Meniu Zile și Nopți

Evenimente | Alege orașul

Miercuri, 30/11/2022

Concerte

19:00
Bucureşti

Spirit românesc

Trupa Ethno Republic, în premieră la București, va fi acompaniată de orchestră compusă din 40 de instrumentiști, la care se vor adăuga mari interpreți ai scenei românești: Cornelia Ștefăneț, Vlăduța Lupău, Olguța Berbec, Marcel Pavel,Paula Seling, Vlad Miriţă, Viorica Lupu, Iordache Basalic, Tudor Ungureanu și Ansamblul Ștefan Vodă, Laura Olteanu, Ansamblul Opincuța Chișinău, Ansamblul de dansuri Dorul Pitești.
19:00
Bucureşti

Concert dedicat Zilei Naționale a României

Program: George Enescu - Suita română & Joseph Haydn - Simfonia concertantă pentru vioară, violoncel, oboi și fagot în si bemol major, Hob.l:105 & Felix Mendelssohn - Piesă de concert nr. 2, în re minor, pentru două clarinete, op. 114 & Jules Demerssemann - Fantezie concertantă pentru flaut, oboi și orchestră, pe teme din opera Wilhelm Tell de Rossini, op. 36 & Pascal Bentoiu - Suita transilvană & Ionel Dumitru - Dans românesc nr. 2 pentru tubă și orchestră & Theodor Rogalski - Trei dansuri românești.
20:00
Bucureşti

Smiley

"De unde vii la ora asta?", "Ce mă fac cu tine de azi?", "Vals" și multe alte hit-uri ale artistului te vor ține în picioare și te vor face să strigi BIS! Pregătește-te pentru un show total, plin de culoare, cu jocuri de lumini și super producții video care îți vor transforma seară într-una pe care o vei ține minte.
20:00
Bucureşti

Mădălina Pavăl Orchestra – lansare de cântec

În seara de 30 noiembrie, cu atâta iubire posibilă pentru toata lumea, cu Sfântul Andrei și toate jocurile magice între fete si ursiți, noi lansăm un cântec nou despre prima iubire. Cea desenată-n stele și traită nepamantește.
20:00
Bucureşti

The JAZZY JO Experience

"The Jazzy Jo Experience” - de la standardele clasice de Jazz până la prospețimea funk-ului și nu în ultimul rând a creațiilor proprii Jazzy Jo, showul se caracterizează prin diversitatea și flexibilitatea stilurilor, reintrepretate și reorchestrate.
20:00
Bucureşti

Islaz (balcanic, cobză & rock and roll)

Miercuri, 30 noiembrie, încingem petrecerea și jocul, cu balcanicii de la Islaz. Cu cobza și cu toba mare, cu folclor strașnic cules și chitările în priză.
21:00
Bucureşti

3 Sud Est

3 Sud Est urcă în premieră pe scena Hard Rock Cafe pe 30 noiembrie, cu refrene ce evocă efervescenţa vacanţelor de vară, dar şi cu melodiile ce acompaniază file recente din povestea ta.
21:00
Bucureşti

Serată interbelică – Silviu Biris&Band

O călătorie muzicală cu destinația: Bucureștiul interbelic. Ghidul tău de călătorie: Silviu Biriș & Band. Șlagăre celebre, reorchestrate, însoțite de povești și de parfumul unor ani eleganți. Repertoriul include melodii cunoscute, precum „Zaraza”, „Căsuța noastră” sau „Cel mai frumos tango din lume”, reinterpretate pe ritmuri de samba, cha-cha sau tango.

Festivaluri

Teatru

12:00
Bucureşti

Cei 3 purceluși

De data aceasta o să fie mult mai amuzant deoarece putem să-i ajutăm pe purceluși să construiască casele sau pe lup să le dărâme.
19:00
Bucureşti

Cum se duce totul dracu

Ce faci când te trezești cu un necunoscut în pat? E simplu: te îndrăgostești, ieși la câteva întâlniri, faci nunta, te muți împreună și apoi… mai bine vii să vezi cu ochii tăi cum se duce totul dracu’, pentru că dragostea este ca un câmp de luptă, unde nimeni nu câștigă.
19:00
Bucureşti

Capcană pentru un bărbat căsătorit

Capcană pentru un bărbat căsătorit - Un spectacol plin de suspans, intrigă și umor, cu o răsturnare finală de situație de-a dreptul…  “criminală”!
19:00
Iaşi

ANTONIN ARTAUD. FAMILIA CENCI

Intriga piesei „Antonin Artaud. Familia Cenci” este plasată în Italia secolului al XVI-lea lea, având în centru istoria sângeroasă a familiei Cenci; o tragedie în 4 acte, care expune brutal tortura și tirania la care își supune copiii crudul conte Francesco Cenci și complotul la care participă Beatrice Cenci, fiica abuzată a nobilului, uneltire care duce, inevitabil, la un deznodământ tragic.
19:00
Iaşi

Insomniacii

Ateneul Național din Iași vă invită la un nou spectacole- „Insomniacii”, regia Erica Moldovan! Un text de Mimi Brănescu!
19:00
Timişoara

Prin oglindă

„Prin oglindă” de Mălina Petre, după volumele de memorii ale Ninei Cassian
19:00
Bucureşti

Extraconjugal

Barney are puțin peste 40 de ani, o căsnicie frumoasă, 2 copii și o afacere de succes, dar trece prin criza vârstei de mijloc. Și realizează că întreaga sa existență poate fi rezumată la cuvântul ”drăguț”. Iar ”drăguț” nu e suficient pentru el.
19:30
Bucureşti

Viață conjugală (a)normală

El vrea să doarmă. Ea vrea revoluție culturală și declarații covârșitoare de amor, în miez de noapte. Și vorba aceea – ai grijă ce îți dorești, pentru că s-ar putea să primești.
20:00
Bucureşti

Medea’s Boys

Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor. Manifestându-și pornirile nu tocmai politically correct, totodată rememorând sacrificiile Medeei, dar și recenta sa crimă, protagoniștii ajung să-și schimbe gândirea retrogradă și, în consecință, discursul sexist.
20:00
Bucureşti

Captain Amazing

Ai întâlnit vreodată un supererou? Un adevărat supererou? Ce-ar fi dacă supereroii ar fi printre noi, s-ar plimba liniștiți pe stradă, ar merge la birou sau și-ar duce copiii la școală?
20:00
Cluj-Napoca

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji.
20:00
Bucureşti

Omul care a văzut moartea

Informaţii noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă Omul care a văzut moartea şi a bulversat viaţa unui oraş?

Pentru copii

11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
12:00
Bucureşti

Cei 3 purceluși

De data aceasta o să fie mult mai amuzant deoarece putem să-i ajutăm pe purceluși să construiască casele sau pe lup să le dărâme.

Spectacole

18:30
Bucureşti

Lacul Lebedelor

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.
18:30
Cluj-Napoca

Un Secol De Dor Cu Grigore Leșe

Spectacol de excepție avandu-l ca invitat special pe Grigore Leșe!
19:00
Cluj-Napoca

Alinare Strămoşească @ Teatrul Maghiar de Stat Cluj

În data de 5 octombrie, vă așteptăm la premiera spectacolului „Alinare Strămoșească”!
20:00
Bucureşti

Dineu cu proşti

Dincolo de situaţiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive şi de mişcările comice, piesei nu-i lipseşte consistenţa psihologică...

Stand-Up Comedy

19:30
Bucureşti

Classic Open Mic cu Bogzi

10 comedianți mai la început sau sfârșit de carieră fac stand-up cum cred ei mai bine. Toată lumea începe undeva așa că hai să-i susții! Nu te-am convins? Bine. E gratis, poftim 
20:00
Bucureşti

Minorities Report – English Open Mic | Stand-Up Comedy

An Egyptian, a Syrian and a Canadian walk into a comedy club... and my goodness do they have a lot to talk about (English Open Mic)! Fares, Mahmoud (Standup Revolution 2021) and Kasey (Vietnam Comedy Comp 2020) will jump on the mic every other week and host some hot shots that fancy themselves as fresh comedy talent.

Artă & Cultură

8:00
Sibiu

Sibiu Superangular

Expoziția ”Sibiu Superangular” se desfășoară în perioada 23.11 – 4.12.2022, în foaierul bibliotecii publice sibiene.
9:00
Braşov

O călătorie scrisă pe cămăși | Zilele patrimoniului imaterial brașovean

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită la expoziția „O călătorie scrisă pe cămăși” - parte din conceptul expozițional „Ia și cămașa de acasă”.
9:00
Sibiu

Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc

Începând de azi, 21 noiembrie, timp de două săptămâni, sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește expoziția de fotografie și documente „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc”.
9:00
Sibiu

Fauna si flora tropicală din colecțiile muzeului 

Colecțiile Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu dețin un patrimoniu de peste un milion de piese.
9:00
Sibiu

De la Țepeș la Brâncuși / 5 secole de Istorie și cultură în 50 de piese, colecția Emilian Radu

Pasionații de istorie și cultură pot vizita, până în data de 8 ianuarie 2023, expoziția De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc, din colecțiile Emilian Radu, organizată de Muzeul Național Brukenthal cu prilejul Zilei Naționale a României.
9:00
Sibiu

Marea Unire, în fotografii și documente, Colecția Alexandru Bîrsan

Piesele expuse provin din colecția privată a sibianului Alexandru Bîrsan, care în mod gratuit a împrumutat Muzeului Național Brukenthal aceste piese pentru a putea fie expuse și respectiv vizitate.
10:00
Bucureşti

Muzeul pentru tine!

Expoziția ”Muzeul pentru tine!” va avea loc în perioada 09 noiembrie – 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, și este configurată în jurul unui concept curatorial care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzee din toată țara, într-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.
10:00
Bucureşti

Retracing The Steps That Were Taken

Expoziția „Retracing The Steps That Were Taken” realizată cu ocazia centenarului reprezintă o călătorie prin viața și opera scriitorului José Saramago, inspirată de rândurile din finalul volumului său „Călătorie prin Portugalia”.
10:00
Braşov

35 de ani de la revolta anticomunistă din Brașov

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Amintirilor din Comunism, unde se află până la 30 noiembrie și o expoziţie temporară de benzi desenate semnate de Mihai I. Grăjdeanu (și BD Historia) dedicată aniversării a 35 de ani de la evenimentele din 15 Noiembrie 1987.
10:00
Bucureşti

Alexandru Tzigara-Samurcaș – Întemeietorul Muzeului Național

Expoziția aduce în fața publicului obiecte reprezentative pentru arta națională, culese din teren și fotografiate de însuși Al. Tzigara-Samurcaș în timpul campaniilor sale de cercetare etnografică, de repertoriere și documentare a obiectelor care vor alcătui patrimoniul muzeal.
10:00
Bucureşti

Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu

Un patrimoniu compus din ceramică românească și europeană de secol XIX, icoane tradiționale, dar și icoane pictate de artist, câteva cărți din biblioteca pictorului, relevante pentru preocupările sale culturale, grafică mică, caiete de schițe și fotografii de familie, va încerca remodelarea iconografiei unei familii importante din secolul al XIX-lea bucureștean, cu detalii din sânul căminului ce o adăpostea.
10:00
Bucureşti

Slovenia – File din natură

Ciclul expozițional „File din natură” aduce în atenția publicului nostru natura diferitelor țări ale lumii, prin intermediul artei fotografice.
10:00
Bucureşti

Omagiu îngerilor din Colectiv

Expoziție de pictura dedicata comemorării victimelor de la Colectiv, la 7 ani de la tragedie. Va așteptăm să le cinstim amintirea! Aceasta expoziție va avea ca rezultat donarea de tablouri către Asociația Colectiv.
10:00
Bucureşti

Ghizunariu

Cobzarii din mediul tradițional românesc au rămas extrem de puțini. Generația vârstnică a lăutarilor a fost „depășită” de apariția acordeonului, acum un „clasic” și el, „depășit” la rândul său de instrumentele moderne electronice cu claviaturi.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
12:00
Bucureşti

Terra 1,34

Expoziția îi pune alături pe artiștii, Alex Baciu și MihU, care, la prima vedere, poate nu au nimic în comun însă odată ce intrăm în discuția pornită de lucrările lor, vom vedea clar un parcurs cu interese comune asupra dezvoltării umane.
12:00
Bucureşti

40. Retrospectiva Paul Hitter

Paul Hitter revine la Galeria Senso cu o inedită retrospectivă care aduce împreună, la ceas aniversar, lucrări din diferite perioade de creație ale artistului, „40. Retrospectiva Paul Hitter”. 
20:00
Bucureşti

Odiseea Tânărului Artist – 2022

În cadrul expoziției ”Odiseea Tânărului Artist - 2022” vor fi expuse picturi,  desene sau colaje cu tema ”Război și pace”. Lucrările expuse vor putea fi vizionate de toții spectatorii care vin la spectacolele programate în sala ”Ion Caramitru” a TNB.

Alte evenimente

9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
10:00
Bucureşti

Black Friday în Sun Plaza

Te așteptăm toată luna noiembrie la Sun Plaza pentru a te bucura de reduceri de până la 70% și nu doar! Te poți bucura și de un #super concurs cu #super premii de peste 15.000 de lei, care începe de pe data de 10.11 și se va încheia pe 30.11!
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
16:00
Bucureşti

Atelier de Sf. Andrei – Tradiția încolțirii grâului

Un atelier special în care vom pune grâul la încolțit și îi vom învăța pe cei mici, într-un mod distractiv, importanța acestei sărbători.

Expoziții

9:00
Braşov

Mihai Mohaci „Pictură suprarealistă”

„Abordarea tematicii se referă la o viziune suprarealistă a unor subiecte urbane, colorate în roșu aprins, cu o tentă de romantism și mistic în tablourile cu peisaje fantastice.” (Mihai Mohaci)
9:00
Sibiu

Programul evenimentelor culturale din Sibiu în minivacanța de 1 Decembrie

Programul evenimentelor culturale din municipiul Sibiu în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022.
10:00
Braşov

35 de ani de la revolta anticomunistă din Brașov

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Amintirilor din Comunism, unde se află până la 30 noiembrie și o expoziţie temporară de benzi desenate semnate de Mihai I. Grăjdeanu (și BD Historia) dedicată aniversării a 35 de ani de la evenimentele din 15 Noiembrie 1987.
10:00
Bucureşti

Black Friday în Sun Plaza

Te așteptăm toată luna noiembrie la Sun Plaza pentru a te bucura de reduceri de până la 70% și nu doar! Te poți bucura și de un #super concurs cu #super premii de peste 15.000 de lei, care începe de pe data de 10.11 și se va încheia pe 30.11!
10:30
Braşov

Tur ghidat: Atelierele artiștilor brașoveni

Tur ghidat: Atelierele artiștilor brașoveni DATA: 30 noiembrie 2022 ORA: 10:30 LOC: Bulevardul Victoriei nr. 2, Braşov ARTIȘTI: Marcela Rădulescu, Aurelian Apostol, Diana Ivana, Gabriela Marica, Viorica Ardeleanu, Corneliu Mihai, Mariana Mattis, Simona Cadar DURATĂ: 1h30 PREȚ: 40 lei / adult (20 lei / copil) REZERVĂRI: infotopic.digital@gmail.com Vrei să vezi cum arată în realitate atelierul […]
11:00
Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – a 15-a ediție

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.
11:00
Bucureşti

Atelier de teatru de umbre cu povești de iarnă pentru copii

Copiii vor deveni ei înșiși niște mici actori pe marea scenă, un exercițiu de imaginație, curaj, asumare și responsabilizare, plecând de la un personaj.
12:00
Timişoara

Expoziție Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu & Agnès Varda

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
16:00
Bucureşti

Atelier de Sf. Andrei – Tradiția încolțirii grâului

Un atelier special în care vom pune grâul la încolțit și îi vom învăța pe cei mici, într-un mod distractiv, importanța acestei sărbători.