Meniu Zile și Nopți

Evenimente | Alege orașul

Joi, 01/12/2022

Concerte

17:00
Bucureşti

Sărbătoarea Subcarpați 2022

Subcarpați reîncepe întâlnirile anuale cu fanii de ziua trupei, pe 1 decembrie! În cadrul Sărbătorii Subcarpați sărbătorim la Arenele Romane.
18:00
Bucureşti

Andra Gogan – Concert de Crăciun

Andra Gogan va aduce pe 1 Decembrie cel mai frumos concert de iarnă, chiar de ziua României și te invită să cânți, să dansezi și să te distrezi la primul show de Crăciun pentru copii și adolescenți de la Sala Palatului! 
18:00
Braşov

Live music – Ziua Națională a României

Live music – Ziua Națională a României De 𝟏 𝒅𝒆𝒄𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆 sărbătorim România, sărbătorim bucuria națională, petrecem românește cu bucate alese, băuturi românești și distracție garantată cu 𝒎𝒖𝒛𝒊𝒄𝒂̆ 𝒍𝒊𝒗𝒆! Vă așteptăm!  la Trio by Peneș! 📞 Rezervări: 0773 723 439 📍 Adresă: str. Republicii nr.55 Brașov #1decembrie #Brașov #ZiuaNaționalăARomâniei 🇷🇴
19:00
Bucureşti

Un ceas de cântec cu Maria Răducanu

Maria Răducanu aduce marginea de București și mahalelele portugheze pe scena cochetă a Teatrului de Artă București. Ne șoptește o doină sau își strigă bucuria în sonorități de jazz, ne aduce tânguirea specifică fadoului.
19:00
Braşov

Turneu Aniversar 3 Sud Est / Best Of 25 – Brasov

25 de ani de hituri marca 3 Sud Est - singura trupa din Romania care a rezistat in timp si care a scos melodii de top pe banda rulanta, de mai bine de 2 decenii.
20:00
Braşov

Concert BUCIUM & lansare album “Zimbrul Alb”

Un 1 Decembrie special la Deane’s Irish Pub! Va invitam joi, 1 decembrie, ora 20:00, la concertul trupei Bucium si lansarea albumului lor “Zimbrul Alb“. Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt […]
20:00
Bucureşti

FolkFrate – sărbătorim românește

Cu drag vă anunțăm că în seara de 1 decembrie seara ne revedem cu distracție și cu shoturile pline. Mysha, Johnnie, Seba și Teddy. @FolkFrate! Sărbătorim românește cu țuica fiartă, vin roșu si bucate alese.
20:00
Braşov

Lokals Know | Dirty Culture & NEMO

Lokals Know | Dirty Culture & NEMO 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐝! Join us as we open the doors to many many colurful Brașov nights. Dirty Culture & NEMO will help us get off to a great start #seeyouthere Home of the #aftarpeople Kogălniceanu 13 𝐌𝐄𝐄𝐓 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐞 Born in 1989, Tudor-Radu Barbu is known today as […]
20:00
Cluj-Napoca

E-an-na at /FORM Space

E-an-na live at /FORM Space
22:00
Bucureşti

1 Decembrie – Freestay LIVE –

Trupa voastră preferată e aici, pregătită pentru o ediție de 1 Decembrie cu totul și cu totul specială! Vă dăm întâlnire joia aceasta, să dansăm pe muzică românească” și să celebrăm Ziua Națională așa cum se cuvine!

Festivaluri

Teatru

13:00
Bucureşti

Superman și Scufița Roșie

Povestea noastră este povestea lui Dănuț, un băiețel al cărui singur vis este să devină Superman.O dorință făcută unei zâne, îndeplinită, dar… Oare e bine să vrei sa fii altcineva, când poți fi tu și să devii recunoscător pentru asta?
17:30
Iaşi

Năpasta (…Și era pădurea singură…)

Năpasta este un spectacol de Adi Carauleanu Autor: I.L. Caragiale durată: 1 h 30 min.
18:00
Bucureşti

Ion merge la Hollywood

Ion merge la Hollywood by Axel Moustache este o comedie trăznet despre visul american și prețul succesului, care ne va lua parteneri într-un carusel de emoții de neoprit.
18:00
Bucureşti

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte

Spectacolul nostru își dorește să poarte publicul de toate vârstele în tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit: calul fermecat, cel înaripat.
19:00
Bucureşti

Extrem

Un eveniment interactiv în care publicul alege desfășurarea spectacolului, prin vot anonim, ghidand actorii spre unul dintre cele 3 finaluri posibile. Cum reacționezi când te trezești cu un strain în casă? Ți-ai ajuta prietenii să îngroape pe cineva? Crezi că poți deveni călăul agresorului tău? Acestea sunt întrebările la care TU va trebui sa găsești răspunsul.
19:00
Iaşi

Masaj – Spectacol în regia Radu Afrim

Masaj este un spectacol după scenariu, regie și univers sonor: Radu Afrim. Destructurat, imprevizibil, Masaj e lumea în care nu poate fi distinsă cu precizie consistența personajului, e o lume direcționată imprecis de o acțiune pulverizată, ca în orice text postmodern lipsit de epicentru.
19:00
Bucureşti

Regina Maria- jurnal de război

Ne-am dorit să realizăm un spectacol-mărturisire a spiritului desăvârșit care a fost regina Maria.
19:00
Constanţa

SEASIDE STORIES

SEASIDE STORIES este o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții.
19:00
Bucureşti

Încurcătură la nivel înalt

Încurcătură la nivel înalt - Un ministru „corupt” de amor, o colaborare mult prea intima cu opoziția și intrigi politice care anunță o… „Încurcătură la nivel înalt”. 
19:00
Bucureşti

Drumul Damascului

În lumina tragicelor evenimente care au loc în Ucraina, se discută tot mai frecvent, în vremea din urmă, în întreaga Europă, despre nevoia imperioasă de a avea un Nürenberg al comunismului, de a revela, printr-un proces răsunător, mecanismele criminale ale unui sistem ideologic și politic care a provocat, peste tot unde a ajuns la putere, exterminarea în masă a milioane de ființe omenești, instaurând o imensă rețea concentraționară.
19:00
Bucureşti

Cabaret

Un spectacol plin nu doar de strălucire ci și de miez, un tablou glamour în care însă, murdăria ascunsă sub preș, răzbate ușor la suprafață, două ore în care râdem și ne întristăm după cum ne indică bagheta magică a dirijorului…
19:00
Bucureşti

Ne-am sărutat după sfârșitul lumii

Pe o planetă distrusă de un cataclism scăpat din frâu, apar din dărâmături două ființe care se confruntă imediat cu noul mediu, extrem de ostil, dar care nu poate înăbuși dorința de a trăi. Nu! Nu este o poveste despre sfârșitul lumii, ci una spusă în șoaptă, despre începutul iubirii!
19:00
Bucureşti

Trei surori-un scenariu (ne)firesc de liber după Cehov

„Trei surori” de Radu Afrim propune o viziune suprarealistă, amestec de absurd, comic, grotesc, dar și de profundă sensibilitate, care plasează povestea celor trei surori în România zilelor noastre.
19:00
Bucureşti

Knockout. Dulcea știință de a face vânătăi

Londra, 1869. În plină epocă victoriană. Patru tinere femei din medii sociale diferite și rigid delimitate sunt atrase în lumea underground a boxulului feminin de către excentricul profesor Charlie Sharp, un paria social al vremii.
19:00
Bucureşti

Nunta lui Krecinski

Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc.
19:00
Bucureşti

Efecte secundare

Tristan și Connie se înscriu într-un studiu clinic care testează un nou tip de antidepresiv. În cadrul celor patru săptămâni, sub supravegherea medicului psihiatru Lorna James și a noului ei șef, Toby, li se administrează un medicament experimental care e conceput pentru a le intensifica nivelul de dopamină, molecula anticipării, denumită și  “molecula îndrăgostirii”.
19:00
Sibiu

antigona. un requiem

Simbol absolut al rezistenței, al luptei împotriva sistemului, dar și al empatiei și al sacrificiului pentru celălalt, iată că eroina tragică poposește pe scena Naționalului sibian într-o perioadă amenințată de iminența unui război.
19:00
Timişoara

Conul Leonida față cu reacțiunea (I.L. Caragiale) @ Teatrul Național Timișoara 2022

Conul Leonida față cu reacțiunea (I.L. Caragiale), regia Felix Alexa - cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie 2022, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național.
19:30
Bucureşti

Nițel prea infidel

Iubirea îi să omului aripi și putere: aripile, pentru a zbura și puterea de a-i da în cap celui pe care îl iubești. Dar oare cum este mai bine: mai rău cu rău sau mai rău fără rău?
19:30
Bucureşti

Două pe față, două pe dos

Tricotatul nu este numai pentru doamnele vârstnice! În comedia Theresei Rebeck, cinci femei aflate la a doua tinerețe se întâlnesc săptămânal ca să tricoteze.
19:30
Bucureşti

Noii infractori

Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și ...
19:30
Bucureşti

Thailanda

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Călătoria este la infinit amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite.
20:00
Bucureşti

Orchestra Titanic

Un spectacol tragi-comic în care momentele muzicale răsună asemenea acordurilor intonate de orchestra de pe Titanic, în timp ce vaporul se scufundă.
20:00
Bucureşti

Improvisneyland – Comedy show

Improvisneyland face Comedy Impro Show în stare pură, cu audiență pentru întreaga familie, interactiv, spontan, fără limită de vârstă sau de râs!

Pentru copii

11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
13:00
Bucureşti

Superman și Scufița Roșie

Povestea noastră este povestea lui Dănuț, un băiețel al cărui singur vis este să devină Superman.O dorință făcută unei zâne, îndeplinită, dar… Oare e bine să vrei sa fii altcineva, când poți fi tu și să devii recunoscător pentru asta?

Spectacole

15:00
Braşov

Spectacol Folcloric „1 Decembrie cu prietenii Poieniței”

Centrul Cultural Reduta organizează în data de 1 Decembrie 2022, de la ora 15.00, spectacolul folcloric ,,1 DECEMBRIE cu prietenii Poieniței''.
18:30
Braşov

România, de ziua ta! @Opera Brașov

Joi, 1 decembrie 2022, ora 18.30, Foaierul Operei - ROMÂNIA, DE ZIUA TA! – Recital vocal-instrumental dedicat Zilei Naționale a României –
18:30
Iaşi

Recital de 1 Decembrie

În acord cu manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, Opera din Iași a programt pe 1 Decembrie un recital excepțional, pe care artiștii îl vor susține începând cu ora 18:30, în Sala „Unirii” (Cinema Victoria).
20:00
Bucureşti

Happy Impro

De ce să vii la Happy Impro? Ca să râzi la un spectacol de comedie creat pe loc de oameni amuzanti, cu multă experiență în domeniu. Ca să vezi cinci actori profesioniști și un pianist super talentat, care abia așteaptă să rupă scena în două sub ochii tăi.

Stand-Up Comedy

19:30
Bucureşti

Stand-up comedy cu Maria, Mincu, Banciu & Bogzi

De ce să nu îți începi weekend-ul de joi? Și nu oricum, ci cu #standupcomedy de la Maria, Mincu și Banciu, membrii podcastului S-a și Râs, cum ar veni, și Bogzi, mare MC de open mic și om comic de felul lui.
21:00
Bucureşti

Secret Stand Up | Line-up surpriză | Stand Up Comedy

Care-i jmekeria cu SECRET STAND-UP? Nu îți spunem cine o să urce pe scenă! Avem pentru tine 4 dintre cei mai în formă comedianți ai momentului, pe unii îi știi, de unii poate n-ai auzit. Poate avem și vreo surpriză neașteptată … nu știi niciodată.

Artă & Cultură

8:00
Sibiu

Sibiu Superangular

Expoziția ”Sibiu Superangular” se desfășoară în perioada 23.11 – 4.12.2022, în foaierul bibliotecii publice sibiene.
9:00
Sibiu

Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc

Începând de azi, 21 noiembrie, timp de două săptămâni, sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește expoziția de fotografie și documente „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc”.
9:00
Sibiu

Fauna si flora tropicală din colecțiile muzeului 

Colecțiile Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu dețin un patrimoniu de peste un milion de piese.
9:00
Sibiu

De la Țepeș la Brâncuși / 5 secole de Istorie și cultură în 50 de piese, colecția Emilian Radu

Pasionații de istorie și cultură pot vizita, până în data de 8 ianuarie 2023, expoziția De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc, din colecțiile Emilian Radu, organizată de Muzeul Național Brukenthal cu prilejul Zilei Naționale a României.
9:00
Sibiu

Marea Unire, în fotografii și documente, Colecția Alexandru Bîrsan

Piesele expuse provin din colecția privată a sibianului Alexandru Bîrsan, care în mod gratuit a împrumutat Muzeului Național Brukenthal aceste piese pentru a putea fie expuse și respectiv vizitate.
10:00
Bucureşti

Muzeul pentru tine!

Expoziția ”Muzeul pentru tine!” va avea loc în perioada 09 noiembrie – 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, și este configurată în jurul unui concept curatorial care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzee din toată țara, într-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.
10:00
Bucureşti

Retracing The Steps That Were Taken

Expoziția „Retracing The Steps That Were Taken” realizată cu ocazia centenarului reprezintă o călătorie prin viața și opera scriitorului José Saramago, inspirată de rândurile din finalul volumului său „Călătorie prin Portugalia”.
10:00
Bucureşti

Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu

Un patrimoniu compus din ceramică românească și europeană de secol XIX, icoane tradiționale, dar și icoane pictate de artist, câteva cărți din biblioteca pictorului, relevante pentru preocupările sale culturale, grafică mică, caiete de schițe și fotografii de familie, va încerca remodelarea iconografiei unei familii importante din secolul al XIX-lea bucureștean, cu detalii din sânul căminului ce o adăpostea.
10:00
Bucureşti

Slovenia – File din natură

Ciclul expozițional „File din natură” aduce în atenția publicului nostru natura diferitelor țări ale lumii, prin intermediul artei fotografice.
10:00
Bucureşti

Omagiu îngerilor din Colectiv

Expoziție de pictura dedicata comemorării victimelor de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Va așteptăm să le cinstim amintirea! Aceasta expoziție va avea ca rezultat donarea de tablouri către Asociația Colectiv.
10:00
Bucureşti

Ghizunariu

Cobzarii din mediul tradițional românesc au rămas extrem de puțini. Generația vârstnică a lăutarilor a fost „depășită” de apariția acordeonului, acum un „clasic” și el, „depășit” la rândul său de instrumentele moderne electronice cu claviaturi.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
12:00
Bucureşti

Terra 1,34

Expoziția îi pune alături pe artiștii, Alex Baciu și MihU, care, la prima vedere, poate nu au nimic în comun însă odată ce intrăm în discuția pornită de lucrările lor, vom vedea clar un parcurs cu interese comune asupra dezvoltării umane.
12:00
Bucureşti

40. Retrospectiva Paul Hitter

Paul Hitter revine la Galeria Senso cu o inedită retrospectivă care aduce împreună, la ceas aniversar, lucrări din diferite perioade de creație ale artistului, „40. Retrospectiva Paul Hitter”. 
12:00
Bucureşti

Tradițional adus în contemporan

Un adevărat tezaur folcloric din colecția Muzeului Țăranului Român va fi expus temporar într-un Infinity Room la Art Safari. Un bilet, două muzee: biletul la Art Safari oferă acces gratuit și la Muzeul Țăranului Român, în perioada expoziției temporare.
14:00
Bucureşti

All the Rumors are True & Something for Everyone

Două medii de expresie vor personaliza astfel spațiile Galeriei Catinca Tabacaru cu instalații obiect realizate de Danielei Pălimariu și picturi extinse cu instalație semnate de Kateryna Lysovenko.
19:30
Bucureşti

Odiseea Tânărului Artist – 2022

În cadrul expoziției ”Odiseea Tânărului Artist - 2022” vor fi expuse picturi,  desene sau colaje cu tema ”Război și pace”. Lucrările expuse vor putea fi vizionate de toții spectatorii care vin la spectacolele programate în sala ”Ion Caramitru” a TNB.

Alte evenimente

9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
9:00
Sibiu

Programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României

Expoziții, defilări, depuneri de coroane, concerte, petreceri.
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
14:30
Sibiu

Noi suntem români

Cel mai așteptat eveniment de 1 Decembrie, cu o tradiție de peste un deceniu, este spectacolul ”Noi suntem români”, pregătit cu dăruire și multă muncă de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu.
19:00
Braşov

Jocuri de societate ca pe vremuri

Ia-ți prietenii și vino în fiecare joi, să înveți sau să repeți un joc de Piticot, Nu te supăra frate, Stai la coada, Remi, Rentz, Whist, Canasta sau Șeptică.
19:00
Constanţa

Hora pe motoare

Evenimentul urmărește atragerea de fonduri necesare acordării de burse si cadouri de Crăciun copiilor instituționalizați ( direct la petrecerea organizata in Club Doors sau prin donații/sponsorizări). Hora pe motoare!
20:00
Cluj-Napoca

Tie Games

A sosit momentul adevărului! Adună-ți colegii de birou și vino cu echipa (maxim 4, deci dacă sunteti mai mulți acceptăm mai multe echipe cu același logo) la L'Autre Café.

Expoziții

9:00
Braşov

Mihai Mohaci „Pictură suprarealistă”

„Abordarea tematicii se referă la o viziune suprarealistă a unor subiecte urbane, colorate în roșu aprins, cu o tentă de romantism și mistic în tablourile cu peisaje fantastice.” (Mihai Mohaci)
9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
9:00
Sibiu

Programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României

Expoziții, defilări, depuneri de coroane, concerte, petreceri.
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
14:30
Sibiu

Noi suntem români

Cel mai așteptat eveniment de 1 Decembrie, cu o tradiție de peste un deceniu, este spectacolul ”Noi suntem români”, pregătit cu dăruire și multă muncă de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu.
19:00
Braşov

Jocuri de societate ca pe vremuri

Ia-ți prietenii și vino în fiecare joi, să înveți sau să repeți un joc de Piticot, Nu te supăra frate, Stai la coada, Remi, Rentz, Whist, Canasta sau Șeptică.
19:00
Constanţa

Hora pe motoare

Evenimentul urmărește atragerea de fonduri necesare acordării de burse si cadouri de Crăciun copiilor instituționalizați ( direct la petrecerea organizata in Club Doors sau prin donații/sponsorizări). Hora pe motoare!
20:00
Cluj-Napoca

Tie Games

A sosit momentul adevărului! Adună-ți colegii de birou și vino cu echipa (maxim 4, deci dacă sunteti mai mulți acceptăm mai multe echipe cu același logo) la L'Autre Café.