Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/03/2024
Film Festival

FESTIVAL | Filme de neratat la Festivalul „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii FESTIVAL | Filme de neratat la Festivalul „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România” Share FESTIVAL | Filme de neratat la Festivalul „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”
Visuali Italiane


Filme de neratat la Festivalul „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”

Festivalul „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”, ajuns la a III-a ediție, are loc în perioada 4 – 10 martie, la Cinema Muzeul Țăranului Român, iar programul include 11 filme italiene din 2023, alături de o proiecție specială cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la lansarea filmului Consecințele iubirii, de Paolo Sorrentino. Din selecția curatoriată de criticul de film Eddie Bertozzi, ce oferă publicului ocazia unei călătorii în cinematografia italiană de azi, diversă și provocatoare, vă propunem patru producţii care nu ar trebui ratate.

Te l’avevo detto / Ți-am zis eu! (6 martie, ora: 19:00), un film cu o distribuție remarcabilă, în care se regăsesc Valeria Golino, Valeria Bruni Tedeschi și Riccardo Scamarcio, prezintă o Romă apocaliptică, lovită de un val de căldură neobișnuită în plină lună ianuarie. Filmul co-scris și regizat de Ginevra Elkann este o comedie acidă, personală și extrem de curajoasă, o explorare neașteptat de sarcastică a fricilor noastre și a sentimentelor de vinovăție neîmpărtășite.

Gli oceani sono i veri continenti / Adevăratele continente sunt oceanele, o producție italo-cubaneză, scrisă și regizată de Tommaso Santambrogio, care a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, rulează pe 7 martie, ora 19:00. Inspirat de vizita cineastului în Cuba, prezintă trei povești și destine unite de un sentiment delicat și sfâșietor, față în față cu alegerea cea mai grea: să rămână inseparabil legați de pământul natal sau să viseze la un viitor în altă țară.

Adagio (9 martie, ora: 16:00), cel mai recent film al regizorului Stefano Sollima (serialul „Gomorra”, lungmetrajele „Sicario: Day of the Soldado” sau „Suburra”), ne introduce într-o Romă nemiloasă, cuprinsă de haos și de violență, în care un adolescent de 16 ani e atras în mijlocul unui carusel letal de evenimente. Din distribuție fac parte: Pierfrancesco Favino, Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Adriano Giannini, Gianmarco Franchini, Francesco Di Leva, Lorenzo Adorni, Silvia Salvatori.

Palazzina Laf / Clădirea Laf (10 martie, ora: 18:00), o coproducție Italia-Franța, reprezintă debutul regizoral al lui Michele Riondino şi continuă tradiția filmelor de implicare civică, vorbind despre un cunoscut caz de abuz extins la locul de muncă, din 1997. Riondino joacă rolul unui muncitor nevoit să-și spioneze și să-și denunțe colegii de care șefii oțelăriei din Taranto la care lucrează (cea mai mare din Europa) vor să scape, trimițându-i în „Clădirea LAF”, secția-lagăr rezervată muncitorilor nedoriți.

Visuali Italiane

Citește mai multe articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută