Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2024
Viața Orașului

Ce ne place și ce nu ne place vara în Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place vara în Sibiu Share Ce ne place și ce nu ne place vara în Sibiu


Vara în Sibiu are un feeling aparte de vacanță continuă, indiferent că ești turist sau localnic.

Poate și pentru că orașul e animat cu terase, turiști și festivaluri non-stop. Îți spunem cum și unde ne putem bucura de zilele călduroase de vară în oraș, dar și către ce destinații de vacanță putem zbura direct.

O fi minunată vara și Sibiul frumos, dar tot am găsit și câteva lucruri care ne plac mai puțin.

Ce ne place și ce nu ne place vara în Sibiu
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS

Ne place că începutul verii coincide cu Festivalul Internațional de Teatru – FITS. Așa cum Cannes are festivalul de film și Veneția bienala de artă, Sibiul are FITS: 10 zile de sărbătoare pline cu spectacole.

Ne place că avem 5 destinații de vacanță: Antalya – Turcia, Creta și Rhodos – Grecia, Hurghada – Egipt și Monastir – Tunisia. Plus, 5 rute noi din iulie către Barcelona, Roma, Milano, Stuttgart și Nürnberg.

Ne place că avem posibilitatea de a merge la plajă și scăldat sau de a practica sporturi nautice fără să ieșim din oraș. Lacul Binder e o alternativă la Ștrand, plus câteva facilități pe care le găsești doar aici.

Ne place că și dacă n-ai nicio escapadă programată pe timpul verii și rămâi la Sibiu, se simte tot ca o vacanță. Contribuie din plin pietonala doldora de turiști și piațetele în care mereu se întâmplă ceva.

Ce ne place și ce nu ne place vara în Sibiu
Lacul Binder

Nu ne place că Sibiul nu are încă un Aqua Park. Subiectul este din nou scos de la sertar pentru că se apropie alegerile pentru Primărie, iar promisiunile nu costă. Dar Aqua Park-ul e tot doar pe hârtie.

Nu ne place că nu avem diversitate atunci când vine vorba de făcut baie în aer liber. Avem Ștrandul cel de toate zilele și, mai recent, Lacul Binder. Pentru un oraș de talia Sibiului, oferta e cam sărăcuță.

Nu ne place că centrul orașului este sufocat vara de terase. Cultura ieșitului în oraș se rezumă tot la triada: Piața Mare, Piața Mică și Bălcescu. E nevoie de alternative, dar și de umblat la mentalitate.

Nu ne place că pe perioada verii Bălcescu capătă un aer de faleză: oameni în șlapi, copii dezbrăcați jucându-se la arteziana din Piața Mare, tonete peste tonete cu înghețată de ”lux”, ”bună ca în Italia”.

TEXT DE RĂZVAN SĂDEAN, apărut în revista Zile și Nopți Sibiu, nr. 9, 1-15 iunie 2024

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută