Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2023
Artă & Cultură

Proiectul “ Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă” a ajuns la final

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiectul “ Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă” a ajuns la final Share Proiectul “ Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă” a ajuns la final


Asociația Diakoniewerk International a implementat prima ediție a proiectului ”Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmăcare s-a desfășurat în perioada mai-octombrie. Acest proiect a fost posibil cu sprijinul financiar acordat de către Primăria Municipiului Sibiu, care a alocat o finanțare în valoare de 10.000 de lei.

Proiectul a reprezentat o oportunitate de a aduce comunitatea sibiană mai aproape de conceptul de voluntariat, de a încuraja implicarea activă a tinerilor în sprijinirea persoanelor cu dizabilități și de a-și însuși noi abilități fiind alături de acestea în cadrul atelierelor de artă vizuală. De asemenea, s-a încurajat expresia creativă prin culoare și imagini fotografice ca mijloc de stimulare a colaborării dintre voluntari și persoanele cu dizabilități. Prin intermediul acestui proiect, s-a oferit un cadru propice pentru exprimarea artistică și dezvoltarea abilităților de comunicare, toate acestea într-un spirit de solidaritate și susținere reciprocă.

“Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă” a inclus patru activități principale: atelier de pictură, atelier de fotografie, Povestea Voluntarului și Ghidul Voluntarului Sibian care lucrează cu persoane cu dizabilități.

Atelier de pictură- a fost un loc de inspirație și expresie artistică, unde, sub coordonarea artistului plastic Andrea Bernarth Doncuțiu și cu sprijinul voluntarilor, persoanele cu dizabilități au avut oportunitatea de a transpune pe pânză frumusețea peisajelor din jurul lor. Prin utilizarea culorilor și pensulelor, prin experimentarea creativă și prin realizarea unor opere de artă remarcabile, participanții au avut o experiență profundă, care a contribuit la dezvoltarea sentimentului de competență și la consolidarea stimei de sine.

 Atelier de Fotografie- în cadrul acestuia, persoanele cu dizabilități au avut ocazia de a învăța arta fotografiei sub îndrumarea lui Ștefan Dragomir și cu ajutorul voluntarilor. Prin intermediul camerei de fotografiat, acești participanți au putut să-și exprime punctul de vedere unic asupra orașului Sibiu. Voluntarii au jucat un rol esențial în sprijinirea lor, contribuind la dezvoltarea lor artistică și creativă.