Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

𝙾𝙲𝙳𝚒𝚊𝚛𝚢 la Teatrul din Stejar

𝙾𝙲𝙳𝚒𝚊𝚛𝚢 la Teatrul din Stejar

𝙾𝙲𝙳𝚒𝚊𝚛𝚢 – 𝚌𝚘𝚗𝚏𝚎𝚜𝚒𝚞𝚗𝚒 𝚌𝚘𝚛𝚎𝚐𝚛𝚊𝚏𝚒𝚌𝚘-𝚝𝚎𝚊𝚝𝚛𝚊𝚕𝚎

Producția 𝙾𝙲𝙳𝚒𝚊𝚛𝚢 face parte din proiectul 𝘖𝘊𝘋 (𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘦)* și transpune conceptul cercetat de coregrafa Beatrice Volbea în cadrul rezidențelor 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰, și anume, integrarea resorturilor și mecanismelor care stau la baza tulburării obsesiv-compulsive într-un limbaj corporal și teatral, prin mijloace performative.
Proiectul 𝘖𝘊𝘋 (𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘦) a beneficiat de o cercetare anul trecut, în cadrul programului de rezidențe 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰, inițiat de Asociația Centrul Multimedia Teatru FiX. Această platformă are ca scop conectarea artiștilor din domenii diferite într-un context care încurajează experimentul și cercetarea artistică, oferind o etapă premergătoare dezvoltării unui produs cultural calitativ.
Realitatea contemporană este uneori complexă, chiar haotică. 𝙾𝙲𝙳𝚒𝚊𝚛𝚢 este o colecție de percepții, gânduri incontrolabile și comportamente repetitive. Jurnalul unui corp care se confruntă cu mintea, cu sunetele și cu ceilalți. Un indicator al unei realități deseori ignorate și o discuție începută despre empatie.
regie și coregrafie: Beatrice Volbea / muzică și sound design: Vlaicu Golcea
text: Beatrice Volbea, Flavia Sandu, Ioana Aciobăniței / videograf: Andrei Botnaru
performeri: Ioana Aciobăniței, Diana Amitroaie, Marian Chiculiță, Sebastian Tarcan, Flavia Sandu, Andrei Tcaciuc
producător: Teatru FiX**
spațiu partener: Teatrul din Stejar
intrare 50 RON
rezervări sau detalii suplimentare: 0735022022
**În prezent, Teatru FiX își are sediul în GreenHouse – un loc comun de dialog cultural coordonat de 4 ong-uri locale (satelit, 1+1, tranzit.ro/Iași, Teatru FiX). GreenHouse este conceput ca un artist run space compus din operatori culturali din diferite domenii artistice, o seră ”pentru adăpostirea și cultivarea” principiilor de colaborare, diversitate și complementaritate.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email