Meniu Zile și Nopți

Alege orașul

Marți, 24/05/2022

Concerte

19:00
Bucureşti

Sendecki & Spiegel

Vladyslav Sendecki este considerat unul dintre cei mai vioi și creativi pianiști de pe scena europeană de jazz. Süddeutsche Zeitung l-a numit un “maestru al emoțiilor care produce o virtuozitate muzicală captivantă”.
19:00
Bucureşti

Concert Hooverphonic

Hooverphonic cântă pe 24 mai 2022 la București la Arenele Române, Open Air. 
19:00
Timişoara

Fotgjengeren (US) LIVE la Manufactura

Manufactura îl prezintă pe Christopher Manning, multiinstrumentist din SUA, sub numele de scenă Fotgjengeren
20:00
Cluj-Napoca

Otros Aires – Electrotango from Argentina

Otros Aires, una dintre cele mai populare trupe electro-tango din Argentina, va susține un concert live la Form Space.
20:00
Bucureşti

Concert Elena Gheorghe

Elena și-a obișnuit deja fanii ca show-urile ei să nu fie doar despre muzică, ci despre stare, despre un vibe care unește sute de oameni.
21:00
Bucureşti

Stagiunea de marți

În program: Karl Ditters von Dittersdorf, Giovanni Bottesini, Adolf Misek

Care este melodia ta preferată de la THE BEATLES?

Votează și poți câștiga unul din cele 10 pachete SUNETE THE BEATLES

VOTEAZĂ ACUM!

Teatru

14:00
Timişoara

TESZT 2022 – Ziua 3

Al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, cu participanți din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Germania și România
18:00
Cluj-Napoca

Fata babei și fata moșneagului – Teatru de păpuși

Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
19:00
Cluj-Napoca

Sânziana și Pepelea

Cu Sânziana şi Pepelea redescoperim copilăria teatrului românesc, acea naivitate hazlie, jucăuşă, care grăieşte însă multe adevăruri despre firea românească valabile şi astăzi; un text foarte teatral, cu potenţialităţi scenice, de joc.
19:00
Iaşi

Take, Ianke și Cadîr

„Take, Ianke și Cadîr’’ rămâne o operă semnificativă din două perspective: a scrisului lui Victor Ion Popa și a literaturii dramatice românești din perioada interbelică
19:00
Bucureşti

Universitatea de râsete

În Japonia anului 1940, un tânăr dramaturg de comedie se prezintă la biroul cenzorului pentru a i se aproba cel mai nou text.
19:00
Bucureşti

București Livrator

București Livrator spune povestea Angelei – fostă chelneriță, dată afară din cauza reducerilor de personal în pandemie, care se angajează la o companie multinațională (ficțională) de livrări.
19:00
Braşov

Visul American

,,Visul American” este un spectacol de Iarina Demian cu Tudor Chirilă; scenografie și costume - Irina Moscu; lighting Design - Daniel Klinger; video design - Dilmana Iordanova. Producătorul spectacolului este Teatrul De Comedie.
19:30
Iaşi

Terminal: Brazilia

Spectacol în cadrul programului „Laborator”, care cuprinde proiecte inițiate de actorii Teatrului Național Iași din dorința de a cerceta, de a găsi inspirație într-un proces de lucru care îi pune în centrul atenției, ca nucleu al spectacolului teatral.
19:30
Bucureşti

Nu regret nimic

O poveste care amintește de Leon al lui Luc Besson pune față în față personaje pe cât de întunecate, pe atât de pline de o culoare ca de benzi desenate.
20:00
Cluj-Napoca

Partea 1. Iubirea

Spectacolul abordează tema iubirii în formele ei diverse, urmărind contextele în care învățăm să iubim sau să vorbim despre iubire.
20:00
Bucureşti

Bigamul…după 20 de ani

„Bigamul…după 20 de ani” (Prins în plasă) prezintă încurcăturile și situațiile mai mult decât amuzante provocate de taximetristul John Smith
20:00
Bucureşti

Adio, domnule Haffmann

Regizorul Felix Alexa și scenografa Andrada Chiriac revin pe scena TNB cu Adio, domnule Haffmann, o piesă scrisă de francezul Jean-Philippe Daguerre.

Spectacole

20:00
Bucureşti

Open Mic Show cu Drăcea

Dacă nu v-ați dat seama din afișul evenimentului și aveți de gând să întrebați aiurea: “ Frate, cât timp avem pe scenă? Chiar nu scrie nicăieri, vă bateți joc..”, îți sărim în ajutor și în descriere, astfel te anunțăm că ai 5 minute! 5! “5 înseamnă 5” - Gică Hagi

Expoziții

9:00
Braşov

De la Constantinopol la Athos. Arhitectură și spațiu sacru

Expoziția este dedicată universului arhitectural al lumii creştin-ortodoxe şi bizantine şi face parte dintr-un proiect cultural al arhitectului Teofil Mihăilescu
9:00
Bucureşti

‘Polyperiphery’ – Spații publice după ’89

Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.
9:00
Oradea

Expoziție de Tarantule Vii – Giganții din lumea păianjenilor

ERA Park Oradea găzduiește, începând de vineri, 20 mai, o nouă expoziție de tarantule vii.
10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

RetroRadio – Istorie, tehnică și divertisment

Acest periplu în universul undelor radio prezintă publicului o gamă variată de aparate radio din colecția muzeului, de la cele mai simple (cu galenă), până la cele mai complexe
10:00
Iaşi

Ocupaţii tradiţionale. Agricultura

Cele două săli de expunere dedicate acestei ocupaţii de bază a poporului român includ unelte şi obiecte folosite în muncile agricole, precum şi referinţe despre unele practici rituale specifice cultivării pământului.
10:00
Iaşi

Underground Iași – Istorii redescoperite

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare.
10:00
Iaşi

Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei

Centrul de ceramică țărănească de la Tansa s-a constituit într-un reper al acestei ocupații în regiunea de Nord-Est a Moldovei, ceramica utilitară de tipul celei roșii smălțuite folosite în gospodărie fiind principala categorie lucrată.
10:00
Sibiu

Străin: Familiar. Sibiu: Brașov. Două orașe în Transilvania

Artistul va expune fotografii alb-negru realizate în timpul mai multor călătorii în Transilvania în perioada 2014 – 2018.
10:00
Bucureşti

micro-macro-Trans CORDIAL

Comunitatea Armânã din România organizeazã, împreună cu ARCUB, expoziția “micro-macro-Trans CORDIAL” ce poate fi vizitată la Hanul Gabroveni
10:00
Iaşi

Euro 20. Două decenii de monedă unică europeană

Parcursul extraordinar al monedei unice europene va fi celebrat în cadrul acestui proiect expozițional care marchează și Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai.
10:00
Bucureşti

RDW: Cele 7 planuri ale desenului

În data de 13 mai, publicul este așteptat la expoziția de desene arhitecturale a lui Ștefan Davidovici.
10:00
Bucureşti

Expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României

Arhivele Naționale ale României organizează, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, expoziția Carte veche în biblioteca Arhivelor Naționale ale României.
10:00
Bucureşti

RDW: Conectat la natură (tradiție circulară)

Tradițiile creative sunt o mișcare de deschidere, care se poate transforma continuu, un fel de work in progress.
12:00
Bucureşti

RDW: Flowers and Humans/Homo homini flos est

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare între artiștii contemporani și flori.
12:00
Bucureşti

Quelque Chose cu Ștefan Matei – Pop Up Window Celula

Cel de-al doilea invitat din partea Celului de Artă în programul feat. Kulterra este tânărul artist Ștefan Matei, cu expoziția Quelque Chose.
14:00
Braşov

Expoziția ,,Order 7161. Mărturii” │ Marc Schroeder

Expoziția ,,Order 7161″  este rezultatul unui îndelungat efort de documentare al fotografului Marc Schroeder privind un capitol aproape uitat din istoria Europei postbelice: deportarea 1945 a 70000 de etnici germani din România în lagărele de muncă ale Uniunii Sovietice.
14:00
Cluj-Napoca

Albano Morandi. Hidden on Surface

Suntem fericiţi să vă informăm că dechidem publicului expozitia personala a lui Albano Morandi (Salò, 1958) în spaţiile Galeriei, cu titlul Hidden on surface.
14:00
Cluj-Napoca

I’ve been here before, but they don’t know me

Expoziția va fi deschisă în Studioul Casei Tranzit - Strada George Barițiu 16., Cluj (intrarea dinspre strada Fără Nume)
16:00
Sibiu

”Mirage”, la NO’ HAI – Ambasada Creativă

Artistul sibian Alexandru Cînean propune o expoziție de pictură inspirată de observarea a șase specii de papagali
16:00
Bucureşti

Love Lost

Veți descoperi relicve de povești neterminate, oportunități ratate, traume coagulate și resemnare pașnică. Iubirea pierdută va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanțe de tristețe, furie, nedumerire, durere, recunoștință, și chiar umor.
16:00
Bucureşti

Design Obiect

Prin expoziţia Design Obiect ne propunem să reunim anual cele mai frumoase şi originale proiecte de ceramică contemporană, dedicate designului de interior.
17:00
Braşov

Liviu Mocan – Inima Învierii

După expoziții personale la New York, Chicago, Budapesta sau Reconvilliers, Liviu Mocan aduce la Brașov lucrări care transpun într-un limbaj sculptural sugestiv impactul Învierii în viața noastră de zi cu zi.

Artă & Cultură

10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Bucureşti

Neverland Mythos

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția de gravură cu titlul Neverland Mythos a artistei Rodica Lomnășan.
10:00
Bucureşti

Atelier de artist | Margareta Sterian

Muzeul Național al Literaturii Române a deschis la sediul din Calea Griviței 64-66, un nou spațiu expozițional: Atelier de artist – Margareta Sterian.
10:00
Bucureşti

Expoziția „Nomos”. Himere și Garguie | Christian Paraschiv

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 10 mai 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției cu titlul „Nomos”. Himere și Garguie a artistului Christian Paraschiv.
10:00
Bucureşti

Proiectul cultural şi creativ „Bauhaus 2022”

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Muzeul Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti şi alte instituţii culturale partenere, prezintă proiectul cultural „Bauhaus 2022”
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Bucureşti

I like jewelry and jewelry likes me

O expoziție reverență către Beuys, dar cu un subiect deloc indentificabil cu personajul: bijuteria.
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
12:00
Bucureşti

Rethinking Someş

Expoziţia este deschisă până pe 1 iunie.
12:00
Bucureşti

„Once, on the far side of yesterday”

Expoziția „Once, on the far side of yesterday” prezintă instalația in-situ omonimă realizată de Paul Barbu
13:00
Iaşi

Ziua Europeană a Parcurilor la Enduranch

Sărbătoriți alături de noi Ziua Europeană a Parcurilor, pe 24 mai.
14:00
Bucureşti

Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2

Expoziția „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” propune anul acesta un nou proiect participativ axat pe ilustrarea violenței domestice (re)simțită individual de către femeile din România în contextul pandemic.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
17:00
Bucureşti

Corp în spațiu, Spațiu în corp – cu George Plesca

Atelierul va avea la bază exerciții de improvizație, creație și parteneriat care să dezvolte abilitatea corpului de a genera, acumula și adapta soluții în timp real.
17:00
Bucureşti

Lansare CD | „10 CÂNTECE… DE 10”

Lansarea CD-ului cu muzică pentru copii „10 cântece… de 10”, semnat de Mihai Alexandru, pe versurile Marinei Almășan.
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!
18:00
Bucureşti

Încrede-te în tine – Grup de dezvoltare personală

Acest grup face parte din programul de dezvoltare personală destinat tinerilor cu vârste între 18-30 de ani, dezvoltat de Asociația Respiro.
19:00
Bucureşti

Concurs de Rentz

Vom juca un meci de Rentz, cu așezarea la mese prin tragere la sorți.
19:00
Bucureşti

Avem oare cu toții destin?

Conferință susținută de Gabriel Liiceanu, urmată de un dialog cu Cătălin Ștefănescu
19:30
Bucureşti

Un poet, un prozator, un vin #2

Vă așteptăm la o nouă întâlnire din cadrul proiectului Un poet, un prozator, un vin.
20:00
Oradea

QUIZ TIME in Columbus

Dăm startul unui nou sezon Quiz Time in Columbus! Acesta se va desfășura în decursul următoarelor 3 luni, finalizându-se la sfârșitul lunii Iunie! Vino împreună cu prietenii tăi în Columbus Cafe și testați-vă cunoștințele de cultură generală, logică și gândire deductiva!
20:00
Cluj-Napoca

Clubul de Carte SF & Fantasy

Citim cartea și marți, 24 mai, de la ora 20:00, ne vedem toți pe Zoom!
21:00
Bucureşti

Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice

Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice / My First American: Transatlantic Encounters and Portraits
21:00
Cluj-Napoca

Guest Who? Claudiu Văcăruș

Și-a început cariera de profesionist la Flair Angel, un bar iconic pentru bartendingul românesc. A continuat în spatele barului la Londra, unde a lucrat într-unul din cele mai apreciate restaurante din Chelsea (Chelsea Ivy Garden).
22:00
Cluj-Napoca

Glow Parade

For reservation call: 0759 190 600

Alte evenimente

10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Iaşi

Romanian Creative Week 2022

Săptămâna Creativă Română (RCW22) reunește sinergic majoritatea domeniilor industriilor creative (arhitectură, artele spectacolului, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.).
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
10:30
Bucureşti

Naraţiuni materiale: Artist talk cu Melanie Isverding şi Dan Pierşinaru

Expoziția are loc in perioada 6-28 mai la Pavilion 𝙂𝙊𝙀𝙏𝙃𝙀, Calea Dorobanți 32.
13:00
Iaşi

Ziua Europeană a Parcurilor la Enduranch

Sărbătoriți alături de noi Ziua Europeană a Parcurilor, pe 24 mai.
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
17:00
Bucureşti

Corp în spațiu, Spațiu în corp – cu George Plesca

Atelierul va avea la bază exerciții de improvizație, creație și parteneriat care să dezvolte abilitatea corpului de a genera, acumula și adapta soluții în timp real.
17:00
Bucureşti

Lansare CD | „10 CÂNTECE… DE 10”

Lansarea CD-ului cu muzică pentru copii „10 cântece… de 10”, semnat de Mihai Alexandru, pe versurile Marinei Almășan.
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!
18:00
Bucureşti

Încrede-te în tine – Grup de dezvoltare personală

Acest grup face parte din programul de dezvoltare personală destinat tinerilor cu vârste între 18-30 de ani, dezvoltat de Asociația Respiro.
19:00
Bucureşti

Concurs de Rentz

Vom juca un meci de Rentz, cu așezarea la mese prin tragere la sorți.
19:00
Bucureşti

Avem oare cu toții destin?

Conferință susținută de Gabriel Liiceanu, urmată de un dialog cu Cătălin Ștefănescu
19:30
Bucureşti

Un poet, un prozator, un vin #2

Vă așteptăm la o nouă întâlnire din cadrul proiectului Un poet, un prozator, un vin.
20:00
Cluj-Napoca

Clubul de Carte SF & Fantasy

Citim cartea și marți, 24 mai, de la ora 20:00, ne vedem toți pe Zoom!
21:00
Bucureşti

Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice

Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice / My First American: Transatlantic Encounters and Portraits
21:00
Cluj-Napoca

Guest Who? Claudiu Văcăruș

Și-a început cariera de profesionist la Flair Angel, un bar iconic pentru bartendingul românesc. A continuat în spatele barului la Londra, unde a lucrat într-unul din cele mai apreciate restaurante din Chelsea (Chelsea Ivy Garden).
22:00
Cluj-Napoca

Glow Parade

For reservation call: 0759 190 600

Pentru copii

10:00
Bucureşti

Creaturi ascunse

Veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate.
10:00
Bucureşti

Aniversare cu Extra atmosferă, fără limite

La Sun Plaza, aniversarea se sărbătorește cu extra atmosferă, fără limite și o călătorie intergalactică!
10:00
Cluj-Napoca

HopaHopa

Cel mai mare spațiu de joacă 100% gonflabil, din inima Transilvaniei te așteaptă!
16:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de construcție LEGO

Continuăm seria de ateliere pentru grupuri, dar și pe cele cu înscriere individuală din Comuniteca.
18:00
Cluj-Napoca

Fata babei și fata moșneagului – Teatru de păpuși

Respectând firul poveștii lui Ion Creangă, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și smerenie, despre bine și rău.
18:00
Oradea

Comuniteca Ateliere Gratuite – Atelier de teatru (limba maghiară, 8-14 ani)

Aveți un copil căruia îi place scena, să recite poezii sau să spună povești? Atunci aici e locul lui!

Festivaluri

11:00
Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare 2022

19-29 mai, Craiova