Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/07/2024
Film

PREMIERĂ | „Fly Me to the Moon”: Despre misiunea Apollo 11, cu multă… dragoste

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii PREMIERĂ | „Fly Me to the Moon”: Despre misiunea Apollo 11, cu multă… dragoste Share PREMIERĂ | „Fly Me to the Moon”: Despre misiunea Apollo 11, cu multă… dragoste
Fly Me to the Moon


„Fly Me to the Moon”: Despre misiunea Apollo 11, cu multă… dragoste

Pornind de la fondul istoric marcant al evenimentelor care au avut ca rezultat al misiunii NASA aterizarea pe Lună, mixul de comedie-dramă-film romantic Fly Me to the Moon (Trimite-mă la Lună) îi are în rolurile principale pe mult îndrăgiții Scarlett Johansson și Channing Tatum, fiind așteptat și creând deja valuri printre cinefilii de pretutindeni, entuziasmați să-i vadă pe cei doi împreună în cinematografe.

Lungmetrajul urmărește relația profesionalo-romantică tumultoasă dintre Kelly Jones (Scarlett Johansson), specialistă în marketing, și Cole Davis (Channing Tatum), directorul responsabil de misiunea Apollo 11.

Dar cum ajung drumurile celor doi să se intersecteze, făcând parte totuși din lumi care în aparență par a fi diferite?

În contextul unuia dintre cele mai mare triumfuri ale erei spațiale, președintele SUA încearcă să evite orice formă de eșec, subliniind importanța colosală a întregii misiuni chiar prin recurgerea preventivă la…înscenarea unei false aselenizări, ca plan secundar, în cazul în care misiunea eșuează.

Așadar, Jones este introdusă în film ca arma secretă adusă de Casa Albă în misiune pentru a colabora cu Cole cu obiectivul de a-i învinge pe ruși în „cursa către Lună” din 1969.

Fly Me to the Moon

Conflictul se conturează în jurul viziunilor diferite ale celor două personaje principale: în timp ce pentru Kelly, scopul scuză mijloacele, pentru Cole, Apollo 11 este mai mult decât un produs media, reprezentând „atingerea imposibilului”, declară Channing Tatum.

Dinamica dintre cei doi, ritmul alert și suspansul din jurul misiunii Apollo 11, precum și felul în care directorul reușește să creeze în același timp un produs cinematografic amuzant și ușor de vizionat, dar și o dramă cu o morală valoroasă fac din Fly Me to the Moon un film pe care nu trebuie să-l ratezi vara asta.

În Fly Me to the Moon, Johansson este prezentă atât în fața camerei de filmat, cât și dincolo de ea, în rol de producător, prin intermediul companiei sale, These Pictures, fondată alături de Jonathan Lia.

După un scenariu de Rose Gilroy, avându-l ca director pe Greg Berlanti (cunoscut pentru Love, Simon, The Flash, DC’s Legends of Tomorrow,  Riverdale) și cu o distribuție cu nume sonore, precum Jim Rash, Woody Harrelson, Anna Garcia, Donald Elise Watkins sau Ray Romano, pelicula va putea fi vizionată pe marile ecrane începând cu 12 iulie 2024.

Text de MĂDĂLINA LEFTER | PREMIERE

Citește mai multe articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută