Nightlosers este o trupă înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sînt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întîmplător pe o scenă.
Alături de cei doi, Orkid a petrecut o parte din ultimii doi ani în studio. lucrând intens la „In the Light We Are Safe” un material ce conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.
Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.
Drumul lor spre lumină este o călătorie inițiatică în care prietenia, încrederea, hazul nebun și speranța le dezvăluie calea spre adevărul și frumusețea lumii.
Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe.
Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitorașul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar istețimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.
Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
"Lampio și grăuntele de lumină" este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori.
Cine nu cunoaște povestea lui Peter Pan, veșnicul copil ce refuză să devină adult? Spectacolul are la bază textul scris de J.M. Barrie propunând o abordare din punctul de vedere al personajului negativ, Căpitanul Hook.
Cine nu știe povestea Scufiței Roșii? Nu există generație de la Frații Grimm sau Charles Perrault încoace care să nu fi urmărit aventurile unei fetițe cu scufiță, trimisă de mama ei, prin pădure, să-i ducă de mâncare bunicii ei.
„Gagaga și alții ca el” este un spectacol educativ ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură.
Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
Vom fi fericiți să fim toți locuitori ai Țării de Nicăieri și să regăsim puterea imaginației, încrederea în magia vieții și credința că binele învinge întotdeauna. „Viața e prilejul să trăiești o aventură extraordinară, ne învață Peter Pan, alături de magica lui prietenă, zâna Tinkerbell și de toți copiii care știu să viseze, știu să creeze lumea în forma ei perfectă!
Undeva, într-un sat uitat de lume, un bărbat asistă la propria sa înmormântare. La scurt timp după, o apariție stranie înfricoșează mai multe bătrâne care sunt incapabile să redea în fața reporterilor spaima cumplită prin care au trecut.
Anna Karenina este povestea unei metamorfoze. Înconjurată de oameni captivi în dilemele morale ale unei societăți înghețate în nemișcare, Karenina pornește, cu conștiința trează, pe un drum care o poartă înspre spațiile necunoscute, obscure, înspre tenebrele distructive ale ființei sale.
Actuala variantă de studio permite spectatorilor o mai mare intimitate în urmărirea poveștii emoționante a prieteniei dintre cele două personaje principale: Elling și Kjell Bjarne.
Piesa „Moartea accidentală a unui anarhist” este una dintre cele mai apreciate lucrări ale scriitorului Dario Fo, inspirată de decesul anarhistului Giuseppe Pinelli, survenit la Comisariatul de poliţie din Milano în decembrie1969, în circumstanţe neclare.
Vă invităm să faceți cunoștință cu simpaticele personaje Titi Coloriti, Rita Colorita, Dori Colori și DJ BumBa care au pregătit alături de Magicianul Verdini un spectacol plin de magie și muzică originală: „Baloane de săpun”.
Chicago. Revelion 1929. La un speakeasy condus de Rigoletto (unul din barurile de la subsol ilegale unde se putea bea alcool în timpul prohibiţiei), Ducele, oamenii din banda lui şi prietenele lor dau o petrecere nebună.
Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România.
Cei doi artiști, Kudor István Duka și Cristian Lăpușan, aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul din două perspective artistice diferite.
Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
Punct, linie, suprafață, hașură, sau pur și simplu un limbaj metaforic al sinelui, o evadare din realitatea imediată în lumea creată din inspirația momentului, din frământarea zilei, din lucrul care obsedează și ți se relevă.
Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu.
Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
Actuala expoziţie permanentă, intitulată „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX”, vernisată în anul 2006, încearcă să reconstituie, prin exponate, acest univers rural, caracterizat prin organicitate
Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași
Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
Expoziția ca ”instrument” în care veți pătrunde cu totul și printr-o simplă rotire a ochilor sau a capului veți descoperi forme noi, surprinzătoare, deopotrivă inedite și familiare.
ortretele – o formă de expresie emblematică pentru proiectul artistic al lui Murivale – comunică, se suprapun și articulează astfel un timp a cărui realitate este continuă și, fiind vorba despre afecțiune, permanentă.
Cătălin Bălescu e un consumator discret al istoriei picturii, manierismul rămânând doar una dintre referințe. „Marele tur” al lui Cătălin Bălescu se compune din referințe eclectice, alcătuind un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconștient strategiilor postmoderne.
Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
Timp de două zile, în spațiile de poveste ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vă veți putea bucura de concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme.
Dacă doriți să participați că expozanți, vă rugăm să vă asigurați că toate produsele vândute sunt reutilizabile. Prezența voastră fizică nu este necesară, Ora0 se vă ocupa de vânzarea produselor la fața locului sau în mediul online.
Prin organizarea acestui atelier creativ dorim sa crestem timpul de calitate petrecut de parinte si copilul sau, intr-un mod creativ, educativ si distractiv.
Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
Începând din mai, timp de 4 luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universității București, Weekend Sessions așteaptă publicul să descopere peste 150 de artiști locali și invitații speciali.
Vă așteptăm la schimb de cărți, recomandări de lectură și povești despre cărți. Duminică, 29 mai 2022, de la ora 19:00, ne vedem la Casino – Centrul de Cultură Urbană (în aer liber, pe arcada dinspre lac a clădirii).
Muzeul Național al Literaturii Române prezintă spectacolul NO RA – Femininul norilor, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga.
Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
Dacă doriți să participați că expozanți, vă rugăm să vă asigurați că toate produsele vândute sunt reutilizabile. Prezența voastră fizică nu este necesară, Ora0 se vă ocupa de vânzarea produselor la fața locului sau în mediul online.
Prin organizarea acestui atelier creativ dorim sa crestem timpul de calitate petrecut de parinte si copilul sau, intr-un mod creativ, educativ si distractiv.
Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
Vă așteptăm la schimb de cărți, recomandări de lectură și povești despre cărți. Duminică, 29 mai 2022, de la ora 19:00, ne vedem la Casino – Centrul de Cultură Urbană (în aer liber, pe arcada dinspre lac a clădirii).
Muzeul Național al Literaturii Române prezintă spectacolul NO RA – Femininul norilor, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga.
Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
Drumul lor spre lumină este o călătorie inițiatică în care prietenia, încrederea, hazul nebun și speranța le dezvăluie calea spre adevărul și frumusețea lumii.
Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe.
Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitorașul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar istețimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.
Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
Cine nu cunoaște povestea lui Peter Pan, veșnicul copil ce refuză să devină adult? Spectacolul are la bază textul scris de J.M. Barrie propunând o abordare din punctul de vedere al personajului negativ, Căpitanul Hook.