Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2023
Viața Orașului / Chestionar de #Sibiu

Chestionar de #Sibiu – Codruța Vasiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Codruța Vasiu Share Chestionar de #Sibiu – Codruța Vasiu


Codruța Vasiu s-a născut la Sibiu într-o zi de mai a anului ”1970 și ceva”.

A absolvit Dep. de Artă Teatrală, profil Arta Actorului din cadrul ULBS, iar după alți patru ani de Limbi Moderne Aplicate a susținut și obținut Titlul de doctor în Artele Spectacolului și Media la UNATC. În prezent are mai multe roluri: actriță la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, lector univ. dr. ULBS și mamă. Are o listă care se regăsește în CV-ul ei cu rolurile interpretate în teatru și mai are o listă pe care o ține doar pentru ea cu rolurile la care a visat și pe care le va interpreta în viața următoare. Cel mai mult se regăsește în rolul de mamă, care o împlinește și o provoacă mereu. În luna decembrie o puteți urmări pe scena Naționalului sibian în spectacolele ”Țesătorul de vise”, ”Iubire cu năbădăi” și ”Puricele în ureche”.

Chestionar de #Sibiu - Codruța Vasiu
Codruța Vasiu

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că aici te-ai născut? Pentru că n-ai avut niciodată curajul să pleci, să evadezi în altă parte a lumii? Sau dacă totuși ai plecat ți-a fost dor? Pentru că te-ai atașat de oameni, de prieteni, de teatrul unde ai debutat? Așadar ai rămas să locuiești în Sibiu: orașul care sub ochii tăi a devenit capitală culturală, care s-a schimbat rămânând cumva mereu la fel: nostalgic, liniștit, șic.

***

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Muzeul ASTRA, Muzeul Național Brukenthal, Piața Cibin, Fabrica de Cultură.

***

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Regret, dar nu mă pot opri doar la unul: FITS, Astra Film Festival, Focus in the Park.

***

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Plimbările prin parcul Sub Arini, casele, oamenii, împrejurimile: o cafea în natură și liniștea sunt reconfortante la locul preferat Cabana Mai – Curmătura Ștezii.

***

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Pentru cei care preferă mâncarea tradițională: sarmale și bulz.

***

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI Crama Ileana și Atrium Cafe.

***

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Piatra de pavaj din Piața Mare când sunt pe tocuri și mă gândesc să nu rămân blocată în timp ce merg, porumbeii, fereastra unei case din care îmi zâmbesc păpuși vis-a-vis de Filarmonică, un balcon ieșit în relief, ochii din acoperișurile caselor, Podul Minciunilor, conservatorismul oamenilor.

***

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Din liceu am un loc preferat unde evadez să admir orașul: platforma de pe drumul spre Păltiniș, direct din șosea, conduci și brusc după o curbă oprești și admiri tot orașul și munții. Din oraș ai putea admira Sibiul direct de la fereastra unui hotel sau din Turnul Sfatului, dar nu e același lucru.

***

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Parcul Sub Arini, Palatul Copiilor căruia i s-a acordat un spațiu meschin la periferia orașului, spațiile underground ale orașului.

***

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Liniște nostalgică cu zâmbet de noiembrie.

***

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Atmosfera dinamică, adrenalina, o parcare subterană centrală, un teatru nou.

***

ARTICOL DE RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută