Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2024
Viața Orașului / Jurnal de gurmand

Jurnal de gurmand: ”Parfum de noiembrie” de Corina Gruber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Jurnal de gurmand: ”Parfum de noiembrie” de Corina Gruber Share Jurnal de gurmand: ”Parfum de noiembrie” de Corina Gruber
Jurnal de gurmand: ”Parfum de noiembrie” de Corina Gruber


Jurnal de gurmand – Noiembrie aduce cu sine aroma gutuilor, un fruct ce reușește să păstreze în sine căldura verii, dar, în același timp, te duce cu gândul la zilele reci de iarnă.

Cu o textură unică și gust ușor astringent, gutuile apar pe mesele din piețe în acest sezon, dar, de multe ori, sunt asociate doar cu preparatele dulci. Aroma lor versatilă oferă, însă, oportunitatea de a experimenta rețete dulci și sărate, într-o armonie ce aduce aminte de mesele în familie, de focul din sobă și de mirosul dulce-acrișor care umple bucătăria. Iată doar câteva dintre nenumăratele feluri de mâncare ce se pot face cu gutui.

Dulce de Membrillo

Inspirat de tradițiile mediteraneene, Dulce de Membrillo este o pastă densă și aromată, specifică Spaniei. Preparat din gutui coapte, zahăr și puțină lămâie, acest gem de gutui devine o adevărată delicatesă atunci când e combinat cu brânzeturi tari, cu arome intense.

Se servește adesea alături de Manchego, brânza spaniolă cu lapte de oaie, într-o combinație care reușește să impresioneze chiar și cele mai rafinate gusturi. Este genul de preparat pe care îl savurezi încet, bucățică cu bucățică, lăsând aromele să se întrepătrundă.

Mâncare de gutui cu pui

Mâncarea de gutui cu pui este unul dintre acele feluri tradiționale românești care surprinde prin simplitatea ingredientelor, dar complexitatea aromelor. Nu las să treacă lunile de iarnă fără a prepara mâncarea de gutui cel puțin o dată. În acest fel de mâncare, gutuile își împrumută dulceața subtilă, carnea de pui capătă o frăgezime aparte, iar sosul ușor caramelizat completează perfect preparatul.

Gustul ușor dulce-acrișor al gutuilor se împletește minunat cu carnea de pui, creând un fel cald și reconfortant, ideal pentru zilele mohorâte de noiembrie.

Salată de gutui cu rucola, brânză de capră și nuci

Salata de gutui cu rucola, brânză de capră și nuci este ideală ca aperitiv sau garnitură de toamnă. Această salată oferă un contrast între dulceața gutuilor, amăreala de rucola și textura cremoasă a brânzei de capră, fiind completată de nucile crocante. Feliile de gutui sunt tăiate subțire și pot fi servite fie crude, fie caramelizate ușor în tigaie pentru o notă și mai intensă de dulceață.

Este o salată care aduce o parte din natura toamnei direct pe farfurie, un festin de texturi și gusturi în care fiecare ingredient își joacă rolul, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat.

Jurnal de gurmand: ”Parfum de noiembrie” de Corina Gruber

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută