Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2024
Lifestyle

Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile Share Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile
Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile


Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile

Deși schimbările rapide sunt la ordinea zilei, un lucru important este bine să rămână stabil: situația ta financiară.  De aceea, adoptarea soluțiilor potrivite în acest sens ar trebui să fie o prioritate, atunci când îți dorești un viitor stabil și prosper, care să nu fie influențat de schimbările economice.

Descoperă, în cele ce urmează, ce poți face, chiar începând de azi, pentru a-ți asigura un viitor mai stabil.

1. Folosește o aplicație bancară

În era vitezei, unul dintre cele mai eficiente instrumente care te pot ajuta să-ți gestionezi mai bine finanțele este o aplicatie bancara. Iată de ce:

– Este disponibilă 24/7, ceea ce înseamnă că poți accesa contul tău bancar și efectua tranzacții în orice moment și de oriunde te-ai afla, fără a fi nevoie să te deplasezi la o sucursală fizică.

– Îți oferă actualizare în timp real asupra situației tale financiare.

– În cazul unei situații neprevăzute, poți accesa un împrumut rapid, direct din aplicație.

– Unele aplicații bancare au și funcții de categorisire a cheltuielilor, care te pot ajuta să-ți urmărești tendințele de cheltuire și să faci ajustări în consecință.

Pe lângă contribuția sa la gestionarea mai eficientă a fondurilor tale, o aplicație bancară te ajută să economisești și timp. Poți face toate plățile în câteva minute, în timp ce ai acces instant la informații importante, care să te ajute să iei decizii responsabile în ceea ce privește finanțele personale.

2. Creează un fond de urgență

Al doilea lucru pe care îl poți face pentru a-ți construi un viitor financiar mai stabil este de a crea un fond de urgență. Pentru asta, începe prin a stabili un anumit obiectiv de economisire. Specialiștii recomandă ca fondul de urgență să fie egal cu cel puțin 6 salarii, însă tu poți ajusta valoarea, în funcție de dinamica stilului tău de viață.

După ce ai stabilit suma pe care o dorești pentru fondul tău de urgență, poți începe să economisești. Și aici îți poate fi foarte utilă aplicația bancară, deoarece, în cele mai multe cazuri, poți seta plăți automate, din contul tău de salariu în contul de economii. Astfel, chiar dacă într-o lună uiți să depui bani pentru fondul tău de urgență, aplicația va face acest lucru în locul tău.

3. Investește

Nu în ultimul rând, pentru a-ți crește calitatea vieții pe viitor și pentru a te putea bucura de lucrurile pe care ți le dorești, este important să începi să acționezi pentru diversificarea veniturilor. Sigur, fondul de urgență este important, deoarece te poate proteja financiar în fața unor situații neprevăzute, însă, pe termen lung, pentru a nu depinde de salariu, poți începe să investești.

Totuși, înainte de a lua o hotărâre, începe să te autoanalizezi, pentru a-ți identifica profilul de risc. Dacă ești un investitor pregătit să își asume un nivel ridicat de risc, atunci poți să alegi instrumente financiare mai riscante, cum ar fi ETF-urile sau tranzacționarea acțiunilor, iar dacă nu dorești să îți asumi riscuri mari, atunci te poți orienta spre imobiliare și titluri de stat.

Indiferent de decizia pe care o iei, asigură-te că investești doar banii pe care ești dispus să îi pierzi și de care știi că nu o să ai nevoie în viitorul apropiat. Motivul e simplu: profitul investiției nu va apărea peste noapte și să nu uităm că este posibil să suferi și pierderi, nu doar câștiguri.

Concluzionând, gestionarea finanțelor nu este doar despre a-ți menține soldul bancar pe linia de plutire, ci și despre construirea unui fundament financiar solid, care să îți ofere stabilitatea dorită pe viitor. Inspiră-te din soluțiile prezentate în acest articol și pune-le în aplicare pe cele care consideri că se potrivesc cel mai bine cu planurile tale de viitor.

Cum să-ți gestionezi mai bine finanțele, pentru un viitor mai stabil: 3 sfaturi utile

Sursă foto: Shutterstock

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută