Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2024
Lifestyle Artă & Cultură / Art Expo

Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur Share Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur
Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur


Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur

Goethe-Institut București și Institutul Francez din România prezintă expoziția ”Paris-Odessa: Călătorie în clar-obscur”, al cărei vernisaj va avea loc în 10 ianuarie, între orele 18.00 și 20.00 la Pavilionul Goethe de pe Calea Dorobanți, nr. 32. Rămâne deschisă publicului larg, cu acces gratuit, până la finalul lunii februarie.

Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur

”Paris-Odessa: Voyage en clair-obscur” este un jurnal fotografic al artistei contemporane Géraldine Cario, care a pornit într-o călătorie personală, cu trenul, de la Paris la Odessa, spre locuri necunoscute, evocate doar de poveștile copilăriei. Este o întoarcere la rădăcini și o confruntare a memoriei, care nu reprezintă decât o geografie a imaginarului. 

Expoziția prezintă itinerariul parcurs de Géraldine Cario, care combină în arta ei elemente din fotografie și scriere, ce compun 20 de diapozitive gigantice retroiluminate. Imaginile sunt expuse pe pelicule transparente, utilizate în mod normal pentru imprimarea negativelor, și pe filtre cinematografice sub forma unor cutii de lumină. Artista a păstrat forma unui diapozitiv, mărind dimensiunile obișnuite ale acestuia și inducând ideea de privire prin microscop. Uneori, a compartimentat mai multe fotografii pe același diapozitiv, ca și cum ar fi posibil să ai mai multe perspective deodată.

Expoziție PARIS-ODESSA: Călătorie în clar-obscur

Pe urmele exilului familiei sale, numele de orașe, străzi și țări străine, misterul vieților trecute, dezrădăcinarea, moștenirea grea a Europei secolului XX o poartă spre înțelesuri noi ale memoriei și ale absenței. Timpurile se amestecă, istoriile se intersectează. Astfel, senzația de deplasare se intensifică, generând o călătorie fotografică precum o conversație tăcută între artist și privitor.

Géraldine Cario locuiește și lucrează la Paris.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută