Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2024
Viața Orașului

Salut, Sibiu: ”Tu când ai fost ultima oară la Teatrul Gong?” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Salut, Sibiu: ”Tu când ai fost ultima oară la Teatrul Gong?” de Monika Tompos Share Salut, Sibiu: ”Tu când ai fost ultima oară la Teatrul Gong?” de Monika Tompos


De câte ori nu ai simțit că totul în jur se întâmplă mult prea repede?

Că oricât ai încerca să faci un lucru pur și simplu nu reușești, oricât ai exersa și oricât ți-ai da silința? Că oricât de bine pregătit ai fi, atunci când trebuie să vorbești sau să explici ceva în fața unei audiențe, te simți dintr-o dată pierdut. De câte ori nu ai uitat comenzile care ți s-au dat și ai ales fără să vrei, sau poate cu voiță, să faci pur și simplu ce-ți trece ție prin cap? Iată, așa se simte și Elian. Robotul Elian, personajul central din cel mai nou spectacol de la Teatrul Gong: „Harta lui Elian”.

Spectacolul dezvăluie un univers unde cuvintele nu sunt doar cuvinte, ci enigme care trebuie descifrate, iar eroul, Elian, este un dislexic în cea mai pură esență, discalculic, disgrafic, la o privire mai atentă și disortografic, un distot și distoate.

„Harta lui Elian”, Teatrul Gong

„Harta lui Elian” este un spectacol creat din multă imaginație, dintr-o lume vizuală aparte, ilustrată de artistul George Roșu, și dintr-o lume muzicală senzațională cântată live de Paul Bondane și compusă de Ștefan Baghiu. Și este, de asemenea, genul de spectacol care te inspiră, îndemnându-te să ai mai multă încredere și speranță în umanitate; și care-ți oferă totodată și informații despre tema acestuia și soluțiile pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți mai sănătoase, și a unui viitor mai out of the box, cu mai puține etichete și mai multă toleranță și bucurie.

„Harta lui Elian”, Teatrul Gong

Vizita la Teatrul Gong: pretextul pentru dialog

Despre valoarea educativă și mesajul pe care-l poartă astfel de spectacole, Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong spune că își dorește ca părinții să aibă o discuție cu copiii la finalul spectacolelor: să existe acest pretext de a merge la teatru, de a avea un dialog și deschiderea de a discuta anumite teme. Să acceptăm mica provocare de a crea un moment de reflecție; să luăm o oglindă în fața noastră și să ne lăsăm provocați la dialog.

Iar din spectacolul „Harta lui Elian”, noi spectatorii, și mici, și mari, putem învăța că succesul nu inseamnă să te încadrezi în tipare ci să deschizi uși nedeschise.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută