, care a reușit să unească o comunitate de peste 2500 de tineri artiști din România. Nevăzuții operează în primul rând în mediul online și își propune să păstreze vie dorința artiștilor de a crea și de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși munca fără a simți presiunea performanței sau a competiției.

Expoziția poate fi vizitată în spațiul cafenelei MNAC Dialog de la etajul 4 al muzeului.

Artiști: Alexandra Șerban, Anca Țintea, Andreea Măgureanu, Andreea Stroe, Andrei Predescu, Bogdan Craiu, Cătălina Pintilie, Cosmina Sandu, Crăița Niga, Dora Huiban, Delia A. Prodan, Diana Păun, Emanuel Ștefan, Florin Enache, Germina Ion, Ilma Szekeres, Laura Asmărănducăi, Lena Ciobanu, Matei Udriște, Milena Muranyi, Oana Olariu, Petra Maria, Toma Ștefănescu

Curatori: Dana Pârvulescu, Germina Ion

Sursa: Muzeul Național de Artă Contemporană

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută