Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2024
Artă & Cultură / Performing arts

Don Pasquale la Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Don Pasquale la Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Share Don Pasquale la Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”
Don Pasquale la Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”


Duminică, 11 februarie, ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” invită iubitorii muzicii într-o călătorie fascinantă în lumea operei buffa Don Pasquale.

Farmecul aparte al muzicii create de Gaetano Donizetti, umorul spumos și savuros al textului dar și al situațiilor, fac din această lucrare una dintre cele mai frumoase din toate timpurile.

Subiectul operei prezintă povestea plină de umor a unei farse făcute în numele iubirii adevărate. Publicul va fi martorul victoriei tinereții asupra încercării unui bătrân bogat și zgârcit de a se căsători și de a împiedica realizarea fericirii unor tineri îndrăgostiți. Don Pasquale nu doar amuză, ci și critică moravurile clasei dominante și aduce în prim plan puterea incontestabilă a dragostei.

Pe scenă, publicul va putea urmări orchestra, corul și baletul Teatrului, alături de soliștii: Donimic Cristea, Lorena Mărginean (debut), Adrian Mărginean, Constantin Lupu și Tudorel State. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Don Pasquale la Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută