Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2024
Viața Orașului / CityZen

”Vara sau iarna?” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Vara sau iarna?” de Cristina Bălău Share ”Vara sau iarna?” de Cristina Bălău


Zilele nebune de căldură din ultima vreme m-au făcut să duc cu atât mai tare dorul iernii. Da, sunt unul din oamenii aceia care iubesc mai mult gerul decât canicula. Iarna, oricâte grade cu minus ar fi, merg spre job cu plăcere pe jos, îmbrăcată ca un Moș Gerilă. În schimb, vara sunt morocănoasă, fug de soare exact așa cum fuge liliacul de lumină, mă enervez că am prea multe straturi de piele care-mi țin de cald și lista poate continua.

Am fost întrebată dacă frustrarea vine și din faptul că vara pentru mine nu e perioadă de concedii, ci de proiecte multe și muncă uneori până târziu în noapte, dar adevărul e că, nici daca nu aș avea proiecte, nu ar fi o plăcere să plec în concediu pe temperaturile acestea, în special în condițiile în care în alte țări e chiar mai cald decât aici. Ar fi, deci, insuportabil și de neconceput pentru această Elsa care vă scrie acum din confortul unui birou răcorit, cu jaluzele care țin soarele arzător departe.

Întrebarea mea este, de fapt, pentru voi cei care iubiți vara și vă bucurați de temperaturile astea de făcut ochiuri și cartofi prăjiți direct pe capota mașinii: Iarna, când e frig de îngheață pietrele (uneori la propriu), și voi vă ascundeți așa cum o fac eu vara? Trageți plăpumioara până la dinți și hibernați până ies primii ghiocei?

Nu mă înțelegeți greșit; un maraton de Harry Potter, cu ciocolată caldă, vin fiert și sandvișuri calde nu sună rău niciodată, dar în timp ce vă scriu toate acestea nu pot să nu mă imaginez și pe o pârtie, cu fața în zăpadă și pot să simt frigul și să-mi văd roșeața din obraji. Oh, Doamne! Ce imagine!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută