ÎNCEPUTUL
După 25 de ani petrecuți în Melbourne, Australia, Adriana Nedelcu s-a relocat la Sibiu în 2022. Inițial a venit în concediu, însă farmecul și magnetismul Sibiului au convins-o să rămână.
Doi ani mai târziu, în această vară, își deschide un cabinet de beauty și sănătate și o cafenea cu un concept unic în Sibiu: High Tea. Atât cabinetul, cât și cafeneaua Magic Garden se află pe strada Bălcescu 9, în curte.
Magic Garden are 25 de locuri în interior și 35 de locuri pe terasă. Într-un oraș în care cele mai multe localuri par destinate exclusiv turiștilor, Magic Garden își dorește să fie în primul rând un loc de întâlnire pentru sibieni, pentru oamenii de business și pentru oricine își dorește o experiență deosebită.
CONCEPTUL
High Tea este o tradiție prin excelență britanică. Conceptul datează de la începutul secolului al XIX-lea, când Anna, a șaptea ducesa de Bedford, l-a introdus pentru a servi ceaiul cu gustări ușoare după-amiaza târziu pentru a umple golul dintre prânz și cină.
High Tea se referă la înălțimea fizică a mesei pe care e servit ceaiul: masă înaltă precum cea la care se servește mâncarea. Conceptul a câștigat rapid popularitate în întreaga lume, mai ales pentru că era încă o ocazie de a reuni oamenii la masă și de a socializa.
MENIUL
Chintesența meniului constă în platourile ”Magic” concepute pentru fiecare moment al zilei, pentru de la 1 la 4 persoane.
Platoul de dimineață include un sandviș (la alegere dintre trei tipuri: cu somon, cu prosciutto sau vegetarian), dulciuri (de la macarons la eclere) și o băutură la alegere (un pahar de vin, prosecco sau o limonadă).
Platoul de prânz include un pahar de vin, brânzeturi, prosciutto, măsline.
Pe platoul de seară se regăsește o selecție de brânzeturi speciale, prosciutto, măsline și un pahar de prosecco sau vin la alegere (roșu, rosé sau alb).
Preparatul vedetă din meniu se numește ”Magic Coffee” și se servește în trei recipiente: cafea (un espresso simplu sau dublu), băutură (lichior) și desert (înghețată de vanilie), care se amestecă înainte de a fi consumat.
Meniul include și dulciuri gluten free și preparate pentru vegetarieni.
ARTICOL DE RĂZVAN SĂDEAN, apărut în revista Zile și Nopți Sibiu, nr. 14, 16-31 august 2024
Un răspuns
Care e numarul de telefon pt rezervare