Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2024
Artă & Cultură / Teatru

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc la Teatrul PODUL

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc la Teatrul PODUL Share Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc la Teatrul PODUL
Spectacolul lectură „Citește-mă!" va avea loc la Teatrul PODUL


Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” – Ateliere de autocunoaștere prin scris, dedicat copiilor de clasa a VI-a și a VII-a, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” și Școala Gimnazială „FERDINAND I” din București. 

Sub coordonarea Oanei Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaelei Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Anei Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică), copiii au experimentat atât prin introducerea în teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut – fie el literatură (primul și cel mai cunoscut mediu de receptare a cuvântului scris), monolog și scenariu de film. Toate textele rezultate vor fi disponibile într-un volum online pe platforma LiterNet.ro, devenind accesibile publicului larg. 

Spectacolul lectură „Citește-mă!" va avea loc la Teatrul PODUL

Despre procesul de lucru și atmosfera generală a atelierelor, Oana Răsuceanu povestește:

Lucrul cu și alături de cei care abia pășesc în adolescență reprezintă, de fiecare dată, o provocare – să le stimulezi într-un mod productiv și creator imaginația, să le înțelegi și să îi ajuți să-și fructifice sensibilitatea. Îmi place să mă las surprinsă de inteligența lor intuitivă, de profunzimea emoțiilor prin care navighează, de cele mai multe ori, pentru prima oară în procesul de scriere bazată pe introspecție și meditație, mai puțin pe fantezie; am reușit să mă bucur odată cu ei atunci când își descoperă greșelile și își caută singuri soluțiile.

Textele tinerilor autori stau, de asemenea, la baza unui spectacol lectură, dedicat participanților, profesorilor, părinților și publicului invitat. Spectacolul lectură „Citește-mă!” va are loc luni, 17 iunie 2024, de la ora 19:00 și va fi găzduit de Teatrul PODUL aflat pe Calea Plevnei, nr. 61 (Casa de Cultură a Studenților – București). Distribuția este formată din actrițele Adina Andrei, Irina Velcescu, Lavinia Pele

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută