Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/06/2024
Artă & Cultură

Proiectul ”Poteci incluzive” la final

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiectul ”Poteci incluzive” la final Share Proiectul ”Poteci incluzive” la final


Asociația Diakoniewerk International este încântată să anunțe finalizarea cu succes a celei de a treia ediții a proiectului „Poteci incluzive”, un demers deosebit dedicat persoanelor cu dizabilități. Proiectul, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu cu suma de 20.000 lei, care a avut drept scop oferirea unor experiențe unice și împlinitoare, promovând incluziunea socială și dezvoltarea personală a participanților.

Prima etapă a proiectului, desfășurată pe 23-24 mai 2024, a avut loc în pitorescul oraș Avrig. Această etapă a fost marcată de vizite la câteva dintre cele mai importante și impresionante atracții culturale și istorice ale orașului.  În prima zi, participanții au vizitat Muzeul Avrig, au participat la un atelier de țesătorie tradițională condus de doamna Rodica Ispas și au luat parte la un joc interactiv de reconstituire istorică organizat de Nicoleta Ocneriu. În a doua zi, sub ghidajul Nicoletei, grupul a explorat Biserica Evanghelică și Biserica Ortodoxă, încheind cu o vizită la magnificul Palat Brukenthal, admirând arhitectura și istoria acestor locații deosebite.

A doua etapă, desfășurată pe 17-18 iunie 2024, a fost o incursiune în spectaculoasa Valea Avrigului și a început cu o drumeție ghidată de Nicoleta Ocneriu, de la Casa Albert, unde am fost cazați, ne-am aventurat către Ferma de Cerbi. Drumeția a fost o ocazie minunată pentru participanți de a se bucura de natură, culminând cu un picnic de fructe la marginea unui râu, oferind un moment de relaxare și socializare. În a doua zi, am vizitat Parcul Brambura, unde participanții au avut ocazia să vadă diverse animale, inclusiv alpaca și iepurași, și am explorat Casa Întoarsă, o atracție unică și fascinantă. Pe drumul de întoarcere, ecologul Mihaela Sava ne-a îndrumat în colectarea plantelor pentru un ierbar, pe care l-am creat odată ajunși la cazare. Tinerii au avut parte de o surpriză plăcută: din plantele adunate, au realizat amprente botanice, pe care le-au înrămat și le-au primit cadou, păstrând astfel o amintire frumoasă a acestei experiențe.

Proiectul „Poteci incluzive” a oferit persoanelor cu dizabilități care au participat oportunitatea de a experimenta activități culturale și recreative într-un mediu accesibil și incluziv. Prin vizite la obiective istorice, ateliere de meșteșuguri tradiționale, drumeții și activități în natură, participanții au avut șansa de a se dezvolta personal și social, de a-și extinde orizonturile și de a-și crea amintiri de neuitat. Proiectul a promovat incluziunea, a încurajat interacțiunea socială și a contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pentru aceste persoane, demonstrând că barierele pot fi depășite prin sprijin și implicare comunitară. Suntem mândri de succesul acestei ediții și ne angajăm să continuăm eforturile pentru a oferi noi oportunități de incluziune și dezvoltare pentru persoanele cu dizabilități.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută