În cadrul evenimentelor cultural-artistice și a proiectelor StandwithUkraine, Muzeul Național Brukenthal invită publicul vineri, 27 mai 2022 ora 18:00, în Sala oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor la un extraordinar recital de chitară susținut de Raul Guțu.
Speak Floyd este un grup rock format din pasionați ai muzicii legendarei formații britanice de muzică progresivă Pink Floyd și care interpretează exclusiv piese ale acestei trupe.
Formed in 1985, they quickly put out their first LP, If Two Worlds Kiss (1987) expressing a sound reminiscent of new wave with very dark undertones and use of synthesizers, only to become one of the pioneers of the developing subgenre of first darkwave (Meta 1988) then cold wave (Eremite 1990, Aerdt 1991).
Abandonic s-a născut în anul 2020 în lockdown, în incertitudine și izolare, la distanță de tot ceea ce a însemnat normal până în acel moment. Majoritatea ideilor au fost compuse acustic, trimise colegilor de trupă și construite fără să ne întâlnim propriu-zis.
Vă așteptăm la concertul simfonic susținut de orchestra Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger, alături de trompetistul Simon Höfele.
Gabriel Almași: Thèmes/ Anthèmes pentru orchestră de coarde și țambal (p.a.a.)La țambal: Cătălin RăducanuRemus Georgescu: Exorcisme pentru flaut, orchestră de coarde si percutie
Jazzappella, o bijuterie muzicală, potrivită finilor cunoscători, dar și iubitorilor de muzică, în general, vine în premieră la The PUB Universității, pe 27 mai.
Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.
The Different Class has always written with startling candor on feelings and identity – topics which are now taken to greater heights on their new album 'Skins'. And on this road to their upcoming record, the band has felt even more comfortable diving into the indie-electronica sound.
Theo Rose este deja una dintre cele mai apreciate și cunoscute cântărețe de la noi, ea reușind să strângă sute de mii de urmăritori pe rețelele de socalizare, și ajungând de curând în finală competiției "Bravo ai Stil – Celebrities".
Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
Spectacolul Glasul copilăriei privește tema copilăriei și oferă o radiografie a acestui univers, adresându-se părinților în opinia cărora copiii lor sunt mereu fericiți și lipsiți de griji.
La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett Oh, les beaux jours continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ.
La 30 de ani după căderea lui Ceaușescu încă mai există nostalgici, încă mai există persoane care, în ciuda dificultăților prin care treceau „pe vremuri”, consideră că atunci o duceau mai bine. Comunismul rămâne o perioadă definitorie pentru România.
Natalia Stepanova cunoaște întortocheatul drum spre căsătorie în momentul în care pretendentul său, Lomov – un personaj ipohondru și suspicios – își face curaj să îi ceară mâna.
O excelentă comedie neagră care ne confruntă cu probleme de acută actualitate privind justiția și jocul dintre adevăr și minciună, în planurile unei realități incerte, mereu schimbătoare.
Evenimentele se petrec într-o singură noapte, printr-o monumentală confuzie: numărul 6, unde se află casa lui Jupân Dumitrache, devine numărul 9 și, de aici, dezastrul, spaima, agitația și zbuciumul stăpânului casei, care nu concepe, în ruptul capului, să fie vreodată înșelat de nevastă.
Spectacolul are calităţile unei bijuterii valoroase, este simplu fără să fie minimalist, delicat fără preţiozitate, profund fără pretenţii şi strălucitor fără ostentaţie.
Într-o bucătărie intră: o casnică, o invidioasă, o arogantă, o haioasă, o virgină, nora cu soacra, nişte adolescente, două habotnice şi o stripteuză… ce iese?
București Livrator spune povestea Angelei – fostă chelneriță, dată afară din cauza reducerilor de personal în pandemie, care se angajează la o companie multinațională (ficțională) de livrări.
Piesa Comedie de modă veche, de Alexei Arbuzov, este o comedie de foarte bună calitate, cu doi actori ai Teatrului Național Cluj - Sorin Misirianțu și Elena Ivanca, care sunt și profesori de actorie la școala noastră.
Farseur din vocație, cu șarm, inteligență și umor, Horațiu Mălăele va face o noua demonstrație de virtuozitate într-o ediție specială a spectacolului „Sunt un orb”, varianta cu multe “lovituri de teatru”, așa cum trebuie să fie un bun show de improvizație.
Spectacolul promite să te facă să te gândești la propriile experiențe într-o nouă lumină. Ca un vin bun, dacă te va îmbăta sau te va lăsa să regândești anumite relații din viața ta, depinde doar de tine.
“Ultima Noapte în Paradis”, una dintre cele mai reușite creații ale autorului Valentin Nicolau, este un spectacol care ne arată că viața poate să fie un mister
Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.
„Carmen” vă va fermeca mereu, cu o poveste de iubire purtată prin intrigi și trădări, pasiune și răzbunare, alături de senzuala gitană și al ei Don José, unici și eterni în repertoriul liric universal.
Expoziția este dedicată universului arhitectural al lumii creştin-ortodoxe şi bizantine şi face parte dintr-un proiect cultural al arhitectului Teofil Mihăilescu
Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România.
Cei doi artiști, Kudor István Duka și Cristian Lăpușan, aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul din două perspective artistice diferite.
Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
Punct, linie, suprafață, hașură, sau pur și simplu un limbaj metaforic al sinelui, o evadare din realitatea imediată în lumea creată din inspirația momentului, din frământarea zilei, din lucrul care obsedează și ți se relevă.
Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu.
Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
Arhivele Naționale ale României organizează, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României.
Actuala expoziţie permanentă, intitulată „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX”, vernisată în anul 2006, încearcă să reconstituie, prin exponate, acest univers rural, caracterizat prin organicitate
Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași
Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 10 mai 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției cu titlul „Nomos”. Himere și Garguie a artistului Christian Paraschiv.
Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri, de periuță de dinți sau mici bijuterii.
Ne este dificil să ne închipuim corect eternitatea, nu pentru că nu am ști cum să ne ducem nenumăratele zile, ci din cauză că ne aflăm în prinsoarea unei existențe mărginite, cea care în schimb dă valoare și celor mai neînsemnate momente.
În „Descoperiri”, Eugène Ionesco ne arată desenele lui, impregnate de o notă naivă, ne vorbește despre perioada lui de formare, ne invită în universul lui intim, ne prezintă amintiri tulburătoare, care l-au însoțit toată viața.
Organizăm un ECSTATIC DANCE și CACAO CEREMONY în aer liber, cu oportunitatea unică, nu doar de a ne reconecta cu oamenii, prin trăiri autentice exprimate non-verbal, ci și cu natura, în sensul cel mai profund.
Sesiunile de lectură vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.
Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
Organizăm un ECSTATIC DANCE și CACAO CEREMONY în aer liber, cu oportunitatea unică, nu doar de a ne reconecta cu oamenii, prin trăiri autentice exprimate non-verbal, ci și cu natura, în sensul cel mai profund.
Sesiunile de lectură vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.
Este un strop de apă foarte isteț și dornic să își facă prieteni noi. Călătorește în lumea apelor și, ori de câte ori este nevoie, el își oferă ajutorul pentru a evita poluarea, seceta sau inundațiile.
Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri, de periuță de dinți sau mici bijuterii.
Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.
Spectacolul Glasul copilăriei privește tema copilăriei și oferă o radiografie a acestui univers, adresându-se părinților în opinia cărora copiii lor sunt mereu fericiți și lipsiți de griji.