Meniu Zile și Nopți

Alege orașul

Duminică, 29/05/2022

Concerte

16:00
Braşov

Nightlosers

Nightlosers este o trupă înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sînt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întîmplător pe o scenă.
17:00
Braşov

Dragoș Daniel Saliu, Valentin Simion și Mihaela Mitrofan în recital

RecitalDragoș Daniel Saliu - pianValentin Simion - violoncelMihaela Mitrofan – vioară
17:00
Constanţa

Folclor – Facultatea de Arte

Studenții Facultății de Arte, secția Interpretare Muzicală din cadrul Universității Ovidius din Constanța vă pregătesc un concert de muzică populară!
18:00
Bucureşti

Orkid | Gunshee | Greetings Sugar live

Alături de cei doi, Orkid a petrecut o parte din ultimii doi ani în studio. lucrând intens la „In the Light We Are Safe” un material ce conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.
19:00
Bucureşti

Othello Trio

Piano blues made in România este un proiect muzical al Othello trio care promovează pianul în blues, precum și marii pianiști din istoria bluesului.
20:00
Bucureşti

Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae”

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.
20:30
Bucureşti

Zdob și Zdub

Vino să descoperi celebrul vibe „hardcore moldovenesc" care a transformat Zdob și Zdub într-unul din cele mai reușite grupuri din industria muzicală!

Care este melodia ta preferată de la THE BEATLES?

Votează și poți câștiga unul din cele 10 pachete SUNETE THE BEATLES

VOTEAZĂ ACUM!

Teatru

10:30
Braşov

O poveste într-un acvariu

Drumul lor spre lumină este o călătorie inițiatică în care prietenia, încrederea, hazul nebun și speranța le dezvăluie calea spre adevărul și frumusețea lumii.
11:00
Bucureşti

O poveste a porcului

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe.
11:00
Bucureşti

Aventuri în Ținutul Florilor

Spectacolul Aventuri în Ținutul Florilor este o călătorie inițiatică și, totodată, o poveste cu final fericit. 
11:00
Timişoara

Croitorasul ce viteaz

Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitorașul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar istețimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.
11:00
Cluj-Napoca

Fata babei și fata moșneagului – Teatru de păpuși

Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
11:00
Iaşi

Leya, un copil dulce

Vă invităm sa pășiți alături de Leya in Împărăția dulciurilor!
11:00
Bucureşti

Lampio și grăuntele de lumină

"Lampio și grăuntele de lumină" este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori.
11:00
Bucureşti

Cenusăreasa @ Clubul Țăranului

Una din cele mai cunoscute povești pentru copii, într-un spectacol muzical cu păpuși!
11:00
Bucureşti

Peter Pan

Cine nu cunoaște povestea lui Peter Pan, veșnicul copil ce refuză să devină adult? Spectacolul are la bază textul scris de J.M. Barrie propunând o abordare din punctul de vedere al personajului negativ, Căpitanul Hook.
11:00
Bucureşti

Hainele cele noi ale Împaratului

Celebra poveste de Hans Christian Andersen a dat nastere unui spectacol plin de umor și invataminte
11:00
Bucureşti

Scufiţa Roşie

Cine nu știe povestea Scufiței Roșii? Nu există generație de la Frații Grimm sau Charles Perrault încoace care să nu fi urmărit aventurile unei fetițe cu scufiță, trimisă de mama ei, prin pădure, să-i ducă de mâncare bunicii ei.
11:00
Sibiu

Gagaga și alții ca el

„Gagaga și alții ca el” este un spectacol educativ ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură.
11:00
Timişoara

TESZT 2022 – Ziua 8

Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
11:00
Constanţa

Peter Pan

Vom fi fericiți să fim toți locuitori ai Țării de Nicăieri și să regăsim puterea imaginației, încrederea în magia vieții și credința că binele învinge întotdeauna. „Viața e prilejul să trăiești o aventură extraordinară, ne învață Peter Pan, alături de magica lui prietenă, zâna Tinkerbell și de toți copiii care știu să viseze, știu să creeze lumea în forma ei perfectă!
12:00
Bucureşti

Erus și Valea Iubirii | Teatru la Cinema

„Erus și Valea Iubirii” este a treia carte despre Erus a lui Alec Blenche.
17:00
Bucureşti

Ursul păcălit de vulpe

Una dintre cele mai îndrăgite povești ale lui Ion Creangă, Ursul păcălit de vulpe, ajunge pe scena Teatrului Ion Creangă.
17:00
Sibiu

Moroi

Undeva, într-un sat uitat de lume, un bărbat asistă la propria sa înmormântare. La scurt timp după, o apariție stranie înfricoșează mai multe bătrâne care sunt incapabile să redea în fața reporterilor spaima cumplită prin care au trecut.
17:00
Cluj-Napoca

Bucătarul regelui

Ce se întâmplă oare când bucătăria este dată peste cap de cerințele culinare trăznite ale noii regine?
17:00
Bucureşti

Exodul

Ideea acestui spectacol pornește de la convingerea că teatrul trebuie să reflecte situații concrete din lumea în care trăim, și să spună adevărul.
17:00
Bucureşti

Cei trei purceluși @ Clubul Țăranului

Actorii vor da viață personajelor: Cei trei purceluși, Lupul și Povestitorul.
18:00
Timişoara

Anna Karenina

Anna Karenina este povestea unei metamorfoze. Înconjurată de oameni captivi în dilemele morale ale unei societăți înghețate în nemișcare, Karenina pornește, cu conștiința trează, pe un drum care o poartă înspre spațiile necunoscute, obscure, înspre tenebrele distructive ale ființei sale.
18:00
Braşov

Zbor

Trupa de teatru „Amprente” a Colegiului de Știinte „Grigore Antipa” Brașov prezintă o adaptare după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey
19:00
Cluj-Napoca

Hamlet

Celebra tragedie a lui William Shakespeare, bazată pe traducerea în limba maghiară a lui Arany János, în regia lui Gábor Tompa
19:00
Iaşi

Domnul Vulpe

Lumea pe care ne-o arată domnul Vulpe e lumea în care șmecheria, turpitudinea sunt cele care modelează relațiile umane
19:00
Bucureşti

O noapte furtunoasă

I.L. Caragiale scria despre parvenitismul românului de rând și despre diversele situații prin care acesta trecea.
19:00
Cluj-Napoca

Elling

Actuala variantă de studio permite spectatorilor o mai mare intimitate în urmărirea poveștii emoționante a prieteniei dintre cele două personaje principale: Elling și Kjell Bjarne.
19:00
Bucureşti

Fata din curcubeu

Fata din Curcubeu este o lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie.
19:00
Braşov

Moartea accidentală a unui anarhist

Piesa „Moartea accidentală a unui anarhist” este una dintre cele mai apreciate lucrări ale scriitorului Dario Fo, inspirată de decesul anarhistului Giuseppe Pinelli, survenit la Comisariatul de poliţie din Milano în decembrie1969, în circumstanţe neclare.
19:00
Bucureşti

Oscar și tanti Roz

Oscar şi Tanti Roz nu e doar povestea unui copil nedreptăţit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor.
19:00
Constanţa

Nabucco G. Verdi

”Nabucco” este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. 

Spectacole

11:00
Braşov

,,Baloane de săpun” cu Magicianul Verdini

Vă invităm să faceți cunoștință cu simpaticele personaje Titi Coloriti, Rita Colorita, Dori Colori și DJ BumBa care au pregătit alături de Magicianul Verdini un spectacol plin de magie și muzică originală: „Baloane de săpun”.
18:30
Bucureşti

Rigoletto

Chicago. Revelion 1929. La un speakeasy condus de Rigoletto (unul din barurile de la subsol ilegale unde se putea bea alcool în timpul prohibiţiei), Ducele, oamenii din banda lui şi prietenele lor dau o petrecere nebună.
20:00
Bucureşti

Stand-up comedy cu Andrei Ciobanu, Bogdan Mălăele, Raul și Natanticu

Duminică e zi de odihnă și n-am zis-o noi. Tu hai să te distrezi la un show de #standupcomedy la Comics.
20:00
Bucureşti

Open mic cu Edy Radoiu

Este duminică seară și parcă te-ai săturat de seriale pe Netflix?

Expoziții

9:00
Sibiu

DOINA REGHIȘ-IONESCU. GENESIS – Expoziție de pictură

Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România.
9:00
Sibiu

The fading story of chimera

Cei doi artiști, Kudor István Duka și Cristian Lăpușan, aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul din două perspective artistice diferite.
9:00
Bucureşti

‘Polyperiphery’ – Spații publice după ’89

Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
9:00
Sibiu

În căutarea vechilor maeștri

Claudiu Guraliuc este fotograf și educator cu normă întreagă, cu sediul în Cluj-Napoca, specializat în portretistică și nud fine-art.
9:00
Oradea

Expoziție de Tarantule Vii – Giganții din lumea păianjenilor

ERA Park Oradea găzduiește, începând de vineri, 20 mai, o nouă expoziție de tarantule vii.
10:00
Constanţa

Anca Boeriu și Mirela Trăistaru – REdesenări/ REinventări/ REpovestiri

Punct, linie, suprafață, hașură, sau pur și simplu un limbaj metaforic al sinelui, o evadare din realitatea imediată în lumea creată din inspirația momentului, din frământarea zilei, din lucrul care obsedează și ți se relevă.
10:00
Bucureşti

Dincolo de legendă. Neagoe Basarab

Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Iaşi

Expoziția de ceramică și textile „Odă bucuriei”

Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu.
10:00
Iaşi

Euro 20. Două decenii de monedă unică europeană

Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
10:00
Bucureşti

RDW: Cele 7 planuri ale desenului

În data de 13 mai, publicul este așteptat la expoziția de desene arhitecturale a lui Ștefan Davidovici.
10:00
Bucureşti

De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic

„De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic”, va fi deschisă la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck.
10:00
Cluj-Napoca

Expoziţie tactilă “Atinge şi înţelege – mesajul tactil al obiectelor ţărăneşti tradiţionale”

Expoziţia este destinată în primul rând vizitatorilor cu deficienţe de vedere
10:00
Cluj-Napoca

Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX

Actuala expoziţie permanentă, intitulată „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX”, vernisată în anul 2006, încearcă să reconstituie, prin exponate, acest univers rural, caracterizat prin organicitate
10:00
Bucureşti

RDW: Conectat la natură (tradiție circulară)

Tradițiile creative sunt o mișcare de deschidere, care se poate transforma continuu, un fel de work in progress.
10:00
Iaşi

RetroRadio – Istorie, tehnică și divertisment

Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
10:00
Iaşi

Ocupaţii tradiţionale. Agricultura

Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
10:00
Iaşi

Underground Iași – Istorii redescoperite

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
10:00
Iaşi

Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei

Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
10:00
Iaşi

Ștefan Câlția – Expoziție aniversară

Lucrări ce acoperă o perioadă de peste 45 de ani de creație a renumitului pictor contemporan, dar și obiecte colecționate de acesta
10:00
Iaşi

Lucruri care dor. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale

Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
10:00
Iaşi

Expoziția „Brushes and Dust”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași
11:00
Bucureşti

Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o retrospectivă)

Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
11:00
Bucureşti

Culturi Agricole. Agricultura în arta românească modernă și contemporană

O expoziție cu zeci de artiști români, curatoriată de Erwin Kessler
11:00
Bucureşti

Noir 22

În an centenar, Opera Națională București găzduiește Expoziția „Noir 22” a tinerei pictoriție Emilia Marinescu.
12:00
Bucureşti

RDW: Flowers and Humans/Homo homini flos est

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare între artiștii contemporani și flori.
12:00
Bucureşti

Quelque Chose cu Ștefan Matei – Pop Up Window Celula

Cel de-al doilea invitat din partea Celului de Artă în programul feat. Kulterra este tânărul artist Ștefan Matei, cu expoziția Quelque Chose.
12:00
Bucureşti

Kaleidoskop. Expoziție de grup

Expoziția ca ”instrument” în care veți pătrunde cu totul și printr-o simplă rotire a ochilor sau a capului veți descoperi forme noi, surprinzătoare, deopotrivă inedite și familiare.
12:00
Bucureşti

Murivale. Marinică, băiatul meu

ortretele – o formă de expresie emblematică pentru proiectul artistic al lui Murivale – comunică, se suprapun și articulează astfel un timp a cărui realitate este continuă și, fiind vorba despre afecțiune, permanentă.
12:00
Bucureşti

Cătălin Bălescu. Proiecții manieriste

Cătălin Bălescu e un consumator discret al istoriei picturii, manierismul rămânând doar una dintre referințe. „Marele tur” al lui Cătălin Bălescu se compune din referințe eclectice, alcătuind un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconștient strategiilor postmoderne.

Artă & Cultură

8:00
Sibiu

Târgul de Jucării 2022

Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
9:00
Sibiu

Săptămâna Copilului la Palatul Brukenthal din Avrig

În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Cluj-Napoca

Curs de improvizație teatrală

Improvizația este acel act extraordinar de creație prin care iesi din zona de confort și…chiar te simți super bine!
10:00
Bucureşti

Atelier de artist | Margareta Sterian

Muzeul Național al Literaturii Române a deschis la sediul din Calea Griviței 64-66, un nou spațiu expozițional: Atelier de artist – Margareta Sterian.
10:00
Bucureşti

Almost, o călătorie în jurul lumii la Viena

Expoziția poate fi vizitată între 10 mai și 26 iunie la Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:00
Bucureşti

Autor 2022 – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană

AUTOR 2022, singurul târg internațional de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, revine și pune în scenă cea de-a 19-a ediție.
10:00
Cluj-Napoca

Târg de primăvară/vară & suflet de copil

Ne revedm cu bucurie și nerăbdare după o pauză lungă care ne-a transformat.
10:00
Bucureşti

Mogoșoaia ClasicFest 11 – Culturile lumii

Timp de două zile, în spațiile de poveste ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vă veți putea bucura de concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme.
11:00
Bucureşti

Sunetul Muzicii

Cu ocazia Zilei Copilului, Opera Comică pentru Copii a făcut un cadou de neuitat: celebrul musical “Sunetul muzicii”
11:00
Braşov

Vintage Market

Dacă doriți să participați că expozanți, vă rugăm să vă asigurați că toate produsele vândute sunt reutilizabile. Prezența voastră fizică nu este necesară, Ora0 se vă ocupa de vânzarea produselor la fața locului sau în mediul online.
11:30
Timişoara

Atelier Creativ Culinar – Gogosi Din Mere

Prin organizarea acestui atelier creativ dorim sa crestem timpul de calitate petrecut de parinte si copilul sau, intr-un mod creativ, educativ si distractiv.
12:00
Bucureşti

Art Safari 2022

5 expoziții, 3 luni, 1 Art Safari!
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
14:00
Bucureşti

Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2

Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
14:00
Iaşi

Vin la Cultură

Vin La Cultură este un eveniment Gastronomic ce a devenit emblemă pentru Iași, pentru cultura locală și industria HORECA.
14:00
Bucureşti

in GIN we trust

Se ia un pahar maricel, eventual racit bine înainte, îl umpli cu gheata, pui o portie de GIN, niste fructe, apă tonică și amesteci un pic.
16:00
Bucureşti

Weekend Sessions la Grădina Botanică

Începând din mai, timp de 4 luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universității București, Weekend Sessions așteaptă publicul să descopere peste 150 de artiști locali și invitații speciali.
19:00
Cluj-Napoca

Schimb de Cărți Cluj #9.2

Vă așteptăm la schimb de cărți, recomandări de lectură și povești despre cărți. Duminică, 29 mai 2022, de la ora 19:00, ne vedem la Casino – Centrul de Cultură Urbană (în aer liber, pe arcada dinspre lac a clădirii).
19:30
Bucureşti

NO-RA – Femininul norilor

Muzeul Național al Literaturii Române prezintă spectacolul NO RA – Femininul norilor, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga.

Alte evenimente

8:00
Sibiu

Târgul de Jucării 2022

Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
9:00
Sibiu

Săptămâna Copilului la Palatul Brukenthal din Avrig

În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Cluj-Napoca

Curs de improvizație teatrală

Improvizația este acel act extraordinar de creație prin care iesi din zona de confort și…chiar te simți super bine!
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:00
Bucureşti

Autor 2022 – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană

AUTOR 2022, singurul târg internațional de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, revine și pune în scenă cea de-a 19-a ediție.
10:00
Cluj-Napoca

Târg de primăvară/vară & suflet de copil

Ne revedm cu bucurie și nerăbdare după o pauză lungă care ne-a transformat.
11:00
Braşov

Vintage Market

Dacă doriți să participați că expozanți, vă rugăm să vă asigurați că toate produsele vândute sunt reutilizabile. Prezența voastră fizică nu este necesară, Ora0 se vă ocupa de vânzarea produselor la fața locului sau în mediul online.
11:30
Timişoara

Atelier Creativ Culinar – Gogosi Din Mere

Prin organizarea acestui atelier creativ dorim sa crestem timpul de calitate petrecut de parinte si copilul sau, intr-un mod creativ, educativ si distractiv.
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
14:00
Iaşi

Vin la Cultură

Vin La Cultură este un eveniment Gastronomic ce a devenit emblemă pentru Iași, pentru cultura locală și industria HORECA.
14:00
Bucureşti

in GIN we trust

Se ia un pahar maricel, eventual racit bine înainte, îl umpli cu gheata, pui o portie de GIN, niste fructe, apă tonică și amesteci un pic.
19:00
Cluj-Napoca

Schimb de Cărți Cluj #9.2

Vă așteptăm la schimb de cărți, recomandări de lectură și povești despre cărți. Duminică, 29 mai 2022, de la ora 19:00, ne vedem la Casino – Centrul de Cultură Urbană (în aer liber, pe arcada dinspre lac a clădirii).
19:30
Bucureşti

NO-RA – Femininul norilor

Muzeul Național al Literaturii Române prezintă spectacolul NO RA – Femininul norilor, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga.

Pentru copii

8:00
Sibiu

Târgul de Jucării 2022

Muzeul Astra anunță Târgul de Jucării 2022! Cinzi zile (28 mai – 1 iunie 2022), de sâmbătă până miercuri, 25 de meșteri populari veniți aici din toate colțurile țării te învață cum se fac jucăriile de altădată!
9:00
Sibiu

Săptămâna Copilului la Palatul Brukenthal din Avrig

În perioada 28 mai - 5 iunie, Palatul Brukenthal din Avrig îi sărbătorește pe cei mici, oferindu-le o serie de activități interesante și distractive ce se desfășoară în aer liber, în grădina fostei reședințe de vară a baronului Brukenthal, un loc extrem de popular și potrivit pentru asemenea evenimente.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:00
Cluj-Napoca

Târg de primăvară/vară & suflet de copil

Ne revedm cu bucurie și nerăbdare după o pauză lungă care ne-a transformat.
10:30
Braşov

O poveste într-un acvariu

Drumul lor spre lumină este o călătorie inițiatică în care prietenia, încrederea, hazul nebun și speranța le dezvăluie calea spre adevărul și frumusețea lumii.
11:00
Bucureşti

O poveste a porcului

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe.
11:00
Timişoara

Croitorasul ce viteaz

Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitorașul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar istețimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.
11:00
Cluj-Napoca

Fata babei și fata moșneagului – Teatru de păpuși

Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
11:00
Bucureşti

Peter Pan

Cine nu cunoaște povestea lui Peter Pan, veșnicul copil ce refuză să devină adult? Spectacolul are la bază textul scris de J.M. Barrie propunând o abordare din punctul de vedere al personajului negativ, Căpitanul Hook.

Festivaluri

11:00
Sibiu

ESTE FILM Festival (program ziua a V-a)

Este Film Festival aduce cele mai noi producții europene la Sibiu. Ediția a 6-a are loc între 25 și 29 mai la Sibiu.
11:00
Bucureşti

Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST

Teatrul Evreiesc de Stat organizează în perioada 28-30 mai 2022 cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.
12:00
Bucureşti

Zaiafest

ZAIAFEST este un festival de voie bună și viță nobilă - DEDICAT CRAMELOR ROMÂNEȘTI MICI
13:00
Sibiu

Sasha Bike Shop Festival

Comunitatea iubitorilor de motociclete și muzică rock din Sibiu se mobilizează între 27 și 29 mai pentru a-i sprijini pe copiii bolnavi.
17:00
Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare 2022

19-29 mai, Craiova
18:00
Timişoara

Festivalul Căsuța Piticilor

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 27 mai la ora 18. Programul complet va fi publicat și pe site-ul nostru.