Spectacol lectură – Fabulamundi. Playwriting Europe – New Voices @ODEON
Fragilități. Cum ne scriem poveștile personale
Miercuri, 13 decembrie, ora 19.30, vă invităm să vedeți cum poveștile personale ale actorilor Teatrului Odeon, Ioan Batinaș, Alina Berzunțeanu, Vlad Bîrzanu, Crina Mureșan, Virginia Rogin, Anda Saltelechi, sub condeiul a șase tineri dramaturgi, studenți și absolvenți ai Masterului de Scriere Dramatică de la UNATC I.L. Caragiale, coordonați de Mihaela Michailov, vor prinde viață pe scena Sălii Studio.
Spectacolul lectură, Fragilități. Cum ne scriem poveștile personale, este regizat de Irisz Kovacs și reprezintă finalitatea WORKSHOP-ULUI DE SCRIERE DRAMATICĂ #1 din cadrul celei de-a patra ediții, New Voices, a proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe.
Dramaturgi: Irina Bâlcu, Raluca Cîrciumaru, Alexandru Gorghe, Anamaria Feraru, Iulia Mirică, Simona Ţăruş
Fiecare dintre cei șase tineri dramaturgi a documentat povestea actorului și a creat un scurt monolog în legătură cu povestea respectivă, explorând modul în care un aspect personal poate deveni semnificativ din punct de vedere teatral.
Ioan Batinaș: Warszawa de Anamaria Feraru
Alina Berzunțeanu: Algocalmin de Irina Bâlcu
Vlad Bîrzanu: Zbor intern de Raluca Cîrciumaru
Crina Mureșan: Hârtie igienică de Iulia Mirică
Virginia Rogin: Petunia de Alexandru Gorghe
Anda Saltelechi: Anti Permanență de Simona Ţăruş
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Noua ediție, intitulată Fabulamundi New Voices (Fabulamundi Voci Tinere) are din nou ca partener Teatrul Odeon, alături de alte 14 organizații din 10 țări, care vor dezvolta, instrui și ajuta o nouă generație de autori, concentrându-se pe dramaturgie și teatru.
Prin intermediul acestei rețele din 10 țări și 15 organizații active în domeniul teatrului și dramaturgiei, situate în toate regiunile europene, inclusiv în Balcanii de Vest, ediția New Voices (Voci Tinere) va dezvolta o nouă metodologie pentru a susține o nouă generație de dramaturgi, punând dramaturgia în centrul atenției, eliminând barierele din calea profesiei și integrând instrumente și rezultate digitale în procesul de creație.
Fabulamundi. Playwriting Europe lucrează de 10 ani cu artiști, profesioniști și instituții europene, susținând cariera dramaturgilor și promovând un ecosistem divers, durabil, cu egalitate de șanse între genuri.
În decembrie 2017, proiectul a fost distins, la Milano, cu prestigiosul Premiu UBU pentru promovarea dramaturgiei italiene în Europa și a dramaturgiei străine în Italia.
Mai multe despre Fabulamundi. Playwriting Europe – New Voices.