Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/06/2024
Film Lifestyle Viața Orașului

Cinemauri alternative din Capitală

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Cinemauri alternative din Capitală Share Cinemauri alternative din Capitală
cinemauri alternative bucuresti


București | Cinemauri alternative din Capitală

Într-o lume plină de cinematografe ultramoderne și aglomerate din mall-uri, alege să mergi la film la un cinematograf ca pe vremuri.

Martore tăcute ale unei epoci de mult apuse, sălile vechi de cinema te ajută să ai parte de o experiență autentică și intimă, departe de agitația și comercializarea excesivă… să mai menționăm și că prețul biletelor este mult mai mic?!

Cinema Elvire Popesco

cinemauri alternative bucuresti

Bulevardul Dacia nr. 77

Situat pe Bulevardul Dacia, ca parte a Institutului Francez din București, sala de cinema Elvire Popesco îi poartă numele faimoasei actrițe franceze de origină română și se regăsește în rețeaua Europa Cinéma.

cinemauri alternative bucuresti

Sala Elvire Popesco rulează de la filme vechi semnate de regizori francezi, europeni, la premiere și până la evenimente cinematografice precum: Festivalul Filmului Francez, Anim’est sau Ciné-club Next.

Cinemateca Union

cinemauri alternative bucuresti

Strada Ion Câmpineanu nr 21

Membru al rețelei Europa Cinéma, cinema Union este administrat de Arhiva Națională de Film și deține o singură sală de proiecție, sub numele de Paul Călinescu.

cinemauri alternative bucuresti

Cu un aer încă boem și după renovare, sala funcționează încă din secolul XX și este printre puținele cinemauri vechi din București care încă este în funcțiune. La Union poți viziona atât filme vechi artistice consacrate, cât și pelicule care rulează în mall și, totodată, participa la evenimente culturale cinematografice.

Cinemateca Eforie

cinemauri alternative bucuresti

Strada Eforie nr. 2

A doua sală de cinema a Arhivei Naționale de Film, în Sala Jean Georgescu oamenii vin să se destindă la un film încă din anii ‘80. Cu o capacitate de peste 350 de locuri, Eforie este un cinema istoric, unde poți viziona filme clasice, de artă sau autohtone.

cinemauri alternative bucuresti

Alternative la sălile de cinema din centrele comerciale sunt: Cinema Muzeul Țăranului Român, Sala Luceafărul, Cinema Europa, iar biletele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro.

Text de Mădălina Lefter

Cover Image by Pixabay

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută