Ciprian Ștefan, directorului Muzeului Astra, a anunțat că deschiderea oficială a Casei Artelor va avea loc în 7 mai.
De asemenea, reprezentanții instituției au lansat și programul educațional de care se vor putea bucura elevii din Sibiu.
Lucrările la Casa Artelor au avansat, iar deschiderea oficială va avea loc la începutul lunii mai. Totodată, vineri, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost lansat și programul educațional gândit special pentru elevii din Sibiu.
„Noi vom inaugura Casa Artelor în data de 7 mai pentru a nu intra în niciun fel de discuție electorală și așa mai departe, vom mai avea încă o lansare a expoziției în 25 aprilie, dar fiind Postul Paștelui nu este potrivit să faci evenimente care cumva ies de sub o normalitatea a societății din România.
Suntem foarte avansați, mobilierul urmează să fie montant, în același timp și expoziția urmează să fie finalizată. În această sală, unde ne aflăm acum, ea va fi o sală multifuncțională creată în primul rând pentru ce înseamnă partea teoretică pentru certificarea de competențe pentru meșteri, dar și pentru cei care doresc”, a spus Ciprian Ștefan.
Programul educațional a fost gândit de echipa Muzeului Astra împreună cu ilustratori, designeri digitali și cadre didactice.
Din luna martie activitățile vor fi prezentate elevilor din școlile sibiene pentru ca reprezentanții muzeului să observe cum vor fi primite de micuți, și dacă este cazul, să se facă modificări. Cuferele din Casa Artelor sunt realizate din materiale biodegradabile și cuprind interactivitate, dar și acțiuni care să stimuleze creativitatea și imaginația copiilor.
„Activitățile pe care noi le-am propus în fișele atelier sunt orientative, cadrul didactic are posibilitatea să aleagă ce anume dorește să facă cu elevii și, de asemenea, să-l adapteze la nevoile pe care aceștia le au. De asemenea, avem și o serie de fișe de lucru pentru copii, cum este cartea tip acordeon.
Pentru fiecare cufăr vom pregăti o astfel de carte pe care fiecare copil poate să o realizeze după ce parcurge materialele din cufăr și explorează cufărul și are ocazia să o personalizeze, să-și dezvolte imaginația.
De asemenea, avem cubul povestitor, ajută la dezvoltarea limbajului, am propus câteva lecturi suplimentare, iar cadrul didactic poate să aleagă ce tip de poveste dorește pentru a stimula imaginația și limbajul copiilor”, a spus Raluca Andrei, șef secție Educație Muzeală.