Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 17/06/2024
Film

PREMIERA | „The Bikeriders: Clubul vandalilor”

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii PREMIERA | „The Bikeriders: Clubul vandalilor” Share PREMIERA | „The Bikeriders: Clubul vandalilor”
the bikeriders


The Bikeriders: Clubul vandalilor

Un film despre apartenență, comunitate și rebeliune

The Bikeriders se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România pe 21 iunie, oferind publicului o incursiune fascinantă în lumea dură a cluburilor de motocicliști din anii ’60. Regizat de Jeff Nichols (Mud, Shotgun Stories, Loving), cunoscut pentru capacitatea sa de a crea povești intense și personaje memorabile, acest film se anunță a fi unul dramatic, dar, în același timp, plin de dinamism și elemente de acțiune.

Inspirat din volumul de fotografie al lui Danny Lyon, The Bikeriders prezintă viața membrilor unui club fictiv de motocicliști din Chicago, explorând drumul către ascensiune al clubului Vandals MC, marcat de momente tensionate și conflicte interne. Cartea lui Lyon, publicată în 1968, oferă o documentare vizuală și narativă a acestei subculturi, capturând spiritul rebel și complexitatea relațiilor dintre membrii clubului​.

Povestea filmului se concentrează pe transformarea Vandals MC dintr-o comunitate marginală într-o organizație criminală extrem de violentă.

the bikeriders

Această tranziție este exploatată prin intermediul personajelor centrale: Benny, interpretat de Austin Butler, un tânăr carismatic Johnny, liderul complex al clubului, jucat de Tom Hardy, și Kathy, soția lui Benny, interpretată de Jodie Comer.

the bikeriders

După premiera sa la Festivalul de Film de la Telluride, The Bikeriders a primit recenzii entuziaste, fiind lăudate atât regia, cât și distribuția. Criticii americani au apreciat filmul pentru modul în care combină violența și emoția, reușind să capteze esența vieții de motociclist cu o autenticitate remarcabilă. Filmul a fost descris ca o piesă de memorie frapantă, evidențiind amintiri puternice și pline de impact.

the bikeriders

De asemenea, a fost subliniat modul în care umanizează figuri adesea greșit reprezentate pe marele ecran, oferind o perspectivă profundă și empatică asupra vieților și relațiilor dintre membrii clubului de motocicliști.

the bikeriders

Efectele speciale și secvențele de acțiune sunt spectaculoase, aducând un plus de adrenalină scenariului. Cursele pe motociclete și confruntările dramatice sunt realizate cu o atenție deosebită la detalii, oferind o experiență vizuală captivantă cu ajutorul unor cadre bine gândite.

Așadar, această poveste despre căutarea identității și confruntarea cu transformările inevitabile ale vieții merită văzută în cinematografe.

În esență, filmul explorează temele loialității și ale sacrificiului, invitându-ne să reflectăm asupra propriilor noastre relații și alegeri, un memento puternic al faptului că, indiferent de cale, rămânem constant angrenați în căutarea de apartenență și sens.

Text de Delia Mitrache | Film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută