Meniu Zile și Nopți
Bărbați de succes 2023

Succesul nu se numără, se simte

Dacă ar fi să faci un top al bărbaților de succes din România, te-ai folosi de statistici, de algoritmi, de cifre, de inteligență artificială? Sau l-ai face după cum simți, după cum îți spune intuiția și felul în care sunt percepuți în mentalul colectiv acei bărbați pe care i-ai propune? Un bărbat de succes este unul care se compară constant cu ceilalți, cu concurența? Sau este unul căruia nici măcar nu-i pasă de ce fac și cum se plasează ceilalți, iar singura măsură pe care o are este propria-i persoană?

An de an, avem această curiozitate, de a afla de la voi care sunt cei mai de succes bărbați din România. Suntem siguri că atunci când ne dați răspunsurile nu o să stați să căutați pe internet tot felul de cifre și statistici, nu o să vă puneți răspunsurile la îndoială, ci o să le dați fix pe alea pe care le simțiți a fi cele mai apropiate de voi. O să ne dați măsura voastră, cum ar veni, iar noi o redăm aici fără nicio modificare. Am observat că de la an la an ea diferă, uneori e una, alteori e alta, și e normal să fie așa. De aia și repetăm acest top la un interval destul de mare încât să permită o resetare, un refresh, o regândire și o reașezare, în funcție de ce s-a mai schimbat în lume și în voi, în noi toți. Nimic nu rămâne bătut în cuie, nici măcar succesul… sau poate cu atât mai mult succesul.

Succesul e o chestie volatilă. Cei care îl au știu asta foarte bine, prea bine. Azi îl ai, mâine poate căpăta o cu totul altă valență, pentru că succesul nu stă în dovezi incontestabile. Succesul se simte. Se simte de către cei care-l oferă, se simte de către cei care îl primesc și se simte de către cei care și-l doresc.

Poți să ai toți banii din lume, dar lumea să nu te perceapă drept o persoană care a cunoscut succesul. Poți face performanță, indiferent de domeniu, dar în mințile oamenilor să nu exiști, atunci când vine vorba de o scară ierarhică a succesului. Succesul se simte, îl simți și, cel mai important, îl faci să fie simțit de cei din jurul tău. Altfel, atunci când succesul nu e împărtășit, nu e oferit și nu e „simțit”, el se risipește și poate căpăta chiar conotații negative.

Imagine

Ion ȚIRIAC • Locul 1 • Bărbați de succes 2023

Ion Țiriac a cucerit inimile românilor cu mult înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Generațiile mai tinere poate nu știu, dar Țiriac a fost, între 1958 și 1964, membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Asta înainte să devină un jucător de tenis care s-a impus pe scena internațională. În 1970, el a câștigat împreună cu Ilie Năstase, turneul de la Roland Garros.

de Gruia Dragomir

Imagine

Gheorghe HAGI • Locul 2 • Bărbați de succes 2023

Orice român care iubește fotbalul are un loc special în inimă pentru Hagi. Niciodată fotbalul românesc n-a arătat mai bine ca în perioadă, în care Hagi a jucat la echipa națională. De aceea e foarte greu de imaginat un top al românilor de succes fără ca Hagi să fie prezent pe o poziție fruntașă.

de Gruia Dragomir

Imagine

David POPOVICI • Locul 3 • Bărbați de succes 2023

În niciun caz nu are averea lui Țiriac și nici cariera sportivă a lui Hagi, dar într-un scurt interval de timp, David Popovici, la doar 19 ani, a făcut ca lumea întreagă să-și întoarcă privirile admirativ și către steagul României, pe care l-a purtat tot timpul cu mândrie.

de Gruia Dragomir

Imagine

Gheorghe ZAMFIR • Locul 4 • Bărbați de succes 2023

Gheorghe Zamfir, supranumit și Regele Naiului, este unul dintre marii muzicieni ai lumii, cu o carieră fabuloasă, ce se întinde pe mai bine de 55 de ani. În acest interval a compus peste 300 de lucrări ce trec naiul prin toate stilurile, de la folcloric la simfonic.

de Gruia Dragomir

Imagine

SMILEY • Locul 5 • Bărbați de succes 2023

În oricare dintre rolurile pe care și le-a asumat în cariera sa, de interpret, compozitor, producător, om de televiziune, actor și, mai nou, tată, Smiley s-a făcut întotdeauna remarcat și a fost luat de mulți ca model. Pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, el este unul dintre cei mai populari artiști pop din România.

de Gruia Dragomir

Imagine

Daniel DINEȘ • Locul 6 • Bărbați de succes 2023

Daniel Dineș a reușit să devină într-un interval relativ scurt, de 16 ani, cel mai bogat român. Chiar dacă în momentul de față nu mai deține acest titlu, Dineș rămâne unul dintre cei mai bogați români și un model atunci când vine vorba despre perseverență și reușită în domeniul IT.

de Gruia Dragomir

Imagine

Victor REBENGIUC • Locul 7 • Bărbați de succes 2023

Victor Rebengiuc are o carieră impresionantă, fiind cu siguranță unul dintre cei mai importanți oameni de teatru şi televiziune din istoria României. A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „Mândrie”, iar în 1964 a cucerit publicul cu rolul din „Pădurea spânzuraţilor”. Însă, rolul care s-a lipit cel mai bine de el a fost cel din „Moromeții”, din 1986.

de Gruia Dragomir

Imagine

Tudor CHIRILĂ • Locul 8 • Bărbați de succes 2023

Tudor Chirilă a fost întotdeauna un artist cu mare priză la public, dar în ultimii ani, el a devenit una dintre cele mai apreciate personalități publice, un cântăreț și actor extrem de respectat, dar și un om de televiziune la mare căutare. S-a născut în București, pe 28 mai 1974, și este fiul regretatului gazetar sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian.

de Gruia Dragomir

Imagine

Horia BRENCIU • Locul 9 • Bărbați de succes 2023

Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, acest talentat interpret, compozitor și prezentator TV și-a câștigat locul în inimile publicului prin vocea sa inconfundabilă și harul de a crea momente muzicale memorabile. Însă, Horia Brenciu este iubit de români mai ales pentru optimismul său și energia pozitivă molipsitoare, pe care le are indiferent ce ar face.

de Gruia Dragomir

Imagine

Ștefan BĂNICĂ Jr. • Locul 10 • Bărbați de succes 2023

Fiul celebrului actor Ștefan Bănică (senior) și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu, Ștefan Bănică Jr. este una dintre vedetele cu o foarte mare bază de fani de toate vârstele. La cei 56 de ani ai săi, Bănică și-a construit o carieră incredibilă, care se întinde pe trei decenii, atât ca actor, compozitor, cântăreț, cât și ca regizor, producător și moderator TV.

de Gruia Dragomir

Imagine

Locurile 11-50 • Bărbați de succes 2023

Topul final a rezultat în urma voturilor online, pe site-ul www.barbatidesucces.ro

de Redacția Online Zile și Nopți

barbati de succes 2023
Bărbați de succes 2023
Bărbați de succes 2023
Bărbați de succes 2023
Caută