Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2024
Evenimente

Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor Share Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor


Sfârșitul lunii mai înseamnă începutul unui sezon vibrant de festivaluri și evenimente, care animă Sibiul până toamna târziu.

În ultimul weekend al lunii, întreaga comunitate sibiană și nu numai se învârte în jurul Maratonului Internațional Sibiu. Nici bine nu ne odihnim că începe maratonul filmelor europene la ESTE FILM Festival, din 29 mai până în 2 iunie.

Află cum înflorește orașul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor. Agenda completă e de găsit pe zilesinopti.ro/sibiu.

ESTE FILM Festival

Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor
ESTE FILM Festival va avea loc la Sibiu, în perioada 29 mai – 2 iunie

ESTE FILM Festival revine în perioada 29 mai – 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și ateliere pentru copii și adolescenți.

Anul acesta proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, Sala Oglinzilor de la Forumul German, Consomme Bistro, dar și la Cinema Arta, un spațiu pe care organizatorii încearcă să-l revitalizeze cu această ocazie.

A opta ediție a festivalului va fi deschisă oficial de filmul belgian ”Here”, regia Bas Devos. Proiecția va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 20:00, la Sala Mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu”. Filmul va fi urmat de o sesiune de Q&A cu doi dintre actori, Ștefan Goța și Alina Constantin.

LACUL LEBEDELOR

Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor
Teatrul de Balet Sibiu: ”Lacul lebedelor”, prima reprezentație a spectacolului după 4 ani de pauză

După 4 ani de la ultima reprezentație, Teatrul de Balet Sibiu readuce pe scenă spectacolul-emblemă ”Lacul Lebedelor”, o adaptare coregrafică a montării realizată în urmă cu 10 ani de Andrei Litvinov. Primele reprezentații în 17 și 18 mai, ora 19:00, la Centrul ”Ion Besoiu”.

PROCESUL

Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor
”Procesul” după Franz Kafka, regia Botond Nagy

Înainte de FITS 31, TNRS prezintă în zilele de 24 și 25 mai, de la ora 19:00, premiera spectacolului ”Procesul” după romanul lui Kafka, în regia lui Botond Nagy. Povestea lui Joseph K e povestea noastră zilnică în care de multe ori ne lăsăm copleșiți de întrebările viitorului.

MARATONUL INTERNAȚIONAL SIBIU

Viața orașului: cum înflorește Sibiul în perioada 16-31 mai sub zodia festivalurilor
Maratonul Internațional Sibiu

În weekend-ul 25-26 mai, Maratonul Internațional Sibiu (re)aduce împreună comunitatea sibiană în Piața Mare: 11 curse și 2 zile de eveniment la care sunt așteptați în jur de 8.000 de alergători care vor lăsa urme pentru 51 de proiecte. Un punct de atracție al Maratonului este celebra PoARTă din inima orașului, care anul acesta va fi decorată de artiștii Vladan Jeremić și Rena Rädle. ”Hai să spargem împreună ghinionul lui 13 și să creăm două zile magice împreună!”

SELECȚIE DE RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută