Meniu Zile și Nopți

Alege orașul

Marți, 28/06/2022

Concerte

19:00
Bucureşti

Implant pentru Refuz

Vino să asculți piese precum ”Apus”, ”Rezist” sau ”Sidef” interpretate într-o cu totul altă nuanță, proaspătă și cu personalitate, în acorduri acustice. 
19:00
Sibiu

“Muzică în Caterala Luterană”, la Biserica Evanghelică CA Sibiu

Începând cu luna iunie și până în 17 decembrie vor avea loc 75 de concerte, în fiecare zi de marți, de la ora 19, vineri, de la ora 12, și sâmbătă, de la ora 19. Evenimentele se vor desfășura în cadrul proiectului “Muzică în Caterala Luterană”.
19:00
Cluj-Napoca

Ada Milea

Va asteptam sa ne bucuram impreuna de timp frumos si muzica buna!
19:00
Bucureşti

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Ca toate showurile Postmodern Jukebox, concertul din cadrul „The Grand Reopening Tour” va aduce pe scena Arenelor Romane un ansamblu impresionant de muzicieni mulți-talentați ce vor da viață compozițiilor lui Scott Bradlee.
20:00
Bucureşti

Jazz: Kovács Linda & Bögöthy Ádám

Asocierea a două instrumente ar trebui să fie suficientă pentru crearea unei sonorități independente și complete.
21:30
Bucureşti

Undiscovered | Claudiu Mirea

„Mă bucur să fiu parte din acest demers global menit să aducă artişti din toată lumea mai aproape de ascultători. Vă aştept să ne bucurăm de muzică şi de o seară specială la Hard Rock Cafe Bucureşti”

Care este melodia ta preferată de la THE BEATLES?

Votează și poți câștiga unul din cele 10 pachete SUNETE THE BEATLES

VOTEAZĂ ACUM!

Teatru

18:00
Iaşi

Iarna dragostei noastre

Acest spectacol este, de fapt, o frumoasă poveste de iarnă pentru adulţi.
19:00
Iaşi

Farmazonul din Hârlău

Pe scurt despre „Farmazonul din Harlau”: un tânăr aspirant la mâna fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestriţ, care vine de la Hârlău.
19:00
Bucureşti

Exodul

Ideea acestui spectacol pornește de la convingerea că teatrul trebuie să reflecte situații concrete din lumea în care trăim, și să spună adevărul.
20:00
Bucureşti

Necăsătoria

“Necăsătoria” este piesa perfectă pentru cei căsătoriți, cei care vor să se căsătorească, cei care nu vor să se căsătorească...

Spectacole

18:00
Cluj-Napoca

Prințesa Circului

Spectacol realizat cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare.
19:00
Bucureşti

Mefistofele – Bucharest Opera Festival

În cer, îngerii cântă gloria lui Dumnezeu, stăpânul suprem al Universului. Apare Mefistofele, care se adresează cu insolenţă: „Ave Signor”.
20:30
Bucureşti

Stand-up la terasă cu Bucălae, Mălăele, Mane, Geo și Florin

Stand-up la terasă cu Bucălae, Mălăele, Mane, Geo și Florin

Expoziții

9:00
Bucureşti

Viața părinților mei – expoziție de romane grafice

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 iunie.
9:00
Sibiu

„Athanor”

Pe 24 iunie artistul va fi prezent la Sibiu unde va deschide expoziția „Athanor” la Galeriile Muzeului de Artă Contemporană ale Muzeului Național Brukenthal, galerii pe care nu le-a vizitat niciodată.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

RDW: Conectat la natură (tradiție circulară)

Tradițiile creative sunt o mișcare de deschidere, care se poate transforma continuu, un fel de work in progress.
10:00
Bucureşti

Strada nu-i teren de joacă

Scopul proiectului este reeditarea poveștii de la începuturi, de la căutările de drumuri ale generației care a crescut în Budapesta deceniului șapte din secolul trecut, până la interpretarea locală a experiențelor de viață ale tinerilor „din vest”.
10:00
Iaşi

Expoziția „Copilăria în gulag”

Expoziția „Copilăria în Gulag" prezintă imagini foto-documentare care reflectă viața copiilor basarabeni condamnați la deportare, foamete, rusificare, îndoctrinare
10:00
Iaşi

Expoziția „Ilustrația poloneză pentru copii la Chișinău”

Expoziția „Școala Poloneză de Ilustrație" poate fi văzută la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, gardul din strada 31 August 1989, 121A, în perioada 1-30 iunie 2022.
10:00
Iaşi

Expoziția „Scuarul Alexei Șciusev-Concurs de Proiecte”

Expoziția reunește 35 de schițe de proiect elaborate de către studenții Departamentului Arhitectură al Universității Tehnice a Moldovei în cadrul Proiectului arhitectural-urbanistic „Reconstrucția spațiului interior al curții aferente Casei-muzeu „Alexei Șciusev" din Chișinău"
10:00
Iaşi

Lucruri care dor. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale

Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
10:00
Bucureşti

Mir și borangic

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă joi, 16 iunie 2022, ora 18.00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expoziţiei de pictură Mir și borangic, a artistei Cameliei Ionescu-Popa.
10:00
Timişoara

Expoziție de fotografii și colaje. Andrei Pandele și Ion Isaila

Expoziția de fotografii și colaje organizată de Muzeul Ororilor Comunismului în România la Muzeul de Artă din Timișoara transpune pe simeze fenomenul nostalgiei revizitat printr-o analiză critică a prezentului.
10:00
Sibiu

Străin: Familiar. Sibiu: Brașov. Două orașe în Transilvania

Artistul va expune fotografii alb-negru realizate în timpul mai multor călătorii în Transilvania în perioada 2014 – 2018.
10:00
Cluj-Napoca

Elena Ilash/Florin Marin. Versus II

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu Asociația culturală ROCADE, în perioada 23 iunie – 3 iulie 2022, expoziţia „Versus II”, care reuneşte creația artiştilor Elena Ilash și Florin Marin în cadrul festivalului „Rocada artelor”, ediția I.
10:00
Iaşi

Ocupaţii tradiţionale. Agricultura

Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
10:00
Iaşi

RetroRadio – Istorie, tehnică și divertisment

Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
10:00
Iaşi

Underground Iași – Istorii redescoperite

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
10:00
Iaşi

Ștefan Câlția – Expoziție aniversară

Lucrări ce acoperă o perioadă de peste 45 de ani de creație a renumitului pictor contemporan, dar și obiecte colecționate de acesta
11:00
Bucureşti

Rhythms of Being | IULIAN COPĂCEL

În perioada 22 iunie - 19 iulie, 2022, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistului Iulian Copăcel, intitulată ”Rhythms of Being”.
12:00
Bucureşti

Quelque Chose cu Ștefan Matei – Pop Up Window Celula

Cel de-al doilea invitat din partea Celului de Artă în programul feat. Kulterra este tânărul artist Ștefan Matei, cu expoziția Quelque Chose.
12:00
Bucureşti

Kaleidoskop. Expoziție de grup

Expoziția ca ”instrument” în care veți pătrunde cu totul și printr-o simplă rotire a ochilor sau a capului veți descoperi forme noi, surprinzătoare, deopotrivă inedite și familiare.
12:00
Bucureşti

De ce ne pasă: expoziție de artă video

Expoziția de artă video DE CE NE PASĂ se deschide vineri, 17 iunie, la Galateca, cu lucrări mixed media și performance acts de la peste 20 de artiști invitați. Vernisajul începe de la 18:00.
12:00
Bucureşti

Notes on a post-consumerist landscape

Marți, 21 iunie 2022, începând cu ora 18:30, la parterul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C), se deschide expoziția capsulă cu titlul „Notes on a post-consumerist landscape”.
14:00
Braşov

Gabriela Bodin | Pavilionul

Gabriela Bodin este un artist afirmat cu maturitate pe plan internațional, cu numeroase expoziții personale în Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, China, recompensată cu prestigioase premii pentru pictură.
14:00
Bucureşti

In the Skin of an Artist

Expoziția este o sinteză a realizărilor și experiențelor artistice din diverse etape de creație din ultimii 40 de ani, de la viața în socialism, la tranziție, iar mai apoi, la confuzia prelungită, la confruntarea cu realitățile sociale și condiția artistului în context internațional.
16:00
Sibiu

”Mirage”, la NO’ HAI – Ambasada Creativă

Artistul sibian Alexandru Cînean propune o expoziție de pictură inspirată de observarea a șase specii de papagali
16:00
Bucureşti

NOI 2 / WIR 2 – Portrete româno-germane

Expoziția foto-documentară 𝐍𝐎𝐈 𝟐 | 𝐖𝐈𝐑 𝟐-𝐏𝐨𝐫𝐭𝐫𝐞𝐭𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐨-𝐠𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞 este o invitație în lumea 𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐞𝐢, a 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐢 sau a 𝐟𝐮𝐳𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 și invită publicul să cunoască povești de viață dintre oameni care au origini și naționalități diferite, însă care pot crea o simbioză perfectă în lumea în care trăiesc.
16:00
Bucureşti

Sonic Ceramics – Polywaves

Ceramista folosește argila pentru a genera sunet, iar sunetul o ajută să-și modeleze sculpturile.
17:00
Cluj-Napoca

a.gravat

După vernisaj expoziția se poate vizita doar pe bază de programare, în intervalul orar 17:00-22:00. Nu ezitați să ne contactați!

Artă & Cultură

8:00
Cluj-Napoca

Tabără la caii năzdrăvani

Înscrie-l acum în tabăra de vară de călărie, fotografie și pictură!
9:00
Cluj-Napoca

Clubul de vacanță de vară

Vacanţa nu este vacanţă fără o călătorie, fie ea şi imaginară! Veniți cu noi într-o aventură plină de jocuri, cântece, surprize și multă voie bună!
10:00
Bucureşti

Poveşti cu umbre pe pereţi cu Beatrice Iordan

Vom lucra textele poveştilor şi storyboard-ul textului. Vom decupa, cu ajutorul foarfecelor şi al cutterului o serie de tablouri – scene care puse cap la cap vor ilustra poveştile spuse de copii.
10:15
Bucureşti

Școala de Vară 2022 la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani într-o fascinantă incursiune în lumea cunoașterii științifice! 
10:30
Sibiu

Școala în satul tradițional

Școala continuă și în vacanță, la Muzeul ASTRA. Instituția culturală a relansat proiectul “Școala în satul tradițional”, un program educațional estival, derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie, zi de zi, între orele 10.30 – 17.30.
11:00
Sibiu

Oraşul Artiştilor, ediția a VI-a

Proiectul cultural stradal Oraşul Artiştilor s-a deschis la Sibiu, în Piaţa Mică, sub Turnul Sfatului. Este al 6-lea an consecutiv când Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) creează pe perioada verii un spaţiu destinat artei în plin centrul oraşului.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
17:00
Timişoara

Bursele AREAL™ pentru spectatori din Timișoara

Bursele AREAL™ pentru spectatorii din Timișoara
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!
18:00
Bucureşti

Jocuri și cuvinte distractive

Recomandat copiilor peste 4 ani.
18:00
Constanţa

Cu caiacul pe Marea Neagră

Vă recomandăm să purtați costum de baie pe sub haine și să aveți și haine de schimb și un prosop într-un rucsac mic. Orice bagaj (sticlă de apă, gustare, telefon etc) trebuie depozitat în sigurantă pentru a fi ferit de apă.
18:00
Cluj-Napoca

Atelier de fotografie în aer liber, pentru tineri și adulți

Dacă sunteți pasionați de fotografie și în căutarea armoniei dintre sufletul vostru și cel al naturii, vă invităm la un atelier de fotografie de natură (interioară), alături de voluntara noastră, artistul fotograf Casina Bătinaș.
18:00
Timişoara

Dialog cu Radu Mihǎileanu

Memoria devine o construcţie activă atunci cand mecanismele ei-stereotip sunt demontate și, într-o măsură și mai importantă, atunci cand filtrul prin care este trecut firul unor evenimente tragice conţine și umor.
19:00
Bucureşti

Concurs de Whist

În serile de marți, o dată la două săptămâni, ora 19:00, ne vedem la Have a Cigar Pub, București la un nou concurs de Whist
19:00
Bucureşti

Mișcă-ți trupu’ – cu Ștefan Lupu

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2022 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar
19:00
Bucureşti

Performance keys | atelier de creație și dans contemporan cu Vika Medviedieva

În perioada 23-29 iunie, Vika vă invită la o nouă serie intensivă de creație și dans contemporan, la AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică.
19:00
Bucureşti

„Robul succesului. Viața politică a lui Victor Eftimiu sub șase constituții“

Cristian Preda în dialog cu Marina Constantinescu, Alina Pavelescu și Radu Paraschivescu despre „Robul succesului.
19:00
Cluj-Napoca

Dreaming of an open cage: stories of magical realism from Latin America

LatinAmerica: a land of light and laughter where magical realism is part of the daily dance. Also a land where darkness haunts the jungles and fear roams the mountains, and some stories must be told in whispers.
20:00
Iaşi

Karak Learn & Play 2nd

5 eroi se aventureaza in dedesubturile castelului Karak pentru a descoperi comori, dar aceste catacombe sunt un labirint necunoscut, plin cu mumii, scheleti, dragoni și atunci fiecare mișcare este un mister 

Alte evenimente

8:00
Cluj-Napoca

Tabără la caii năzdrăvani

Înscrie-l acum în tabăra de vară de călărie, fotografie și pictură!
9:00
Cluj-Napoca

Clubul de vacanță de vară

Vacanţa nu este vacanţă fără o călătorie, fie ea şi imaginară! Veniți cu noi într-o aventură plină de jocuri, cântece, surprize și multă voie bună!
10:00
Bucureşti

Poveşti cu umbre pe pereţi cu Beatrice Iordan

Vom lucra textele poveştilor şi storyboard-ul textului. Vom decupa, cu ajutorul foarfecelor şi al cutterului o serie de tablouri – scene care puse cap la cap vor ilustra poveştile spuse de copii.
10:15
Bucureşti

Școala de Vară 2022 la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani într-o fascinantă incursiune în lumea cunoașterii științifice! 
10:30
Sibiu

Școala în satul tradițional

Școala continuă și în vacanță, la Muzeul ASTRA. Instituția culturală a relansat proiectul “Școala în satul tradițional”, un program educațional estival, derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie, zi de zi, între orele 10.30 – 17.30.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
17:00
Timişoara

Bursele AREAL™ pentru spectatori din Timișoara

Bursele AREAL™ pentru spectatorii din Timișoara
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!
18:00
Bucureşti

Jocuri și cuvinte distractive

Recomandat copiilor peste 4 ani.
18:00
Constanţa

Cu caiacul pe Marea Neagră

Vă recomandăm să purtați costum de baie pe sub haine și să aveți și haine de schimb și un prosop într-un rucsac mic. Orice bagaj (sticlă de apă, gustare, telefon etc) trebuie depozitat în sigurantă pentru a fi ferit de apă.
18:00
Cluj-Napoca

Atelier de fotografie în aer liber, pentru tineri și adulți

Dacă sunteți pasionați de fotografie și în căutarea armoniei dintre sufletul vostru și cel al naturii, vă invităm la un atelier de fotografie de natură (interioară), alături de voluntara noastră, artistul fotograf Casina Bătinaș.
18:00
Timişoara

Dialog cu Radu Mihǎileanu

Memoria devine o construcţie activă atunci cand mecanismele ei-stereotip sunt demontate și, într-o măsură și mai importantă, atunci cand filtrul prin care este trecut firul unor evenimente tragice conţine și umor.
19:00
Bucureşti

Concurs de Whist

În serile de marți, o dată la două săptămâni, ora 19:00, ne vedem la Have a Cigar Pub, București la un nou concurs de Whist
19:00
Bucureşti

Mișcă-ți trupu’ – cu Ștefan Lupu

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2022 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar
19:00
Bucureşti

Performance keys | atelier de creație și dans contemporan cu Vika Medviedieva

În perioada 23-29 iunie, Vika vă invită la o nouă serie intensivă de creație și dans contemporan, la AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică.
19:00
Bucureşti

„Robul succesului. Viața politică a lui Victor Eftimiu sub șase constituții“

Cristian Preda în dialog cu Marina Constantinescu, Alina Pavelescu și Radu Paraschivescu despre „Robul succesului.
19:00
Cluj-Napoca

Dreaming of an open cage: stories of magical realism from Latin America

LatinAmerica: a land of light and laughter where magical realism is part of the daily dance. Also a land where darkness haunts the jungles and fear roams the mountains, and some stories must be told in whispers.
20:00
Iaşi

Karak Learn & Play 2nd

5 eroi se aventureaza in dedesubturile castelului Karak pentru a descoperi comori, dar aceste catacombe sunt un labirint necunoscut, plin cu mumii, scheleti, dragoni și atunci fiecare mișcare este un mister 

Pentru copii

8:00
Cluj-Napoca

Tabără la caii năzdrăvani

Înscrie-l acum în tabăra de vară de călărie, fotografie și pictură!
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Poveşti cu umbre pe pereţi cu Beatrice Iordan

Vom lucra textele poveştilor şi storyboard-ul textului. Vom decupa, cu ajutorul foarfecelor şi al cutterului o serie de tablouri – scene care puse cap la cap vor ilustra poveştile spuse de copii.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!
18:00
Bucureşti

Jocuri și cuvinte distractive

Recomandat copiilor peste 4 ani.

Festivaluri

9:00
Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) – ziua 5

Teatrul, muzica, dansul și iubitorii de cultură se întorc anul acesta, la Sibiu, din 24 iunie.
17:00
Bucureşti

Festival de Storytelling

Ești actor și îți place să spui povești? Noi îți oferim o scenă, șansa de a fi văzut de profesioniști, o posibilă distribuire și un premiu.