Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2024
Artă & Cultură

Au fost reluate lucrările la Hotelul de Gheață

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Au fost reluate lucrările la Hotelul de Gheață Share Au fost reluate lucrările la Hotelul de Gheață


De la jumătatea acestei săptămâni, la Bâlea Lac a fost reluată munca de edificare și extindere a celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață. „Art & Ice”, numele obiectivului din acest sezon, se apropie, încet – încet, de forma prevăzută la debutul proiectului, camerelor deja finalizate și deschise vizitatorilor încă din perioada Crăciunului 2023 adăugându-li-se, datorită priceperii și muncii grele depusă de echipa de ”constructori”, noi încăperi.

Cu ajutorul condițiilor meteorologice adecvate înregistrate în ultimele zile (a crescut grosimea stratului de zăpadă și temperaturile au fost preponderent negative), dar și datorită folosirii unei noi tehnologii de construire (o parte importantă a camerelor este edificată cu ajutorul unor baloane gigant umflate la presiune mare, peste care se pulverizează zăpadă și apă, ce se solidifică mai ales în timpul nopții), lucrările se derulează într-un ritm bun, astfel că există toate speranțele ca, în doar câteva zile, să fie finalizat noul Hotel de Gheață. În paralel cu lucrările exterioare, echipa coordonată de sculptorul Eugen Petri lucrează la interior, la efectuarea decorațiunilor și a „mobilierului”
fiecărei camere.

La fel ca și în sezoanele precedente, inițiatorii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au ales o temă a acestuia, decizia pentru 2023 – 2024 fiind „ART & ICE”. Astfel, mare parte a conceptului arhitectonic al Hotelului de Gheață din această iarnă, precum și execuția lucrărilor și amenajărilor, vor fi realizate pentru a evidenția tema proiectului: arta, cu multitudinea sa de forme, expresii și exponenți, pusă în valoare de noblețea, duritatea, puritatea și sensibilitatea gheții.
Hotelul de Gheață din „inima” munților va avea cel puțin 20 de camere, Ice Restaurant și Ice Bar, tehnologia de construcție reprezentând o noutate a sezonului. Aspectul exterior al Hotelului de Gheață va fi, de asemenea, schimbat.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Au fost reluate lucrările la Hotelul de Gheață

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută