Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Αlkistis Protopsalti @ Sala Radio

Αlkistis Protopsalti

Αlkistis Protopsalti @ Sala Radio

Vocea de aur a Greciei, Αlkistis Protopsalti, revine la Bucureşti

 

București, 9 martie 2023 – Vocea de aur a Greciei, Alkistis Protopsalti, revine la București, la Sala Radio, pe 30 martie. Cu o carieră fulminantă de aproape 5 decenii (28 de albume, toate Discuri de Aur sau de Platină, sute de concerte și colaborări absolut legendare) Alkistis Protopsalti se bucură de recunoaștere internațională.

  • Biletele, cu prețuri începând de la 180 de lei, sunt disponibile pe VIVA.

 

O prezență uriașă a scenei muzicale grecești, cu o carieră care se întinde pe aproape 5 decenii, Alkistis Protopsalti a lansat 28 de albume, toate Discuri de Aur sau Platină, și a colaborat cu unii dintre cei mai importanți artiști și orchestre din lume, nume sonore precum Orchestra Simfonicăvdin Praga, Boston Pops, Goran Bregović, Mario Reyes (Gypsy Kings) sau Tito Puente.

Printre piesele cu care și-a cucerit fanii se numără arhicunoscutul cântec popular Venzinadiko, o evocare nostalgică a oamenilor și locurilor din cartierul omonim din Pireu, Ederlezi, versiunea greacă, înregistrată alături de Goran Bregović, a piesei sale cu No Smoking Orchestra de pe coloana sonoră a filmului „Time of the Gypsies” (1988) regizat de Emir Kusturica, sau Ta Laika. Alkistis Protopsalti fascinează cu timbrul puternic, interpretarea expresivă și intensitatea de neegalat a showurilor sale live.

 

Și-a dezvoltat un stil muzical unic, puternic „colorat”, îmbinând elemente ale muzicii tradiționale grecești cu influențe pop-rock actuale, dar a și experimentat multe alte genuri, dovadă coveruri precum Ola Auta Pou Fovamai (Nickelback – How you remind me) sau Pame Havai (Tanya Stephens – It’s a Pity).

Îmi place să încerc lucruri noi, nu-mi place să mă simt prea confortabil cu ceea ce știu și nici nu-mi place să mă repet tot timpul”, recunoaște ea.

 

A cântat la Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice din 2004 de la Atena, precum și la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics din același oraș, în 2011.

Să port Flăcăra Olimpică a fost o experiență unică, care m-a mișcat profund. Îmi venea literalmente să zbor!”, spune artista.

Și nu s-a limitat la atât: Alkistis Protopsalti a purtat flacăra muzicii grecești în unele dintre cele mai faimoase săli de spectacol din lume, incluzând iconicele Radio City Music Hall și Muzeul Metropolitan din New York, sau spectaculosul Oraș Interzis din Beijing, performanță cu care nu foarte mulți artiști se pot lăuda (printre ei, compozitorul și pianistul grec Yanni, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras).

 

Alkistis Protopsalti nu se află la prima întâlnire cu publicul din România – a fost întotdeauna apreciată aici, iar concertele sale, precum cel din iulie 2013, în cadrul festivalului “Bucharest International Jazz Competition & Festival” s-au bucurat de un real succes. Anul acesta, turneu său mondial include, în afară de București, destinații precum Londra, Bruxelles, New York, Chicago, Baltimore sau Boston.

Pe 30 martie 2023, la Sala Radio, Alkistis Protopsalti, alături de talentații săi colegi de scenă, vor oferi publicului român o modalitate perfectă de a explora muzica și cultura Greciei cu cele mai frumoase melodii din vastul său repertoriu.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: VivaBilet

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută