Meniu Zile și Nopți

Alege orașul

Vineri, 27/05/2022

Concerte

18:00
Sibiu

Recital de chitară Raul Guțu

În cadrul evenimentelor cultural-artistice și a proiectelor StandwithUkraine, Muzeul Național Brukenthal invită publicul vineri, 27 mai 2022 ora 18:00, în Sala oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor la un extraordinar recital de chitară susținut de Raul Guțu.
19:00
Braşov

Speak Floyd – Outside The Wall

Speak Floyd este un grup rock format din pasionați ai muzicii legendarei formații britanice de muzică progresivă Pink Floyd și care interpretează exclusiv piese ale acestei trupe.
19:00
Bucureşti

Pink Turns Blue

Formed in 1985, they quickly put out their first LP, If Two Worlds Kiss (1987) expressing a sound reminiscent of new wave with very dark undertones and use of synthesizers, only to become one of the pioneers of the developing subgenre of first darkwave (Meta 1988) then cold wave (Eremite 1990, Aerdt 1991).
19:00
Bucureşti

Grimus – lansare album Abandonic

Abandonic s-a născut în anul 2020 în lockdown, în incertitudine și izolare, la distanță de tot ceea ce a însemnat normal până în acel moment. Majoritatea ideilor au fost compuse acustic, trimise colegilor de trupă și construite fără să ne întâlnim propriu-zis.
19:00
Timişoara

Concert simfonic – dir: Stefan Geiger & solist (trompetă): Simon Höfele

Vă așteptăm la concertul simfonic susținut de orchestra Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger, alături de trompetistul Simon Höfele.
19:00
Bucureşti

Leo Hussain și Vlad Stănculeasa în stagiunea Filarmonicii “George Enescu”

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
19:00
Timişoara

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut

După o perioadă de la lansarea lui La Deal mult mai lungă decât și-au imaginat inițial, B Ă I E Ț I I revin în forță cu mult așteptatul sequel.
19:00
Bucureşti

Orchestra De Cameră – SIMN

Gabriel Almași: Thèmes/ Anthèmes pentru orchestră de coarde și țambal (p.a.a.)La țambal: Cătălin RăducanuRemus Georgescu: Exorcisme pentru flaut, orchestră de coarde si percutie
19:00
Cluj-Napoca

Concert simfonic – dirijor Paul Mann

Concert simfonic – dirijor Paul Mann
19:00
Bucureşti

Viţa de Vie #electric

Dragilor, pe data de 27 Mai vă așteptăm la Grădina Urbană Herăstrău, la un concert Vita de Vie, de data aceasta în formula electrică.
19:00
Iaşi

Concert vocal-simfonic

În program lucrări de: Johann Strauss II, Giuseppe Verdi, Gioacchino Rossini, Charles Gounod, Giacomo Puccini, Carl Maria von Weber, Pietro Mascagni.
19:30
Bucureşti

Philip Kane (London) | Book of Broken Things

Philip Kane este un cântăreț de art-rock și soul din Londra.
20:00
Bucureşti

Tangotic

Tangotic, o apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci, alaturi de Salamandre, artiștii care își exprimă focul!
20:00
Bucureşti

SKA-NK Happy Punk | Happy People

SKA-NK aduce nebunia și voia bună în grădină! Băieții pregătesc o seară mișto cu ritmuri săltărețe!
20:00
Bucureşti

Jazzappella

Jazzappella, o bijuterie muzicală, potrivită finilor cunoscători, dar și iubitorilor de muzică, în general, vine în premieră la The PUB Universității, pe 27 mai.
20:00
Bucureşti

Friday dive w/ IRINA RIMES

Atenție, Căpitani, dăm cea mai mare petrecere a începutului de sezon! 
20:00
Bucureşti

Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae”

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.
20:00
Cluj-Napoca

The Different Class – Lansare album SKINS

The Different Class has always written with startling candor on feelings and identity – topics which are now taken to greater heights on their new album 'Skins'. And on this road to their upcoming record, the band has felt even more comfortable diving into the indie-electronica sound.
21:30
Bucureşti

Theo Rose & Band

Theo Rose este deja una dintre cele mai apreciate și cunoscute cântărețe de la noi, ea reușind să strângă sute de mii de urmăritori pe rețelele de socalizare, și ajungând de curând în finală competiției "Bravo ai Stil – Celebrities".
22:00
Timişoara

Concert F.CHARM in Like Pub

Va astept in Like Pub sa ne dam restart ca in vremurile vechi!

Care este melodia ta preferată de la THE BEATLES?

Votează și poți câștiga unul din cele 10 pachete SUNETE THE BEATLES

VOTEAZĂ ACUM!

Teatru

16:00
Timişoara

TESZT 2022 – Ziua 6

Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
18:00
Bucureşti

Glasul copilăriei

Spectacolul Glasul copilăriei privește tema copilăriei și oferă o radiografie a acestui univers, adresându-se părinților în opinia cărora copiii lor sunt mereu fericiți și lipsiți de griji.
18:00
Bucureşti

Doamne, ce zile minunate!…

La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett Oh, les beaux jours continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ.
19:00
Timişoara

Sunt o babă comunistă

La 30 de ani după căderea lui Ceaușescu încă mai există nostalgici, încă mai există persoane care, în ciuda dificultăților prin care treceau „pe vremuri”, consideră că atunci o duceau mai bine. Comunismul rămâne o perioadă definitorie pentru România.
19:00
Iaşi

Jocul dragostei şi al întâmplării

Te aşteptăm in Sala Mare a Teatrului Național !
19:00
Sibiu

Cerere în căsătorie

Natalia Stepanova cunoaște întortocheatul drum spre căsătorie în momentul în care pretendentul său, Lomov – un personaj ipohondru și suspicios – își face curaj să îi ceară mâna.
19:00
Cluj-Napoca

Crimă cu pistol și bile

O excelentă comedie neagră care ne confruntă cu probleme de acută actualitate privind justiția și jocul dintre adevăr și minciună, în planurile unei realități incerte, mereu schimbătoare.
19:00
Bucureşti

Fata din Casa Vagon

O fetiță de 8 ani imaginează jocuri prin care pornește într-o călătorie, cu dorința de a se apropia de mama ei și de a-i deveni cea mai bună prietenă.
19:00
Braşov

O noapte furtunoasă

Evenimentele se petrec într-o singură noapte, printr-o monumentală confuzie: numărul 6, unde se află casa lui Jupân Dumitrache, devine numărul 9 și, de aici, dezastrul, spaima, agitația și zbuciumul stăpânului casei, care nu concepe, în ruptul capului, să fie vreodată înșelat de nevastă.
19:00
Bucureşti

Artă

Spectacolul are calităţile unei bijuterii valoroase, este simplu fără să fie minimalist, delicat fără preţiozitate, profund fără pretenţii şi strălucitor fără ostentaţie.
19:00
Bucureşti

What is LOVE? Baby don’t hurt me…

Spectacolul „𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐋𝐎𝐕𝐄? 𝐁𝐚𝐛𝐲 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐡𝐮𝐫𝐭 𝐦𝐞” are ca temă nevoia de definire a iubirii.
19:00
Bucureşti

Fantoma, dragostea mea!

Ceea ce a început ca o glumă se transformă într-un coșmar: Madam Arcati aduce în lumea celor vii fantoma fostei soții a lui Charles, Elvira. 
19:00
Bucureşti

Cumetrele

Într-o bucătărie intră: o casnică, o invidioasă, o arogantă, o haioasă, o virgină, nora cu soacra, nişte adolescente, două habotnice şi o stripteuză… ce iese?
19:00
Bucureşti

Opera de trei parale

Opera de trei parale de Bertolt Brecht și Kurt Weill
19:00
Bucureşti

București Livrator

București Livrator spune povestea Angelei – fostă chelneriță, dată afară din cauza reducerilor de personal în pandemie, care se angajează la o companie multinațională (ficțională) de livrări.
19:00
Bucureşti

O moștenire și doi nepoți

S-au trezit bogați peste noapte, însă o moștenire mereu generează conflicte.
19:00
Bucureşti

Jungla TéVé

Trăim într-o permanentă și nemiloasă junglă în mișcare. Jungla domestică. Jungla urbană. Jungla socială. Jungla politică etc.
19:00
Bucureşti

Doi pe o bancă

O poveste emoționantă în care adevărurile se dezvăluie greu, dureros, cu intensitate.
19:00
Cluj-Napoca

Comedie de modă veche

Piesa Comedie de modă veche, de Alexei Arbuzov, este o comedie de foarte bună calitate, cu doi actori ai Teatrului Național Cluj - Sorin Misirianțu și Elena Ivanca, care sunt și profesori de actorie la școala noastră.
19:00
Oradea

OPERA DE TREI PARALE – Bertolt Brecht și Kurt Weill

Ironică, critică și picarescă, „Opera de trei parale” este una dintre piesele de teatru care au devenit un fenomen în spațiul cultural european.
19:30
Bucureşti

Horatiu Mălăele – Sunt un orb

Farseur din vocație, cu șarm, inteligență și umor, Horațiu Mălăele va face o noua demonstrație de virtuozitate într-o ediție specială a spectacolului „Sunt un orb”, varianta cu multe “lovituri de teatru”, așa cum trebuie să fie un bun show de improvizație.
19:30
Braşov

Dragoste pe coji de mandarine

Spectacolul promite să te facă să te gândești la propriile experiențe într-o nouă lumină. Ca un vin bun, dacă te va îmbăta sau te va lăsa să regândești anumite relații din viața ta, depinde doar de tine.
19:30
Bucureşti

Ea și numai Ea

O mamă și fiul ei adolescent, cu toate că locuiesc în același apartament, trăiesc în lumi complet paralele.
20:00
Bucureşti

Un spectacol dumnezeiesc

„Un spectacol dumnezeiesc” este genul de spectacol pe care ar fi păcat să îl ratezi.
20:00
Bucureşti

Ultima Noapte în Paradis

“Ultima Noapte în Paradis”, una dintre cele mai reușite creații ale autorului Valentin Nicolau,  este un spectacol care ne arată că viața poate să fie un mister
20:00
Bucureşti

Menajeria de sticlă

Spectacolul „Menajeria de sticlă” a fost apreciat de critici și a fost selectat în aproape toate festivalurile de teatru importante.
20:00
Bucureşti

The Blue Room

În Camera Albastră vei întâlni 10 personaje: 5 bărbați și 5 femei, fiecare jucând câte un rol diferit.
20:00
Bucureşti

Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons

Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons e un spectacol care vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. În doar 140 de cuvinte.
20:00
Bucureşti

Eu cu cine mă mărit?!

Femeile sunt mereu în căutarea fericirii și chiar și atunci când o găsesc nu sunt sigure dacă au găsit-o! Alambicat, nu?!
20:00
Bucureşti

Te despart de nu te vezi

Cosmin Seleși , Paul Ipate si Mihaela Velicu, fac un adevarat tur de forță în care răsturnările de situație se petrec efectiv o dată la 2-3 minute.

Spectacole

17:00
Bucureşti

Clasic e fantastic – Copilaria lui Mozart

Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.
18:00
Cluj-Napoca

Spectacol folcloric caritabil

Vă așteptăm cu drag și vă mulțumim în avans pentru diseminarea acestei invitații în rândurile tuturor apropiaților dumneavoastră!
18:30
Cluj-Napoca

Carmen – Balet

„Carmen” vă va fermeca mereu, cu o poveste de iubire purtată prin intrigi și trădări, pasiune și răzbunare, alături de senzuala gitană și al ei Don José, unici și eterni în repertoriul liric universal.
18:30
Bucureşti

SHOW 1: Stand-up comedy cu Cristi, Toma, Sorin & Virgil

E vineri. De ce să faci overtime când poți să rupi ușa și să vii la #standupcomedy?
19:00
Timişoara

Creațiunile lui Prometeu

Spectacol de opera alături de orchestra și ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara.
19:00
Cluj-Napoca

Reality Surfing – Beyond Touring

Beyond Touring explora noi forme de experiențe artistice și modalități de a encontering oamenii din jurul operelor artistice.
20:30
Bucureşti

Jazz standards

Anii ’50-’60 prind viață pe scena Grădinii Alhambra, pe ritmuri de swing, bossa, samba și standarde de jazz.
21:30
Bucureşti

SHOW 2: Stand-up comedy cu Cristi, Toma, Sorin & Mirică

Poți să te duci acasă după muncă, poți. Dar vrei? Nu mai bine vii, bei ceva și te bucuri de-un show de #standupcomedy?

Expoziții

9:00
Braşov

De la Constantinopol la Athos. Arhitectură și spațiu sacru

Expoziția este dedicată universului arhitectural al lumii creştin-ortodoxe şi bizantine şi face parte dintr-un proiect cultural al arhitectului Teofil Mihăilescu
9:00
Sibiu

DOINA REGHIȘ-IONESCU. GENESIS – Expoziție de pictură

Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România.
9:00
Sibiu

The fading story of chimera

Cei doi artiști, Kudor István Duka și Cristian Lăpușan, aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul din două perspective artistice diferite.
9:00
Bucureşti

‘Polyperiphery’ – Spații publice după ’89

Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
9:00
Sibiu

În căutarea vechilor maeștri

Claudiu Guraliuc este fotograf și educator cu normă întreagă, cu sediul în Cluj-Napoca, specializat în portretistică și nud fine-art.
9:00
Oradea

Expoziție de Tarantule Vii – Giganții din lumea păianjenilor

ERA Park Oradea găzduiește, începând de vineri, 20 mai, o nouă expoziție de tarantule vii.
9:00
Bucureşti

Viața părinților mei – expoziție de romane grafice

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 iunie.
10:00
Constanţa

Anca Boeriu și Mirela Trăistaru – REdesenări/ REinventări/ REpovestiri

Punct, linie, suprafață, hașură, sau pur și simplu un limbaj metaforic al sinelui, o evadare din realitatea imediată în lumea creată din inspirația momentului, din frământarea zilei, din lucrul care obsedează și ți se relevă.
10:00
Bucureşti

Dincolo de legendă. Neagoe Basarab

Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Expoziția de ceramică și textile „Odă bucuriei”

Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu.
10:00
Sibiu

Străin: Familiar. Sibiu: Brașov. Două orașe în Transilvania

Artistul va expune fotografii alb-negru realizate în timpul mai multor călătorii în Transilvania în perioada 2014 – 2018.
10:00
Iaşi

Euro 20. Două decenii de monedă unică europeană

Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
10:00
Bucureşti

RDW: Cele 7 planuri ale desenului

În data de 13 mai, publicul este așteptat la expoziția de desene arhitecturale a lui Ștefan Davidovici.
10:00
Bucureşti

Expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României

Arhivele Naționale ale României organizează, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României.
10:00
Bucureşti

De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic

„De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic”, va fi deschisă la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck.
10:00
Cluj-Napoca

Expoziţie tactilă “Atinge şi înţelege – mesajul tactil al obiectelor ţărăneşti tradiţionale”

Expoziţia este destinată în primul rând vizitatorilor cu deficienţe de vedere
10:00
Cluj-Napoca

Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX

Actuala expoziţie permanentă, intitulată „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX”, vernisată în anul 2006, încearcă să reconstituie, prin exponate, acest univers rural, caracterizat prin organicitate
10:00
Bucureşti

RDW: Conectat la natură (tradiție circulară)

Tradițiile creative sunt o mișcare de deschidere, care se poate transforma continuu, un fel de work in progress.
10:00
Iaşi

RetroRadio – Istorie, tehnică și divertisment

Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
10:00
Iaşi

Ocupaţii tradiţionale. Agricultura

Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
10:00
Iaşi

Underground Iași – Istorii redescoperite

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
10:00
Iaşi

Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei

Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
10:00
Iaşi

Ștefan Câlția – Expoziție aniversară

Lucrări ce acoperă o perioadă de peste 45 de ani de creație a renumitului pictor contemporan, dar și obiecte colecționate de acesta
10:00
Iaşi

Lucruri care dor. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale

Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
10:00
Iaşi

Expoziția „Brushes and Dust”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași
11:00
Bucureşti

Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o retrospectivă)

Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
11:00
Bucureşti

Culturi Agricole. Agricultura în arta românească modernă și contemporană

O expoziție cu zeci de artiști români, curatoriată de Erwin Kessler
12:00
Bucureşti

RDW: Flowers and Humans/Homo homini flos est

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare între artiștii contemporani și flori.

Artă & Cultură

9:00
Oradea

Comuniteca Ateliere – Atelier Stropi își face prieteni noi (grupuri 6-10 ani)

Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
9:00
Timişoara

Linked Culture 2022

Pentru toți cei care sunt interesați de dezvoltarea sectorului cultural din România.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Bucureşti

Neverland Mythos

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția de gravură cu titlul Neverland Mythos a artistei Rodica Lomnășan.
10:00
Bucureşti

Atelier de artist | Margareta Sterian

Muzeul Național al Literaturii Române a deschis la sediul din Calea Griviței 64-66, un nou spațiu expozițional: Atelier de artist – Margareta Sterian.
10:00
Bucureşti

Expoziția „Nomos”. Himere și Garguie | Christian Paraschiv

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 10 mai 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției cu titlul „Nomos”. Himere și Garguie a artistului Christian Paraschiv.
10:00
Bucureşti

Almost, o călătorie în jurul lumii la Viena

Expoziția poate fi vizitată între 10 mai și 26 iunie la Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Bucureşti

I like jewelry and jewelry likes me

O expoziție reverență către Beuys, dar cu un subiect deloc indentificabil cu personajul: bijuteria.
10:30
Oradea

Atelier de educație pt. siguranță pt. grupuri (6+ani)

În cadul acestor ateliere se vor aborda tema siguranței rutiere prin simulări de trafic și povestiri însoţite de jocuri de rol .
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
11:00
Bucureşti

Rethinking Someş

Expoziţia este deschisă până pe 1 iunie.
12:00
Bucureşti

„Once, on the far side of yesterday”

Expoziția „Once, on the far side of yesterday” prezintă instalația in-situ omonimă realizată de Paul Barbu
12:00
Oradea

Atelier de biologie pt. grupuri (7-12 ani)

Participarea este gratuită. Număr minim într-un grup: 10 copii.Temele care pot fi alese de către educatori sunt:
12:00
Bucureşti

State of Emergence

Expoziţia State of Emergence aduce în prim plan lucrările a 13 artiști ucraineni, printre care și ale Dashei Chechushkova
12:00
Bucureşti

Art Safari 2022

5 expoziții, 3 luni, 1 Art Safari!
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
14:00
Bucureşti

Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2

Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
14:00
Iaşi

Vin la Cultură

Vin La Cultură este un eveniment Gastronomic ce a devenit emblemă pentru Iași, pentru cultura locală și industria HORECA.
17:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de imprimare 3D (12-16 ani)

Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri, de periuță de dinți sau mici bijuterii.
17:00
Bucureşti

Emma Bădulescu (Gwen). floating trough an endless dream

Ne este dificil să ne închipuim corect eternitatea, nu pentru că nu am ști cum să ne ducem nenumăratele zile, ci din cauză că ne aflăm în prinsoarea unei existențe mărginite, cea care în schimb dă valoare și celor mai neînsemnate momente.
17:00
Bucureşti

in GIN we trust

Se ia un pahar maricel, eventual racit bine înainte, îl umpli cu gheata, pui o portie de GIN, niste fructe, apă tonică și amesteci un pic.
18:00
Bucureşti

Lansare de carte „Descoperiri” de Eugène Ionesco

În „Descoperiri”, Eugène Ionesco ne arată desenele lui, impregnate de o notă naivă, ne vorbește despre perioada lui de formare, ne invită în universul lui intim, ne prezintă amintiri tulburătoare, care l-au însoțit toată viața.
18:00
Cluj-Napoca

Connect & Create 0.2 – Authenticity – Flaviu Moldovan

La cea de-a doua ediție îl vom avea invitat pe Flaviu Moldovan. Ne va povesti despre traseul său în lumea artei.
18:20
Cluj-Napoca

Ecstatic Dance – Cacao Ceremony

Organizăm un ECSTATIC DANCE și CACAO CEREMONY în aer liber, cu oportunitatea unică, nu doar de a ne reconecta cu oamenii, prin trăiri autentice exprimate non-verbal, ci și cu natura, în sensul cel mai profund.
19:00
Oradea

Quiz Night la Fresco Piatto

E vineri, deci e #quiz la #frescopiatto!
19:00
Bucureşti

Weekend la MNAC online: Seri de lectură pentru cei mici

Sesiunile de lectură vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.

Alte evenimente

9:00
Oradea

Comuniteca Ateliere – Atelier Stropi își face prieteni noi (grupuri 6-10 ani)

Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
9:00
Timişoara

Linked Culture 2022

Pentru toți cei care sunt interesați de dezvoltarea sectorului cultural din România.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Oradea

Atelier de educație pt. siguranță pt. grupuri (6+ani)

În cadul acestor ateliere se vor aborda tema siguranței rutiere prin simulări de trafic și povestiri însoţite de jocuri de rol .
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
14:00
Iaşi

Vin la Cultură

Vin La Cultură este un eveniment Gastronomic ce a devenit emblemă pentru Iași, pentru cultura locală și industria HORECA.
17:00
Bucureşti

in GIN we trust

Se ia un pahar maricel, eventual racit bine înainte, îl umpli cu gheata, pui o portie de GIN, niste fructe, apă tonică și amesteci un pic.
18:00
Cluj-Napoca

Connect & Create 0.2 – Authenticity – Flaviu Moldovan

La cea de-a doua ediție îl vom avea invitat pe Flaviu Moldovan. Ne va povesti despre traseul său în lumea artei.
18:20
Cluj-Napoca

Ecstatic Dance – Cacao Ceremony

Organizăm un ECSTATIC DANCE și CACAO CEREMONY în aer liber, cu oportunitatea unică, nu doar de a ne reconecta cu oamenii, prin trăiri autentice exprimate non-verbal, ci și cu natura, în sensul cel mai profund.
19:00
Bucureşti

Weekend la MNAC online: Seri de lectură pentru cei mici

Sesiunile de lectură vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.

Pentru copii

9:00
Oradea

Comuniteca Ateliere – Atelier Stropi își face prieteni noi (grupuri 6-10 ani)

Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Oradea

Atelier de educație pt. siguranță pt. grupuri (6+ani)

În cadul acestor ateliere se vor aborda tema siguranței rutiere prin simulări de trafic și povestiri însoţite de jocuri de rol .
12:00
Oradea

Atelier de biologie pt. grupuri (7-12 ani)

Participarea este gratuită. Număr minim într-un grup: 10 copii.Temele care pot fi alese de către educatori sunt:
17:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de imprimare 3D (12-16 ani)

Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri, de periuță de dinți sau mici bijuterii.
17:00
Bucureşti

Clasic e fantastic – Copilaria lui Mozart

Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.
18:00
Bucureşti

Glasul copilăriei

Spectacolul Glasul copilăriei privește tema copilăriei și oferă o radiografie a acestui univers, adresându-se părinților în opinia cărora copiii lor sunt mereu fericiți și lipsiți de griji.
18:00
Timişoara

Festivalul Căsuța Piticilor

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 27 mai la ora 18. Programul complet va fi publicat și pe site-ul nostru.

Festivaluri

11:00
Sibiu

ESTE FILM Festival (program ziua a III-a)

Este Film Festival aduce cele mai noi producții europene la Sibiu. Ediția a 6-a are loc între 25 și 29 mai la Sibiu.
13:00
Sibiu

Sasha Bike Shop Festival

Comunitatea iubitorilor de motociclete și muzică rock din Sibiu se mobilizează între 27 și 29 mai pentru a-i sprijini pe copiii bolnavi.
17:00
Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare 2022

19-29 mai, Craiova
18:00
Timişoara

Festivalul Căsuța Piticilor

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 27 mai la ora 18. Programul complet va fi publicat și pe site-ul nostru.