Meniu Zile și Nopți

Alege orașul

Joi, 26/05/2022

Concerte

18:30
Bucureşti

Iron Maiden

După concerte susținute în fața a milioane de oameni din întreaga lume, după 17 albume de studio și zeci de Discuri de Platină și de Aur, Iron Maiden și-au câstigat un loc în istoria muzicii, nu doar a metalului.
19:00
Braşov

Horia Mihail și Gian Luigi Zampieri în Concert Simfonic

Dirijor: Gian Luigi ZampieriSolist: Horia Mihail - pian
19:00
Bucureşti

Tempers | Live

Jasmine Golestaneh și Eddie Cooper, artiștii din spatele titulaturii Tempers, se remarcă prin sound-ul unic, poetic synth-pop. Cu noul album, New Meaning (Dais Records, 2022), cei doi propun o combinație remarcabilă de stiluri și influențe, dimensiunea poetică fiind dublată de ritmuri robuste, dar și de accente shoegaze și post-punk.
19:00
Bucureşti

Adi Stoenescu Trio

Compozițiile propuse în format de trio sunt un prilej pentru interplay, o muzică cu forme mai libere, care se dezvoltă pe moment, ca o conversație între prieteni.
19:00
Bucureşti

Leo Hussain și Vlad Stănculeasa în stagiunea Filarmonicii “George Enescu”

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
19:00
Bucureşti

Big Band

Dirijor: Ionel Tudor
19:00
Braşov

London Soul Singer Philip Kane

Toate cele 4 albume lansate alături de trupa lui „The Expendables” au primit recenzii de cel puțin patru stele de la cele mai renumite reviste de specialitate din domeniul muzicii.
20:00
Braşov

Mike Parker’s Trio Theory

An ingenious synthesis of all musical genres... It is all that jazz should be: original, fresh, unpredictable, symbiotic in group improvisation, and all that with a sense of humor.
20:00
Bucureşti

Tatiana & Marius “Randez-vous Interbelic”

Tatiana & Marius OJOG la The PUB!
20:00
Bucureşti

Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae”

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.
20:00
Bucureşti

Kumm – Silent Concert în grădină

Deschidem seria de evenimente "J'ai Silent Concerts" din vara aceasta, în grădina J'ai Bistrot București, cu formaţia KUMM.
20:00
Timişoara

JazzyBIT lansează noul album „Drive”

Grupul de “loud jazz” timișorean JazzyBIT anunță primul concert de lansare pentru noul album “Drive”!
20:30
Cluj-Napoca

Art & Jazz: Antonio Forcione Trio

The trio of the multi-awarded Italian jazz guitarist Antonio Forcione will perform for the first time in Romania at Centrul de Interes
21:00
Cluj-Napoca

Pink Turns Blue la FORM Space

Pink Turns Blue este o trupă influentă post punk/new wave din Berlin, Germania.
21:00
Bucureşti

Concert My Queen cu Dan Helciug

Vei avea parte de un concert tribut Queen electrizant la Hard Rock Cafe. Vino să te bucuri de un regal de hituri nemuritoare, în interpretarea lui Dan Helciug și a trupei sale: "Don’t stop me know”, “I want to break free”, “The show must go on”, “Somebody to love” și multe alte piese care spun povestea unei legende.

Care este melodia ta preferată de la THE BEATLES?

Votează și poți câștiga unul din cele 10 pachete SUNETE THE BEATLES

VOTEAZĂ ACUM!

Teatru

11:00
Bucureşti

Punguța cu doi bani @ Clubul Țăranului

Spectacol live de teatru interactiv și cu păpuși recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
17:00
Timişoara

TESZT 2022 – Ziua 5

Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
17:30
Braşov

Amalia respiră adânc

Călătorim împreună cu Amalia într-un univers magic și descoperim treptat noi și noi valențe ale personalității acesteia.
19:00
Timişoara

O noapte furtunoasă. Un exercițiu

Povestea Nopții furtunoase a lui I.L. Caragiale este arhicunoscută, dar în cheia spectacolului O noapte furtunoasă. Un exercițiu se transformă într-o farsă de un comic nebun, extrem de proaspătă.
19:00
Iaşi

Unchiul Vanea

Văzând atâtea moduri de a îndura viața, (așa cum fac Vanea, Sonia, Astrov, Serebreakov, Telegin, Maria Vasilievna, Marina sau Elena Andeevna), să medităm la celebrarea vieții și să ne propunem un lucru destul de complicat și simplu în același timp: să trăim.
19:00
Sibiu

Femei

„Femei” este un spectacol ce orbitează în jurul unui singur mare personaj – Femeia, alături de incarnările sale succesive care ne deschid porțile înspre micro-scenarii cotidiene subtil interconectate.
19:00
Bucureşti

Fluturii sunt liberi

Fluturii sunt liberi. Poveste. O poveste de dragoste. O poveste despre cum iubirea transcende orice impediment fizic.
19:00
Bucureşti

Un bărbat şi mai multe femei

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă "ce-şi doresc femeile", Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a "sexului slab".
19:00
Iaşi

Pijamale

O excelentă comedie franțuzească plină de viață, care va da naștere unui umor molipsitor și la care veți râde pe săturate.
19:00
Braşov

Electronic City

,,Electronic City” – o poveste dintr-o lume tehnologizată, care are loc într-o metropolă electronică, într-un oraș global, dominat de industria serviciilor universale.
19:00
Bucureşti

Bărbații la 40, femeile la 43

Este un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață.
19:00
Bucureşti

Las’că ştim noi!

Henry și sora lui, Sarah, decid să-și petreacă vacanța în casa fratelui lor geamăn decedat, Bernard.
19:00
Bucureşti

Bull

Bull, așa cum sugerează și titlul, este un text care are ca temă bullying-ul la care sunt supuși angajații din mediul corporatist și nu numai.
19:00
Bucureşti

Omul din oglindă

Spectacolul spune povestea locuitorilor aceluiași imobil a căror luptă cu absurdul contemporan
19:00
Constanţa

Spune-mi ce-ai făcut cu banii

Despre lumina de la capătul tunelului este vorba în piesa noastră. Un tunel hipnotic, în care lumina de la capăt este speranța unei vieți mai bune, este promisiunea unei înțelegeri reciproce, este descoperirea abilității de a ne iubi din nou.
19:00
Bucureşti

Provocări inocente

Și dacă animalele ar prinde glas într-o zi? Și dacă iubirea dintre oameni ar fi privită și filtrată prin văzul și sufletul acestor animale?
19:00
Cluj-Napoca

Nepotul meu, Veniamin

Teatrul de Comedie în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, lansează pentru iubitorii de teatru propunerea de a o cunoaște pe Ludmila Ulițkaia, un mare scriitor rus contemporan care dezvoltă în acțiune teatrală o tematică actuală.
19:00
Iaşi

Masaj

„Destructurat, imprevizibil, Masaj e lumea în care nu poate fi distinsă cu precizie consistența personajului, e o lume direcționată imprecis de o acțiune pulverizată, ca în orice text postmodern lipsit de epicentru, deviat de la mytos, recompus din fragmente care, aduse împreună, configurează un corp nou, hibrid, în continuă anamorfoză.
19:00
Bucureşti

Cabaret

după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood
19:30
Bucureşti

Cum am dresat un melc pe sânii tăi

“Cum am dresat un melc pe sanii tai” de Matei Visniec este o tragicomedie jucausa, ce urmareste destinul celor doua personaje, El si Ea, Eternul El si eterna Ea.
20:00
Bucureşti

Nevasta mea e şuvaneză

Patricia pretinde că este o imigrantă din țara imaginară Șuvenia, care nu știe decât limba maternă
20:00
Bucureşti

Anonimul venețian

Anonimul veneţian este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic şi mereu emoţionant. Ea şi El îşi trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneţie a muzicii şi a frumuseţii eterne.
20:00
Bucureşti

Fază lungă

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină.

Spectacole

18:00
Cluj-Napoca

Prințesa Circului

Spectacol realizat cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare.
18:00
Bucureşti

Open lab: Corpuri Sonore

În ciuda arealului de răspândire întins, populația balenelor cu cocoașă este pretutindeni rarefiată.
18:00
Braşov

Spectacolul de balet ,,Copilărie în pași de dans”

,,Copilărie în pași de dans”  este un spectacol de final de an, o gală plină de emoție și de culoare, în care personajele principale sunt copiii care participă la cursurile susținute de prof. coregraf Anca Iuga și de corepetitorul Cătălin Iosub.
19:00
Bucureşti

Filmare “Nu știu, zic ” și ”Arde-mă!”

"Nu știu, zic", emisiunea care nu i-a făcut cu nimic mai cunoscuți pe cei de la NișteOameni se întâmplă din nou!
19:30
Bucureşti

Concert Eduardo Guerrero

Cel mai spectaculos dansator de flamenco al ultimului deceniu vine la București!
20:00
Bucureşti

*#$& Nikon !

Rușinea transformă totul într-o țesătură care acoperă realitatea, care apasă pe organele vitale, care doare, care asfixiază!
20:00
Cluj-Napoca

[Open Mic] cu Sașa

Pe scenă vor urca atât oameni care fac asta pentru prima dată, cât și comedianți care se află practic pe șantier și încearcă să testeze niște material nou.
20:30
Constanţa

Backstage Boys la Club Phoenix

Un spectacol captivant şi exploziv, plin de energie și creativitate. Vino să vezi cum comedia se naște în fața ta! Fără nimic pregătit dinainte.
21:00
Bucureşti

Stand-up comedy cu Maria, Mincu, Banciu & Mitran

De ce să nu îți începi weekend-ul de joi? Și nu oricum, ci cu #standupcomedy de la Maria, Mincu și cu Banciu, membrii podcastului S-a și Râs, cum ar veni, și Mitran de la Niște Oameni.

Expoziții

9:00
Braşov

De la Constantinopol la Athos. Arhitectură și spațiu sacru

Expoziția este dedicată universului arhitectural al lumii creştin-ortodoxe şi bizantine şi face parte dintr-un proiect cultural al arhitectului Teofil Mihăilescu
9:00
Sibiu

DOINA REGHIȘ-IONESCU. GENESIS – Expoziție de pictură

Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România.
9:00
Sibiu

The fading story of chimera

Cei doi artiști, Kudor István Duka și Cristian Lăpușan, aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul din două perspective artistice diferite.
9:00
Bucureşti

‘Polyperiphery’ – Spații publice după ’89

Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
9:00
Sibiu

În căutarea vechilor maeștri

Claudiu Guraliuc este fotograf și educator cu normă întreagă, cu sediul în Cluj-Napoca, specializat în portretistică și nud fine-art.
9:00
Oradea

Expoziție de Tarantule Vii – Giganții din lumea păianjenilor

ERA Park Oradea găzduiește, începând de vineri, 20 mai, o nouă expoziție de tarantule vii.
9:00
Bucureşti

Viața părinților mei – expoziție de romane grafice

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 iunie.
10:00
Constanţa

Anca Boeriu și Mirela Trăistaru – REdesenări/ REinventări/ REpovestiri

Punct, linie, suprafață, hașură, sau pur și simplu un limbaj metaforic al sinelui, o evadare din realitatea imediată în lumea creată din inspirația momentului, din frământarea zilei, din lucrul care obsedează și ți se relevă.
10:00
Bucureşti

Dincolo de legendă. Neagoe Basarab

Expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Expoziția de ceramică și textile „Odă bucuriei”

Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu.
10:00
Iaşi

RetroRadio – Istorie, tehnică și divertisment

Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
10:00
Iaşi

Ocupaţii tradiţionale. Agricultura

Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
10:00
Iaşi

Underground Iași – Istorii redescoperite

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
10:00
Iaşi

Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei

Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
10:00
Sibiu

Străin: Familiar. Sibiu: Brașov. Două orașe în Transilvania

Artistul va expune fotografii alb-negru realizate în timpul mai multor călătorii în Transilvania în perioada 2014 – 2018.
10:00
Iaşi

Euro 20. Două decenii de monedă unică europeană

Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
10:00
Bucureşti

RDW: Cele 7 planuri ale desenului

În data de 13 mai, publicul este așteptat la expoziția de desene arhitecturale a lui Ștefan Davidovici.
10:00
Bucureşti

Expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României

Arhivele Naționale ale României organizează, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României.
10:00
Cluj-Napoca

Expoziţie tactilă “Atinge şi înţelege – mesajul tactil al obiectelor ţărăneşti tradiţionale”

Expoziţia este destinată în primul rând vizitatorilor cu deficienţe de vedere
10:00
Cluj-Napoca

Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX

Actuala expoziţie permanentă, intitulată „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX”, vernisată în anul 2006, încearcă să reconstituie, prin exponate, acest univers rural, caracterizat prin organicitate
10:00
Bucureşti

RDW: Conectat la natură (tradiție circulară)

Tradițiile creative sunt o mișcare de deschidere, care se poate transforma continuu, un fel de work in progress.
10:00
Iaşi

Ștefan Câlția – Expoziție aniversară

Lucrări ce acoperă o perioadă de peste 45 de ani de creație a renumitului pictor contemporan, dar și obiecte colecționate de acesta
10:00
Iaşi

Lucruri care dor. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale

Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă.
10:00
Iaşi

Expoziția „Brushes and Dust”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași
11:00
Bucureşti

Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o retrospectivă)

Concepută în două etape succesive (2021 și 2022), expoziția retrospectivă dedicată lui Ion Grigorescu aduce împreună toate tematicile, problematicile, obsesiile și idiosincraziile artistului
11:00
Bucureşti

Culturi Agricole. Agricultura în arta românească modernă și contemporană

O expoziție cu zeci de artiști români, curatoriată de Erwin Kessler
12:00
Bucureşti

RDW: Flowers and Humans/Homo homini flos est

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare între artiștii contemporani și flori.
12:00
Bucureşti

Quelque Chose cu Ștefan Matei – Pop Up Window Celula

Cel de-al doilea invitat din partea Celului de Artă în programul feat. Kulterra este tânărul artist Ștefan Matei, cu expoziția Quelque Chose.

Artă & Cultură

9:00
Timişoara

Linked Culture 2022

Pentru toți cei care sunt interesați de dezvoltarea sectorului cultural din România.
9:00
Bucureşti

Managementul stresului

Dacă vei continua viața ca și până acum, fără schimbări în ceea ce privește prioritățile tale, te gândești că stresul se va reduce de la sine?
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Bucureşti

Neverland Mythos

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția de gravură cu titlul Neverland Mythos a artistei Rodica Lomnășan.
10:00
Bucureşti

Atelier de artist | Margareta Sterian

Muzeul Național al Literaturii Române a deschis la sediul din Calea Griviței 64-66, un nou spațiu expozițional: Atelier de artist – Margareta Sterian.
10:00
Bucureşti

Expoziția „Nomos”. Himere și Garguie | Christian Paraschiv

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 10 mai 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției cu titlul „Nomos”. Himere și Garguie a artistului Christian Paraschiv.
10:00
Bucureşti

Almost, o călătorie în jurul lumii la Viena

Expoziția poate fi vizitată între 10 mai și 26 iunie la Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Bucureşti

I like jewelry and jewelry likes me

O expoziție reverență către Beuys, dar cu un subiect deloc indentificabil cu personajul: bijuteria.
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
12:00
Bucureşti

Rethinking Someş

Expoziţia este deschisă până pe 1 iunie.
12:00
Bucureşti

„Once, on the far side of yesterday”

Expoziția „Once, on the far side of yesterday” prezintă instalația in-situ omonimă realizată de Paul Barbu
12:00
Bucureşti

State of Emergence

Expoziţia State of Emergence aduce în prim plan lucrările a 13 artiști ucraineni, printre care și ale Dashei Chechushkova
12:00
Bucureşti

Art Safari 2022

5 expoziții, 3 luni, 1 Art Safari!
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
13:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier Antidrog (6+ani)

Comuniteca Ateliere Gratuite - Atelier Antidrog (6+ani) Teme abordate în funcție de vârsta participanților.
14:00
Bucureşti

Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2

Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
14:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de pictură

Ne exprimăm din nou libertatea prin Atelierul de pictură din #Comuniteca. Au început înscrierile pentru cei mici!
15:00
Iaşi

Vocea de aur a liricii românești-Adriana Severin

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită joi, 26 mai 2022, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 11), la întâlnirea cu conf. univ. dr. Adriana Severin.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de fotografie (10+ ani)

Comuniteca Ateliere Gratuite - Atelier de fotografie, joi de la ora 16.
17:00
Bucureşti

Corp în spațiu, Spațiu în corp – cu George Plesca

Atelierul va avea la bază exerciții de improvizație, creație și parteneriat care să dezvolte abilitatea corpului de a genera, acumula și adapta soluții în timp real.
17:00
Bucureşti

Emma Bădulescu (Gwen). floating trough an endless dream

Ne este dificil să ne închipuim corect eternitatea, nu pentru că nu am ști cum să ne ducem nenumăratele zile, ci din cauză că ne aflăm în prinsoarea unei existențe mărginite, cea care în schimb dă valoare și celor mai neînsemnate momente.
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier tobe africane

Comuniteca Ateliere Gratuite - Atelier tobe africane
18:00
Cluj-Napoca

Politică și literatură în vremea lui Victor Eftimiu

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj
19:00
Braşov

Jocuri de societate ca pe vremuri

Ia-ți prietenii și vino în fiecare joi, să înveți sau să repeți un joc de Piticot, Nu te supăra frate, Stai la coada, Remi, Rentz, Whist, Canasta sau Șeptică.
19:00
Bucureşti

mini-Cafeneaua critică on-line

mini-Cafeneaua critică on-line
19:00
Cluj-Napoca

Quiz Night Caritabil

Ajungem MARI Cluj organizează un Quiz Night Caritabil, unde vrem să dăm împreună formă viselor copiilor cu care lucrăm! 
19:00
Bucureşti

„Instabil”, romanul de debut al Ruxandrei Burcescu – lansare de carte

𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐢, 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, vă invităm pe 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐬𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐊𝐫𝐞𝐭𝐳𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 să urmăriți un dialog despre romanul de debut al 𝐑𝐮𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐮𝐫𝐜𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝑰𝒏𝒔𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍.

Alte evenimente

9:00
Timişoara

Linked Culture 2022

Pentru toți cei care sunt interesați de dezvoltarea sectorului cultural din România.
9:00
Bucureşti

Managementul stresului

Dacă vei continua viața ca și până acum, fără schimbări în ceea ce privește prioritățile tale, te gândești că stresul se va reduce de la sine?
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
12:00
Sibiu

Sibiutiful Streetfood Market

Primul mare eveniment al sezonului de vară are loc între 25 și 29 mai în Piața Mare. Sibiutiful Streetfood Market vine cu o grămadă de surprize, atât pentru gurmanzi cât și pentru cei care duc dorul unor concerte de calitate.
13:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier Antidrog (6+ani)

Comuniteca Ateliere Gratuite - Atelier Antidrog (6+ani) Teme abordate în funcție de vârsta participanților.
15:00
Iaşi

Vocea de aur a liricii românești-Adriana Severin

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită joi, 26 mai 2022, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 11), la întâlnirea cu conf. univ. dr. Adriana Severin.
17:00
Bucureşti

Corp în spațiu, Spațiu în corp – cu George Plesca

Atelierul va avea la bază exerciții de improvizație, creație și parteneriat care să dezvolte abilitatea corpului de a genera, acumula și adapta soluții în timp real.
18:00
Cluj-Napoca

Politică și literatură în vremea lui Victor Eftimiu

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj
19:00
Braşov

Jocuri de societate ca pe vremuri

Ia-ți prietenii și vino în fiecare joi, să înveți sau să repeți un joc de Piticot, Nu te supăra frate, Stai la coada, Remi, Rentz, Whist, Canasta sau Șeptică.
19:00
Bucureşti

mini-Cafeneaua critică on-line

mini-Cafeneaua critică on-line
19:00
Cluj-Napoca

Quiz Night Caritabil

Ajungem MARI Cluj organizează un Quiz Night Caritabil, unde vrem să dăm împreună formă viselor copiilor cu care lucrăm! 
19:00
Bucureşti

„Instabil”, romanul de debut al Ruxandrei Burcescu – lansare de carte

𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐢, 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, vă invităm pe 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐬𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐊𝐫𝐞𝐭𝐳𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 să urmăriți un dialog despre romanul de debut al 𝐑𝐮𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐁𝐮𝐫𝐜𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝑰𝒏𝒔𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍.

Pentru copii

10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
14:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de pictură

Ne exprimăm din nou libertatea prin Atelierul de pictură din #Comuniteca. Au început înscrierile pentru cei mici!
19:00
Cluj-Napoca

Quiz Night Caritabil

Ajungem MARI Cluj organizează un Quiz Night Caritabil, unde vrem să dăm împreună formă viselor copiilor cu care lucrăm! 

Festivaluri

11:00
Sibiu

ESTE FILM Festival (program ziua a II-a)

Este Film Festival aduce cele mai noi producții europene la Sibiu. Ediția a 6-a are loc între 25 și 29 mai la Sibiu.
11:00
Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare 2022

19-29 mai, Craiova
19:30
Bucureşti

Iridescent 2022

6 mai - 18 iunie, București