Meniu Zile și Nopți

Evenimente | Alege orașul

Vineri, 02/12/2022

Concerte

12:00
Sibiu

“Muzică în Catedrala Luterană”, la Biserica Evanghelică CA Sibiu

Începând cu luna iunie și până în 17 decembrie vor avea loc 75 de concerte, în fiecare zi de marți, de la ora 19, vineri, de la ora 12, și sâmbătă, de la ora 19. Evenimentele se vor desfășura în cadrul proiectului “Muzică în Caterala Luterană”.
19:00
Bucureşti

Fuego – Drag de România noastră

Invitații sunt Irina Loghin, Angela Buciu, Mioara Velicu, Angelica Stoican, Sava Negrean Brudașcu, Floarea Calotă, Constantin Enceanu și din Basarabia, Maria Iliuț și Ansamblul ”Crenguță de Iederă”.
19:00
Sibiu

Sibiu Jazz Competition

Avem jazz tânăr! Între 2 și 3 Decembrie la Sibiu Jazz Competition, pe scena Sălii Thalia - Filarmonica de Stat, vom promova proiecte ale tinerilor din întreaga lume a jazzului.
19:00
Constanţa

Cedry2k – Lansare album ,,Vremuri ciudate”

Vineri, pe 2 decembrie, Cedry2k și Pietonu ajung la Coblin în  Constanța pentru lansarea albumului ,,Vremuri ciudate", al 9-lea material solo al lui Cedry2k.
19:00
Iaşi

Concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale a României

Orchestra simfonică a Filarmonicii Iași, Concert vocal-simfonic; Corul academic Gavriil Musicescu; Nicolae Moldoveanu, dirijor; George Enescu, Rapsodia română nr. 2, op. 11,
20:00
Bucureşti

White Mahala

White Mahala revin la The PUB! Rezervati-va din timp locurile la numărul de telefon 0728843782 și o să cântăm d-alea românești.
20:00
Sibiu

Concerte la Oldies Pub

În prima parte a lunii decembrie, Oldies Pub aduce la Sibiu trei formații legendare: 3SE, Bosquito și Cargo.
20:00
Bucureşti

Bluemans – Primul Concert în Capitală

Concert: Bluemans - Primul Concert în Capitală / Bilet: 40 Lei 
20:00
Cluj-Napoca

Ian: back at /FORM Space

Due to high demand, we have you covered. We are bringing back Ian on 2 December for the second time.
20:30
Constanţa

Lupii lui Calancea

Campania "Music for Autism" te invita vineri 2 decembrie de la orele 20.30 în Club Doors Constanţa alaturi de Lupii lui Calancea.
21:00
Bucureşti

Mircea Vintilă & Brambura

Mircea Vintilă este o figură emblematică a scenei folk-rock, ce îşi păstrează identitatea sonoră de peste 40 de ani. În inconfundabilul univers sonor al cantautorului prinde viaţă Bucureştiul de altă dată, cu piese ca “Hanul lui Manuc,” romantismul este la loc de cinste, în bijuterii sentimentale precum “Dragă Miruna,” dar nu lipsesc nici melodiile manifest, cum este arhicunoscuta “Vinovaţii fără vină.”
22:00
Bucureşti

Bedda Band

Pe 2 decembrie distracția din Sufragerie e garantată de Bedda Band, iar noi deja ne-am apucat să pregătim băuturi special selectate pentru tine și gașca ta.

Festivaluri

Teatru

18:00
Bucureşti

Mateiaș gâscarul

E important să învățăm să luptăm pentru drepturile noastre și să nu ne lăsăm nedreptățiți sau călcați în picioare. Luptăm pentru drepturile noastre, luptăm împotriva corupției, luptăm pentru normalitate – care e încă departe de noi.
19:00
Bucureşti

Ce vine după

Ce vine după o despărțire cruntă? Cu ce pansament acoperi rana rămasă? Cu pansamentul tuturor posibilităților, căci nimic nu pare interzis sau suficient de nebunesc când vine vorba de războiul dintre sexe. Nici măcar recăsătorirea cu un animal.
19:00
Constanţa

SEASIDE STORIES

SEASIDE STORIES este o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții.
19:00
Bucureşti

Puricele în ureche

Suspiciunile cu privire la o aventură extraconjugală o fac pe Raymonde să conceapă un plan pentru a-l prinde pe soțul ei în fapt. O scrisoare anonimă ajunge, astfel, la Victor-Emmanuel, care este invitat la hotelul de lux Motănașul Gentilom.
19:00
Bucureşti

Drumul Damascului

În lumina tragicelor evenimente care au loc în Ucraina, se discută tot mai frecvent, în vremea din urmă, în întreaga Europă, despre nevoia imperioasă de a avea un Nürenberg al comunismului, de a revela, printr-un proces răsunător, mecanismele criminale ale unui sistem ideologic și politic care a provocat, peste tot unde a ajuns la putere, exterminarea în masă a milioane de ființe omenești, instaurând o imensă rețea concentraționară.
19:00
Bucureşti

Cabaret

Un spectacol plin nu doar de strălucire ci și de miez, un tablou glamour în care însă, murdăria ascunsă sub preș, răzbate ușor la suprafață, două ore în care râdem și ne întristăm după cum ne indică bagheta magică a dirijorului…
19:00
Bucureşti

Aproape

Locuitorii unui aproape-oraș din Nordul îndepărtat al Americii devin protagoniștii unor happening‑uri care îi surprind în diverse ipostaze ale iubirii. Ei descoperă că dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme.
19:00
Bucureşti

Nunta lui Krecinski

Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc.
19:00
Bucureşti

Richard 3

Cea mai jucată piesă shakespeariană, Richard al III-lea este o creaţie ce ilustrează ambiţia şi setea de putere a personajului principal şi traseul sângeros şi brutal prin care acesta îşi croieşte drum spre tronul Angliei.
19:00
Sibiu

antigona. un requiem

Simbol absolut al rezistenței, al luptei împotriva sistemului, dar și al empatiei și al sacrificiului pentru celălalt, iată că eroina tragică poposește pe scena Naționalului sibian într-o perioadă amenințată de iminența unui război.
19:00
Braşov

„Până când moartea ne va despărți” @TSA Brașov (2022)

„Până când moartea ne va despărți” de Remi de Vos | TSA Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu Brașov
19:00
Bucureşti

Political Correctness

Autoritățile știu tot ce faci și tot ce spui, iar omenirea se află acum sub atenta supraveghere a forțelor de liniște și ordine ale corectitudinii politice. Madame Diamandesco, o cetățeană nonconformistă a noii societăți Political Corectness, își duce existența ternă în propriul glob de cristal.
19:30
Bucureşti

O femeie împărțită la doi

Ea, tânără, frumoasă și prezentabilă, îi vrea pe amândoi: unul, iubit de casă, iar pe celălalt, pentru când nu este primul acasă. Nici nu mai contează că cei doi sunt cei mai buni prieteni.
19:30
Bucureşti

Pescărușul

«Eu sunt vinovat! Am scăpat din vedere ca doar câțiva aleși pot să scrie și să joace piese pe scenă. Iar eu am spart monopolul » - aceste vorbe ale personajului central, Treplev.
19:30
Bucureşti

Praf de stele

Acţiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraş. Protagonistul, John Cummings, interacţionează cu trei femei: Fay, Angel şi Gwen, care îi devin vecine timp de trei ani.
20:00
Bucureşti

Anonimul venețian

Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viaţa şi moartea deopotrivă.
20:00
Bucureşti

Bigamul…după 20 de ani

„Bigamul…după 20 de ani” (Prins în plasă) prezintă încurcăturile și situațiile mai mult decât amuzante provocate de taximetristul John Smith, atunci când încearcă să păstreze aparențele de soț și tată devotat celor două familii aflate în două cartiere distincte din Londra.
20:00
Cluj-Napoca

Sub apă @ REACTOR Cluj-Napoca

Reactor de creație și experiment | Sub apă (2022), spectacol din programul de rezidențe de scriere dramatică Drama 5

Pentru copii

11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
18:00
Bucureşti

Mateiaș gâscarul

E important să învățăm să luptăm pentru drepturile noastre și să nu ne lăsăm nedreptățiți sau călcați în picioare. Luptăm pentru drepturile noastre, luptăm împotriva corupției, luptăm pentru normalitate – care e încă departe de noi.
18:30
Bucureşti

Spărgătorul de Nuci

Ce poate fi mai frumos decât un balet de Piotr Ilici Ceaikovski care să ne ducă în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a Crăciunului?

Spectacole

17:00
Braşov

Cadouri muzicale | Opera Brașov @Coresi Shopping Resort

Vineri, 2 decembrie 2022, ora 17.00, Coresi Shopping Resort | Opera la Mall, CADOURI MUZICALE
17:00
Iaşi

Spune ceva, frate!

Spune ceva, frate! este o drama a întârzierilor în viață … Povestea are doi fii rătăcitori. Unul, ca cel din Evanghelia lui Luca, a plecat în Italia  să «înmulțească talanții»,  iar al doilea s-a făcut actor. Fiecare din ei a trăit o viață tumultoasă…
18:30
Bucureşti

Spărgătorul de Nuci

Ce poate fi mai frumos decât un balet de Piotr Ilici Ceaikovski care să ne ducă în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a Crăciunului?
18:30
Cluj-Napoca

BOEMA / LA BOHÈME (Giacomo Puccini) @ Opera Națională Română Cluj-Napoca

BOEMA/ LA BOHÈME (Giacomo Puccini) | Operă în patru acte pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după Scènes de la vie de bohème de Henry Murger. Opera Națională Română Cluj-Napoca
19:00
Iaşi

Trei Piese Triste

Trei piese triste este un spectacol după Maurice Maeterlinck,  Scenariul și regia: Radu Afrim

Stand-Up Comedy

18:30
Bucureşti

Stand-up comedy cu Cristi, Toma, Ioana Luiza & Mitran

E vineri. De ce să faci overtime când poți să rupi ușa și să vii la #standupcomedy? Oricât te-ar plăti, nu e suficient. Hai să treacă săptămâna cât mai repede și să ne vedem la show!
19:30
Bucureşti

Teo, Vio, Raul Gheba & George Dumitru | Stand Up Comedy

Vă așteptăm la o seară de stand-up comedy alături Teo, Vio, Raul Gheba & George Dumitru Rezervările se fac la 0733 500 301 Achiziționarea online a biletelor include și rezervare automată În cazul în care ai cumpărat bilete separat de prietenii tăi, dar vrei să stai la masă cu ei, poți da un telefon la […]
21:30
Bucureşti

Stand-up comedy cu Cristi, Toma, Drăcea & Mirică

Poți să te duci acasă după muncă, poți. Dar vrei? Nu mai bine vii, bei ceva și te bucuri de-un show de #standupcomedy despre curieri, cai, copii și alte subiecte care încep sau nu cu litera C de la Comics.
22:00
Bucureşti

Teo, Vio, Mocanu & Gregory Brown | Stand Up Comedy

Vă așteptăm la o seară de stand-up comedy alături Teo, Vio, Mocanu & Gregory Brown. Rezervările se fac la numărul de telefon: 0733 500 301.

Artă & Cultură

8:00
Sibiu

Sibiu Superangular

Expoziția ”Sibiu Superangular” se desfășoară în perioada 23.11 – 4.12.2022, în foaierul bibliotecii publice sibiene.
9:00
Sibiu

Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc

Începând de azi, 21 noiembrie, timp de două săptămâni, sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește expoziția de fotografie și documente „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc”.
9:00
Sibiu

Fauna si flora tropicală din colecțiile muzeului 

Colecțiile Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu dețin un patrimoniu de peste un milion de piese.
9:00
Sibiu

De la Țepeș la Brâncuși / 5 secole de Istorie și cultură în 50 de piese, colecția Emilian Radu

Pasionații de istorie și cultură pot vizita, până în data de 8 ianuarie 2023, expoziția De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc, din colecțiile Emilian Radu, organizată de Muzeul Național Brukenthal cu prilejul Zilei Naționale a României.
9:00
Sibiu

Marea Unire, în fotografii și documente, Colecția Alexandru Bîrsan

Piesele expuse provin din colecția privată a sibianului Alexandru Bîrsan, care în mod gratuit a împrumutat Muzeului Național Brukenthal aceste piese pentru a putea fie expuse și respectiv vizitate.
10:00
Iaşi

Magia luminilor de altădată

În data de 18 mai 2022, în Sala 2, parter, a Muzeului Național de Istorie a Moldovei a avut loc vernisarea expoziției temporare „Magia luminilor de altădată”. Expoziția temporară Magia luminilor de altădată este rezultatul cercetării și valorificării științifice a colecției de corpuri de iluminat din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Ea prezintă multitudinea de forme […]
10:00
Bucureşti

Muzeul pentru tine!

Expoziția ”Muzeul pentru tine!” va avea loc în perioada 09 noiembrie – 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, și este configurată în jurul unui concept curatorial care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzee din toată țara, într-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.
10:00
Bucureşti

Retracing The Steps That Were Taken

Expoziția „Retracing The Steps That Were Taken” realizată cu ocazia centenarului reprezintă o călătorie prin viața și opera scriitorului José Saramago, inspirată de rândurile din finalul volumului său „Călătorie prin Portugalia”.
10:00
Bucureşti

Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu

Un patrimoniu compus din ceramică românească și europeană de secol XIX, icoane tradiționale, dar și icoane pictate de artist, câteva cărți din biblioteca pictorului, relevante pentru preocupările sale culturale, grafică mică, caiete de schițe și fotografii de familie, va încerca remodelarea iconografiei unei familii importante din secolul al XIX-lea bucureștean, cu detalii din sânul căminului ce o adăpostea.
10:00
Bucureşti

Slovenia – File din natură

Ciclul expozițional „File din natură” aduce în atenția publicului nostru natura diferitelor țări ale lumii, prin intermediul artei fotografice.
10:00
Bucureşti

Prin ochi de copil

Expoziția reunește peste 30 de fotografii realizate de copii și tineri cu vârste între 6 și 17 ani din 8 centre de plasament din București. Fondurile strânse din vânzarea fotografiilor realizate de micii fotografi vor fi direcționate către principalele nevoi ale copiilor din sistemul de protecție.
10:00
Bucureşti

Omagiu îngerilor din Colectiv

Expoziție de pictura dedicata comemorării victimelor de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Va așteptăm să le cinstim amintirea! Aceasta expoziție va avea ca rezultat donarea de tablouri către Asociația Colectiv.
10:00
Bucureşti

Ghizunariu

Cobzarii din mediul tradițional românesc au rămas extrem de puțini. Generația vârstnică a lăutarilor a fost „depășită” de apariția acordeonului, acum un „clasic” și el, „depășit” la rândul său de instrumentele moderne electronice cu claviaturi.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
12:00
Bucureşti

Terra 1,34

Expoziția îi pune alături pe artiștii, Alex Baciu și MihU, care, la prima vedere, poate nu au nimic în comun însă odată ce intrăm în discuția pornită de lucrările lor, vom vedea clar un parcurs cu interese comune asupra dezvoltării umane.
12:00
Bucureşti

40. Retrospectiva Paul Hitter

Paul Hitter revine la Galeria Senso cu o inedită retrospectivă care aduce împreună, la ceas aniversar, lucrări din diferite perioade de creație ale artistului, „40. Retrospectiva Paul Hitter”. 
12:00
Bucureşti

Tradițional adus în contemporan

Un adevărat tezaur folcloric din colecția Muzeului Țăranului Român va fi expus temporar într-un Infinity Room la Art Safari. Un bilet, două muzee: biletul la Art Safari oferă acces gratuit și la Muzeul Țăranului Român, în perioada expoziției temporare.
14:00
Bucureşti

All the Rumors are True & Something for Everyone

Două medii de expresie vor personaliza astfel spațiile Galeriei Catinca Tabacaru cu instalații obiect realizate de Danielei Pălimariu și picturi extinse cu instalație semnate de Kateryna Lysovenko.
19:30
Bucureşti

Odiseea Tânărului Artist – 2022

În cadrul expoziției ”Odiseea Tânărului Artist - 2022” vor fi expuse picturi,  desene sau colaje cu tema ”Război și pace”. Lucrările expuse vor putea fi vizionate de toții spectatorii care vin la spectacolele programate în sala ”Ion Caramitru” a TNB.

Alte evenimente

9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
9:00
Bucureşti

Târgul de Binefaceri

Între 2 și 23 decembrie, în fiecare zi de la 9 la 21, te invităm la Târgul de Binefaceri Seneca - un târg de carte unde dai bucurie de trei ori mai departe.
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
15:00
Cluj-Napoca

TURURI GHIDATE / GUIDED TOURS @ Opera Națională Cluj-Napoca

TURURI GHIDATE / GUIDED TOURS @ Opera Națională Cluj-Napoca - Pătrunde în lumea primei instituții lirice din România și află totul despre ce se întâmplă în spatele cortinei.
19:00
Braşov

Jazz the Night Away

Jazz-ul este hrana sufletului, a emoțiilor și a stării de bine. Atunci când este îmbinată cu vinuri alese , atmosferă caldă și intimitate, fac rețeta perfectă pentru o seară de vineri reușită. În fiecare vineri, te așteptăm la Barrique Garden să te lași purtat de melodiile invitaților noștri speciali Alin Radu și Sorin Radu , […]
19:00
Sibiu

Tradiții

Vineri, 2 decembrie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” va avea loc un spectacol care reunește dragostea de cântec și de joc, de cultură și tradiții.
22:00
Bucureşti

Lil’ Paris is Burning S.3. E.4. | Ediție dedicată Zilei Mondiale HIV

Lil’ Paris is Burning Ball este open to all bodies și toți concurenții vor fi tratați cu respect indiferent de rasă, gen, etnie, corp, sex sau status. Pornind de aici, aceste evenimente au devenit o formă de rezistență radicală împotriva homofobiei, transfobiei și a rasismului.

Expoziții

9:00
Braşov

Mihai Mohaci „Pictură suprarealistă”

„Abordarea tematicii se referă la o viziune suprarealistă a unor subiecte urbane, colorate în roșu aprins, cu o tentă de romantism și mistic în tablourile cu peisaje fantastice.” (Mihai Mohaci)
9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
9:00
Bucureşti

Târgul de Binefaceri

Între 2 și 23 decembrie, în fiecare zi de la 9 la 21, te invităm la Târgul de Binefaceri Seneca - un târg de carte unde dai bucurie de trei ori mai departe.
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
15:00
Cluj-Napoca

TURURI GHIDATE / GUIDED TOURS @ Opera Națională Cluj-Napoca

TURURI GHIDATE / GUIDED TOURS @ Opera Națională Cluj-Napoca - Pătrunde în lumea primei instituții lirice din România și află totul despre ce se întâmplă în spatele cortinei.
19:00
Braşov

Jazz the Night Away

Jazz-ul este hrana sufletului, a emoțiilor și a stării de bine. Atunci când este îmbinată cu vinuri alese , atmosferă caldă și intimitate, fac rețeta perfectă pentru o seară de vineri reușită. În fiecare vineri, te așteptăm la Barrique Garden să te lași purtat de melodiile invitaților noștri speciali Alin Radu și Sorin Radu , […]
19:00
Sibiu

Tradiții

Vineri, 2 decembrie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” va avea loc un spectacol care reunește dragostea de cântec și de joc, de cultură și tradiții.
22:00
Bucureşti

Lil’ Paris is Burning S.3. E.4. | Ediție dedicată Zilei Mondiale HIV

Lil’ Paris is Burning Ball este open to all bodies și toți concurenții vor fi tratați cu respect indiferent de rasă, gen, etnie, corp, sex sau status. Pornind de aici, aceste evenimente au devenit o formă de rezistență radicală împotriva homofobiei, transfobiei și a rasismului.